Nog een paar dagen en dan is het 13 april de dag dat in heel Thailand Songkran gevierd gaat worden. Songkran is het Thaise nieuwjaar en de daarmee de belangrijkste feestdag in het koninkrijk. Het is handig om je voor te bereiden op wat komen gaat. De lieftallige Mod helpt je daarmee. Van haar krijg je les en leer je een aantal belangrijke uitdrukkingen.

Songkran

Tijdens Songkran hebben de meeste Thai vakantie. In het nieuwe jaar wordt het huis schoongemaakt, Boeddhabeelden gewassen en rituelen uitgevoerd. De tempels worden versiert met aromatische bloemenslingers (Phuang malai), kortom een mooi schouwspel voor toeristen.

Al deze activiteiten symboliseren de dankbaarheid aan de voorouders. Tijdens Songkran worden ouders en grootouders bedankt door hun kinderen door water over de handen te sprenkelen. Het water symboliseert geluk en vernieuwing.

Video: Nuttige uitdrukkingen voor Songkran

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6a-ReM7q0r0[/embedyt]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website