Khao Takiab: apen en een tempel

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , , ,
16 juli 2018

Even buiten Hua Hin vindt je Khao Takiab. Vanaf het strand van Hua Hin kun je het 20 meter hoge Boeddhabeeld zien wat op de heuvel bij Khao Takiab staat.

De twee heuvels noemt men de Chopstick Peaks. De klim naar boven is vermoeiend in de brandende zon, maar bovenaan bij de tempel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. De tempel heet Wat Khao Lad. Je kan vanaf hier het Singhtoh Eiland zien.

Wat ook grappig is, zijn de vele apen aan de voet van de heuvel. Als je wilt kan je de apen voeren. Je kan er een mandje met bananen kopen. Gezien de enorme tanden van de apen en het feit dat je ze al snel bovenop je kop zitten, kozen wij voor een andere variant. Daarnaast moet je oppassen want als een aap je krabt of bijt kan je naar het ziekenhuis om je te laten vaccineren tegen rabiës.

Er loopt een vrouwelijke monnik met een grote bamboestok. De apen hebben respect voor haar want anders krijgen ze een knal met die stok. Zij gooit het emmertje met bananen voor jou tussen de apen, die zich met veel geschreeuw en kabaal op de lekkernijen storten. Een leuk spektakel. Ik heb het op video gezet.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Khao Takiab: apen en een tempel”

 1. TvdM zegt op

  Leuke video. Ik was daar in mei. Thai komen doorgaans per auto naar boven, langs de achterkant. Let goed op je spullen. Er kwam een pickup aanrijden met in de laadbak enkele dames. Zodra ze uitgestapt waren zag een van de apen een onbeheerde damestas en ging er mee vandoor. Hij maakte de rits open en ging checken op iets eetbaars, helaas niets. De eigenaresse ging schreeuwend op het beestje af en die zocht natuurlijk een veilig heenkomen, mét tas. Nadat de aap alles stuk voor stuk uitgegooid had gooide hij de lege tas ook weg en kon de dame haar spullen bij elkaar sprokkelen. Leuk om te zien.

 2. Trees zegt op

  Wij zijn er geweest en vond het er vreselijk. De apen zijn heel agressief en 4 mensen raakten gewond door die krengen. Bij een een oudere vrouw sprong vanaf een afdakje een aap op haar hoofd en griste haar zonnebril af. Het bloed liep in haar ogen.

  Ik zou echt niemand aanraden om daar naar toe te gaan!!

 3. Sjaak S zegt op

  Ik ben er één keer geweest en daarna nooit meer. Toen ik daar boven liep, stonk het naar apenpoep en overal die lelijke apen. Een Fransman was vertwijfeld naar zijn camera op zoek die door een van de apen weggegrist was. We hebben hem geholpen en even later vonden we de camera aan de voet van een boom liggen. Gelukkig was deze nog heel.
  Toen ik terug naar mijn fiets liep, zag ik net hoe een aap mijn waterfles pakte, en een boom in klom. Daar maakte hij de fles open en liet het water eruit lopen.

  Ik ga nergens meer waar die apen zijn. Plaatsen die ik vermijd: de tempel van Kao Takiap, het park bij Petchaburi, de tempel in Prachuab Khiri Kahn en nog eens Petchaburi, Tham Khao Luang, een mooie grot, maar waar ook deze rotbeesten rondhangen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website