Foto: Tripadvisor

Toch wel met enige spijt lees ik vandaag, dat the Old Dutch Bar and Restaurant op de hoek van Soi 23 en Soi Cowboy in Bangkok eind november 2018 definitief is gesloten.

In het pand wordt inmiddels al druk aan een verbouwing gewerkt, waar, volgens geruchten, een nieuwe A Go Go bar moet komen. Nieuw is niet helemaal juist, want het schijnt een uitbreiding te worden van de naastgelegen Crazy House A Go Go.

Het heeft ruim 30 jaar bestaan, eerst onder leiding van een Nederlander, hetgeen nog te zien was aan mooie foto’s her en der in het pand. Jaren geleden al heeft hij het verkocht aan een niet-Nederlander, maar de Nederlandse gerechten en snacks bleven op het menu staan.

Foto: Tripadvisor

Ik kwam er wel eens als ik in Bangkok was, meestal voor een snelle lunch (broodje bal gehakt) en soms ’s avonds voor een echte Nederlandse hap. Het is mooie locatie om met een glas bier voor de neus naar mensen te kijken vanaf het terras. Mensen? Ik bedoel natuurlijk de mooie meiden van de vele A Go Go’s en bierbars in Soi Cowboy, die er voorbijkwamen. Die locatie was voor mij het belangrijkste van Old Dutch, want eerlijkheidshalve moet ik er bij zeggen, dat de kwaliteit van het eten steeds minder werd.

Maar goed, Old Dutch is definitief gesloten, weer een stukje geschiedenis met voor mij wel leuke herinneringen.

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Old Dutch Restaurant in Soi Cowboy Bangkok is verleden tijd”

 1. dirk van geffen zegt op

  De uitbater (eigenaar van het restaurant)kreeg geen nieuw huurcontract meer,het enige wat hij kon doen,was zijn bezittingen uit het pand halen en vertrekken.Hij was daar helemaal niet blij mee,want hij kon de zaak dus niet verkopen.Wij van Dutchsnacksthailand.com hebben er een jaar of 8-9 snacks geleverd.
  Dirk Dutch Snacks.

 2. Enrico zegt op

  Was natuurlijk al jaren verpauperd

 3. harry zegt op

  dat is zeker jammer ja, ik ben er een jaar of 10 geleden geweest en dat was mijn eerste bezoek aan bangkok.
  die reis was ik alleen en ik had er afgesproken met een belg die er at en ik nam een drankje. er is een klein terrasje waar je kunt verpozen en je je inderdaad kunt vergapen aan al die passanten. het was mijn 1e confrontatie met de barscene in bkk en ik bezocht de meest autentieke bars zoals de long gun en rawhide die nog stammen uit de begintijd.
  ik verbleef toen in het taipan hotel wat op nog geen 10 minuten aan soi 23 ligt en eigenlijk een aanrader is omdat het een erg rustige ligging heeft net buiten de drukte van asoke en sukhumvit road.
  destijds werd mij soi cowboy aangeraden vanwege de ongedwongen sfeer want ik wilde uit nieuwsgierigheid wel eens meemaken wat een agogobar inhoud.
  je kunt trouwens op de 2e foto de amerikaanse invloeden duidelijk zien aan de bouw.

 4. Bertje zegt op

  Ohhhhh, wat jammer. Ik kwam er regelmatig als ik in Bangkok ben…..
  Biertje, bitterballen en mooi zicht over de Soi Cowboy.

 5. Bertje zegt op

  Ik hoor net dat de Green Parrot ook gaat sluiten volgende maand. Kan iemand dat bevestigen?

  • Kasper zegt op

   Geen idee of de Green Parrot gaat sluiten.
   Ik weet wel dat 1 van de huidige eigenaren vd Green Parrot een andere bar is begonnen, genaamd de Hangover. Sukhumvit, Soi 22

   • Piet zegt op

    https://www.facebook.com/hangoverbangkok/

  • Piet zegt op

   Hoorde hetzelfde . .men gaat nog wel door in Hua Hin begreep ik . .

 6. Bert zegt op

  Jammer dat dit restaurant inmiddels is verdwenen. At er altijd wel een keer als ik in BKK was. Ook voor een Westers ontbijt kon je hier goed terecht. Die zijn er gelukkig wel meer, maar een keer een schnitzel of kroket was een leuk tussendoortje. Ook, aan de andere kant van deze beroemde straat, is de 5/star bar min of meer weg. Vroeger vol goede live rockmuziek, met een paar meisjes met bikini op een podium. Geen a go go dus.
  Nu is het helaas wel één van de velen geworden, alleen het lawaai (of moet ik muziek zeggen) is er vele malen erger (harder en beroerde keuze). Kortom, mij zien ze er niet meer.

 7. John Zoet zegt op

  ik kwam er vroeger want de Nederlander was de oude eigenaar van het nederlandse hotel Weekender in Pattaya naast Big C in de second road.
  erg gezellig maar jammer weer een stuk oude gezelligheid weg

 8. japiekhonkaen zegt op

  inderdaad jammer , voor mij ook de eerste keer dat ik Bangkok was, er een week in 2002 afgesproken met vrouwtje die ik Singapore ontmoet had. Zij wees me de weg in Bangkok en we hebben hier gegeten toen.
  Ik kon nog niet echt heet eten dus dit was wel een keertje fijn Hollandse prak zogezegd. Later in Bangkok met mijn huidige vrouw kwamen we altijd in Thais restaurant terecht in dezelfde straat. Toch jammer dat hij weg is.

 9. Ed zegt op

  In 2006 heb ik er 1 keer wat gegeten. Dit is mij zo slecht gevallen, ben er accuut ziek geworden en heeft er voor gezorgd dat ik net niet in het ziekenhuis beland ben. Ik moest de dag erop weer naar Nederland. Deze dag zal ik nooit meer vergeten. Wat later bleek was het toch een ernstige voedselvergiftiging. Was wel 1 en een 1/2 dag helemaal doodziek en heb voor onze terugreis onnodig extra kosten moeten maken. Het is jammer voor het personeel dat ze moesten sluiten. Maar na 1 x ben ik er ook nooit meer geweest.

 10. Jacob zegt op

  Zijn er nu nog ergens in Bangkok Nederlands voedsel of snacks te verkrijgen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website