Thailand is natuurlijk meer dan de tropische stranden van Phuket, het bruisende uitgaansleven van Pattaya of het winkelparadijs Bangkok.

Wie in de gelegenheid komt en meer van Thailand wil zien, moet ook eens naar Isaan gaan of het Noorden van Thailand. Bezoek het platteland en aanschouw het leven in de dorpen. Dit is het authentieke Thailand. Wanneer je dat doet, ga je ook meer begrijpen van de Thaise cultuur en de moeilijke keuzes die Thai soms moeten maken.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft een campagne op Facebook met de titel ‘From Thaispective’. Hierbij kiezen ze er voor een andere kant van Thailand te belichten. De bijbehorende video is er eentje uit een reeks van meerdere delen. Hoewel alles er gelikt uit ziet en geregisseerd is, zijn de beelden prachtig en geven ze de sfeer van platteland mooi weer.

Geniet van deze video, gemaakt in het uiterste Noorden van Thailand: Mae Lana.

[youtube]http://youtu.be/UikUMHf_iyw[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Het Thaise perspectief: Mae Lana (video)”

 1. martin zegt op

  bedankt voor deze mooie video doet mij weer denken aan mijn eerste kennismaking in het dorp waar mijn vrouw vandaan komt 15 jaar geleden .ik werd onthaald met een bordje eten van mensen die ik totaal niet kende wist ik veel dat ze hun laatste eten wat ze hadden aan mij gegeven hadden. ik kwam daar later pas achter hoe groot hun hart was voor een totaal vreemde van ver! vaak denk ik terug als ik negatief gepraat hoor over thai en isaan ik wil een ieder zeggen dat ik deze kennismaking nooit vergeten ben en altyd in mn hart meedraag zo lief en zonder oordeel ja zo kan een thai ook zijn. kijk niet neer en heb respect voor een ander, ook al hebben ze niet dezelfde welvaart die wij kennen. en vergeet nooit waarom je hier gekomen bent om te leven met al wat goed is te delen ook met iemand die soms niet altijd laat zien dat ze je hulp waarderen .martin thapraya.

  • jeffrey zegt op

   Martin,

   Ga de isaanse taal leren en je krijgt wellicht iets meer achtergrond info.

   Ook ik kom al 31 jaar in Isaan en gelukkig geeft mijn vrouw de nodige achtergrond info.

 2. jeffrey zegt op

  Wat een leuk toeristisch reclame video clip.
  Het filmpje begint met een brochure waarop voorop het stadje mae hong son te lezen staat.
  Ligt helaas niet in Isaan, maar tegen de burmese grens.
  De thaise regering wil dit voormalig berucht drugs gebied terecht een andere inkomsten bron geven.

  Het leven in Isaan is helaas niet zo rooskleurig als afgebeeld.

  • @ huh? Waar staat dan te lezen dat het filmpje over de Isaan gaat of dat Mae Hong Son in Isaan ligt? Lees de tekst bij het filmpje nog eens rustig door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website