Zo staat dit museum in de brochures vermeld. Beter zou de naam auto museum zijn en dat in de breedste zin van het woord. Ruim 500 auto’s staan hier opgesteld; een aantal in concours staat.

Jesada Deshsakulrith, een succesvol zakenman is reeds vroeg gestart, zo’n 30 jaar geleden, met het verzamelen van klassieke auto’s. In 1997 kocht hij zijn eerste auto op een veiling in Zwitserland, een Messerschmitt K 200. Het museum is sinds 2006 gevestigd in de Nakhon Pathom provincie. Hij opende deze collectie in 2007 voor het publiek van donderdag tot en met zondag zonder entree te heffen.

Veel auto’s zullen zeker bij de expats uit Europa een gevoel van herkenning geven. Velen zullen zelfs in een aantal van deze auto’s rondgereden hebben. Aandoenlijk zijn het aantal kleine auto’s, de zogenaamde microcars, de BMW Isetta, opvallend doordat de enige deur het front van de auto is en bovendien driewielig en Messerschmitts K 200, waar men achter elkaar zit.

Uit de diverse landen van Europa zijn een aantal klassiekers verzameld. Uit Frankrijk bijvoorbeeld de verschillende modellen van Citroën, de Citroen Traction en de 2CV, uit Italië een Maserati en uit Engeland een Oxford Minor Traveller, veel dubbeldeks autobussen zoals de Leyland Atlantean. Bij eventuele bijzondere gebeurtenissen worden de bussen nog ingezet en sommige auto’s. Op een andere plek staan grote Amerikaanse personen auto’s opgesteld.

Niet alles staat op dezelfde plek of dat nu veranderd is, is niet bekend. Een grote locomotief, diverse vliegtuigen en helicopters, een aantal scooters en “bromfietsen” staan elders. Op YouTube staan vele video’s met mooie auto’s afgebeeld.

De “Classic Car Friends Pattaya” werden bijzonder hartelijk ontvangen. Een lunch werd aangeboden, evenals een fraai herinneringsshirt, een magazine van het Jesada Techniek Museum en een drankje. Een rijdende bierbar verhoogde de stemming. Dit alles werd onze club gratis aangeboden! Omgekeerd is een vertegenwoordiging van dit museum ook welkom bij de jaarlijkse meeting van de landelijke classic cars in Pattaya, waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn.

Vanaf de Sukhumvit in Bangkok is het nog ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden naar dit zeer interessante museum (50 kilometer van Bangkok). Adres: 100 Moo 2, Phuttamonthon Sai 8 Road | Ngew-Rai , Nakhon Chai Si, Thailand Tel.+66 34 339 468


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Jesada Technik Museum”

 1. Sir Charles zegt op

  Dat wist ik niet daar ga ik zeker en vast een keer kijken, heb het adres opgeslagen. Bedankt!

 2. Nest zegt op

  Ben er 2 x geweest ,echt de moeite

 3. Rob V. zegt op

  Leuke tip! Ik zal het in mijn achterhoofd houden. Maar als het op techniek aankomt dan ligt mijn zwak vooral bij de jaren 1900-1950. Zware, logge, robuste treinen, auto’s, tanks, vliegtuigen etc. Prachtig!

 4. dubbeldekkers zegt op

  Ze hebben ook enkele engelse dubbeldeksbussen, die vrij vaak in BKK rondjes rijden bij speciale gelegenheden en soms als stilstaande reclame aan de Thonburi kant van de Pinklao-brug staan.
  Helaas is dat museum met het normale OV vrijwel niet te bereiken, maar tukjes en motocy’s for rent gelden in Thailand ook wel als OV, toch?

 5. Jan zegt op

  Ik ben naar het museum gefietst van het centrum van BKK . Prima te doen en je ziet onderweg nog eens wat.
  Even de link in Google zetten en dan heb je de route.

  https://ridewithgps.com/trips/30269042


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website