Duits eten bij Anton in Naklua

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken, Restaurants, Uitgaan
Tags: , ,
7 februari 2017

Als je in Pattaya verblijft en je wilt eens een keer geen Thaise maaltijd, dan denk ik dat het voor velen van ons wel een Nederlands of Belgisch restaurant zal worden. Niets mis mee, integendeel zelfs! Maar er is nog een goed alternatief, want ook het eten in een Duits restaurant staat ons Nederlanders en Belgen wel aan.

Nu zijn er talloze restaurants in Pattaya/Jomtien/Naklua onder Duitse, Zwitserse of Oostenrijkse vlag, waarvan ik een enkele wel ken, maar ik ben geen regelmatige bezoeker.

Dit keer licht ik er één uit, namelijk het restaurant Anton in Soi 27 van Naklua Road. Ik kom daar tegenwoordig wat vaker, niet alleen omdat her er goed eten is, maar ook omdat mijn Thaise huisgenoten steeds meer wennen aan westers eten en bovendien is het bij mij “om de hoek”, dus makkelijk bereikbaar.

Het oude “Bei Anton”

Als u wel eens flaneert over de ’s avonds gezellige Naklua Road met zijn vele bars, restaurants, terrasjes ken u het restaurant wellicht nog wel, dat zich vlak voor Soi 27 aan de rechterkant bevond. Ergens vorig jaar werd de uitbater Peter (hij heet dus geen Anton) de huur van het pand plotseling opgezegd, hij moest acuut sluiten. Er kwam een Kiss Restaurant en dat had te maken met de bouw van Terminal 21 bij de rotonde, waar Kiss voorheen gevestigd was.

Het nieuwe “Anton 2”

Die Peter liet er geen gras over groeien en opende “Anton 2”, zo’n 400 meter van Naklua Road verwijderd in Soi 27 (Soi Roi Lung). Ik kwam er vaak langs en vond het eigenlijk geen geschikte locatie, maar dat had ik mis. In de buurt wonen redelijk veel Duitsers en de aanloop zat er vanaf het begin goed in. Het is best leuk, doch eenvoudig ingericht en Peter en zijn bedienend personeel doen er veel aan om het de klant naar de zin te maken.

Het menu

Kon je vroeger bij Anton goed ontbijten, dat is nu niet meer mogelijk, want het restaurant gaat pas om een uur of 3 ’s middags open. Het menu is redelijk uitgebreid met westerse gerechten en typisch Duitse specialiteiten en bovendien is er een buffet beschikbaar. Ik ga u alle gerechten niet noemen, maar ik heb er inmiddels onder andere een uitstekende schnitzel, een schotel met drie verschillende soorten vlees en een boerenomelet met pepersaus (heerlijk) gegeten. Bij de meeste gerechten krijgt u vooraf een smakelijke salade geserveerd.

Van het buffet is nog wel leuk om te vertellen, dat de normale prijs van 345 Baht na negen ’s avonds verlaagd wordt naar 150 Baht. Het buffet wordt vanaf dat tijdstip niet meer bijgevuld, men eet dus van wat nog is overgebleven. Voor de Duitsers in de buurt, die over het algemeen niet tot rijksten behoren, een buitenkansje waarvan toch behoorlijk gebruik gemaakt wordt.

Een Belg bij Anton

Ruud, een Antwerpenaar, die elk jaar met zijn Thaise vrouw in Pattaya overwintert, moet niet al te veel van het Thaise eten hebben en was vaste klant bij Kiss vanwege de keuzemogelijkheden en de prijs. Hij logeert in de buurt en is, sinds hij Anton 2 heeft gevonden, nu vaste klant geworden. De prijs is goed en hoewel de porties al erg groot zijn, vraagt hij hier altijd om een dubbele portie frieten (een Belg, he!) en krijgt dat ook. Ruud is maar wat blij met dit adresje.

Bereikbaarheid

Anton 2 ligt dus niet aan een wandelroute, maar vanaf Naklua Road is het met 400 meter wel te belopen. Te ver? Neem dan vanaf Naklua Road een motorbike-taxi, die u er voor weinig geld zal brengen. Nog een kleine waarschuwing: op zaterdagavond kan het erg druk zijn bij Anton, want dan is er Duits voetbal op de TV bij Anton 2.

Tenslotte

Google voor meer informatie en beoordelingen “Anton Pattaya 2016”. Er komen dan veel websites, maar let op, dat vooral bij aanbevelingen/kritiek het ook nog kan gaan over het oude Bei Anton. Over de nieuwe Anton 2 vindt u alleen maar lof!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Duits eten bij Anton in Naklua”

 1. Rene zegt op

  foutje,of tipfoutje
  buffet is 245 € en niet 345 €

  • Gringo zegt op

   Je hebt gelijk, Rene, maar dan wel in Baht en niet om Euro’s, zoals jij schrijft!

  • fred zegt op

   zelfs 245 euro vind ik aan de hoge kant zal wel Bath moeten zijn

 2. Dennis zegt op

  Het “oude” Bei Anton is ook te zien in een N24-reportage (Duitse TV-zender) over Pattaya. Staat wel ergens op YouTube. Typisch dat zo’n zaak na zoveel jaren “opeens” de huur wordt opgezegd en uitgerekend Kiss er opent. TIT!

  Het valt me overigens op dat veel restaurants tegenwoordig geen ontbijt meer serveren (openen pas om 10 uur of later). Dat zal te maken hebben met de concurrentie en prijsstelling. Het populaire Surf Kitchen in Jomtien bijvoorbeeld opent nu pas om 10 uur. Gelukkig kun je bij Tulip House ook goed (eerlijk gezegd zelfs beter) ontbijten, maar het is gewoon een trend die me opvalt die keren dat ik in Pattaya/ Jomtien ben.

  • Gringo zegt op

   Hoe “opeens” die opzegging is gedaan weet ik natuurlijk niet. Iemand vertelde mij, dat voordat Bei Anton op Naklua Road begon, er ook een Kiss vestiging was. Niet onwaarschijnlijk dus, dat het pand al eigendom was van de Kiss organisatie.

   • Dennis zegt op

    Ik heb een andere video gevonden (maart 2016) waarin Peter Wolfram (“Anton”) een en ander uitlegt. Inderdaad is van de een op de andere dag het huurcontract opgezegd, omdat de eigenaar zelf een restaurant wil beginnen (kan dus inderdaad de Kiss groep zijn).

    Peter (Anton) vertelt dat de klanten hem nu niet meer vinden of bezoeken, omdat velen ouderen zijn die niet de hele soi inlopen.

    ‘t Is weliswaar niet de docu waarnaar ik eerder verweest, maar de “oude” beelden in de nieuwe reportage komen wel uit die docu. Hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=jSXzvG_7-qI

 3. Henk zegt op

  Heb gezocht maar kan weinig duidelijkheid vinden op de opgegeven website .Ben er vorig jaar een keer geweest op zijn nieuwe locatie maar dat was een tegenvaller ten opzichte van de oude locatie .
  De prijzen hadden veel weg van een 5sterren restaurant terwijl de kwaliteit matig tot slecht te noemen was ten opzichte van de oude locatie .
  Ook over het lopend buffet wat vroeger wel altijd super was (rode kool etc. zoals mijn mama ze vroeger maakte) kan ik ook niks vinden .
  Ook volgens de opgave van Thailandblog zou dit 345 Baht zijn en dat is een verhoging van 100 Baht wat overigens nog een mooie prijs is ten opzichte van kwaliteit/prijs .
  Om duidelijkheid te krijgen heb ik getracht te bellen maar op google staat een nummer wat onbereikbaar is .
  Misschien weten mensen uit Pattaya over een en ander meer duidelijkheid te vertellen.

 4. psm zegt op

  En als je:”In Pattaya verblijft en je wil eens geen keer geen Thaise maaltijd”, waarom dan ook niet naar Thai Garden, ook niet ver weg van de oude Kiss.

  https://www.youtube.com/watch?v=E494kbuo2go

  Echt heel lekker eten!!!

  • Gringo zegt op

   Een wat overbodige reactie, PSM, want zo kun je nog tientallen andere restaurants noemen.

 5. Jan zegt op

  Ondanks alles…….die meiden net zo vriendelijk als vroeger en de gehaktballen met pepersauce en gebakken aardappelen voor 140 Thb……kun je niet mopperen. Jammer dat er geen sla van het buffet meer bij is.

 6. T zegt op

  Yep ook ik ben zo een boer kom ik in de tropen een restaurant met Benelux specialiteiten of Deutsche küchen tegen dan is de kans groot dat ik er wel eens wat ga eten. Sommige medelanders gaan altijd over hun nek als je zegt dat je op vakantie naar dit soort zaken gaat en niet de gehele lokale keuken van A tot Z eet. Maar ik vind het gewoon lekker niet persé voor iedere dag maar wel regelmatig iets vertrouwds in mijn mond te hebben 😉

 7. Fransamsterdam zegt op

  Er staat een recente video over Anton 2 op YouTube. Duurt ruim 10 minuten, dat is wat lang, maar bij 5:30 kunt u afhaken, dan wordt het voornamelijk geleuter.
  Ziet er smakelijk uit.
  .
  https://youtu.be/tyes3sxVBNc
  .

 8. Leo zegt op

  Kwam vroeger graag bij een ander Duits restaurant “Bei Gerard” ook in naklua 😉

 9. Bromsnor zegt op

  Gewoon super,leuke bediening en eerlijke prijs,kom er al jaren en hoop er nog lang te komen,Ga zo door !

 10. hans zegt op

  er klopt ergens iets niet u vermeld dat het buffet 345 bth kost dit klopt volgens mij niet moet zijn 245 bth na 9 uur 150 bth is juist

  • Gringo zegt op

   Wakker worden, Hans, dat foutje is al eerder opgemerkt

 11. Steve zegt op

  Wij en enkele vrienden van ons hebben spijtig genoeg slechte ervaringen gehad. Lang wachten, lasagne koud of inktzwart uit de oven, afwezige of dronken patron. Maar ja, er zullen ook wel goede dagen zijn. Het vernoemde restaurant in een vorige reactie “Bei Gerard” is nog steeds aan te bevelen. Zeker voor zijn Chateau Briand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website