Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Thailand, het is de bekende kip met de gouden eieren. Het is dan juist nogal vreemd te noemen dat de Thaise regering steeds vaker maatregelen neemt die op ‘toeristje pesten’ lijken. Kortom, tijd voor een stelling om de mening van de lezers te peilen.

De regering Prayut had, al enig tijd terug, het licht gezien en de stranden moesten weer van de bevolking worden. Strandstoelen, strandbedden en parasols hoorde daar kennelijk niet bij en die werden daarom verboden op het strand van Phuket. De reacties op sociale media waren niet mals: Toeristen en andere strandliefhebbers bezwoeren Thailand niet meer te bezoeken. Inmiddels is de maatregel wat afgezwakt, maar het imago van Thailand heeft een deuk opgelopen.

Er zijn nog een aantal ‘strandstoel vrije dagen’ zoals de woensdag. Mocht je dan het plan opvatten bijvoorbeeld in Hua Hin of Pattaya, naar het strand te gaan, dan mag je in het zand gaan liggen. Er is geen hond die begrijpt wat de regering hiermee wenst te bereiken, behalve dat toeristen denken: wat een achtelijk gedoe!

Mocht je vervolgens denken: dan ga ik maar op een terrasje zitten om een biertje te drinken, kan je ook pech hebben. Mocht het toevallig ‘Boeddha Dag’ zijn dan kan je alleen maar dromen van een koud biertje. Alcohol wordt er niet geschonken: Welkom in Thailand, beste toerist.

Bij aankomst in Bangkok is het leuk om de vele verkoop- en eetkraampjes langs de straten te bezoeken, maar die zal je er ook niet meer vinden. Niet alleen de stranden maar ook de stoepen moesten worden teruggegeven aan de bevolking.

Besluit je, zonder strandbedje, in het zand te gaan zitten en een sigaretje op te steken, dan ben je pas goed de klos. Het is een reden voor de overheid om jou keihard aan te pakken: Een boete van 100.000 baht en/of een gevangenisstraf kan je tegemoet zien. Een exorbitante straf, maar ja toeristen zijn rijk, dus die mogen dokken.

Dan maar weer terug naar het terras om daar even te genieten van de elektronische sigaret. Ook dat is een doodzonde. Je mag mee naar het politiebureau om 20.000 baht boete af te tikken. Geen waarschuwing, geen clementie, nee je wordt behandeld als een crimineel.

Een ander pijnpunt is het dubbele prijzensysteem wat al jaren in ere wordt gehouden. Het toeristje leegschudden mag beginnen bij nationale parken, musea en ga zo maar door. Jij mag het dubbele betalen van wat een Thai betaalt. Discriminatie op basis van afkomst.

En zo wordt de lijst van Noord-Koreaanse maatregelen steeds langer. Vreemde toeristonvriendelijke regels die voor velen onbegrijpelijk zijn, maar buitenlanders ook het gevoel geven minder welkom te zijn.

Vandaar de stelling v/d week: De Thaise overheid jaagt de toeristen het land uit!

Geef je mening en vertel waarom je het wel of niet eens bent met de stelling.


» Laat een reactie achter


117 reacties op “Stelling v/d week: De Thaise overheid jaagt de toeristen het land uit!”

 1. ruud zegt op

  Ik vermoed, dat Thailand van een deel van zijn toeristen af wil.
  Namelijk de westerse.
  Dit, om de westerse invloed terug te dringen.

  De Thaise overheid gelooft waarschijnlijk de eigen geproduceerde cijfers over de aantallen toeristen en denkt dat het aantal toeristen bepaalt hoeveel geld er wordt binnengebracht, zonder naar hun verblijfstijd en uitgavenpatroon te kijken.

  Wat ze ook over het hoofd zien, is de impact op het milieu, kapotte wegen en verstopte vliegvelden, door al het gesleep met toeristen die in en uit vliegen, en maar een paar dagen blijven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
  • Pieter zegt op

   Die indruk heb ik reeds jaren, ze zijn geen liefhebber van de westerse toerist, in hun ogen te clever.
   Natuurlijk als het de Thai uitkomt, zoals bij grote projecten, en tot zo’n 10 jaar terug westerse bemanning in de cockpit.
   De pecunia, dat willen ze dan weer wel.
   Overigens, één dwaze regel heb ik nog niet vermeld gezien, namelijk de verkoop van alcohol, alleen tussen 11:00 en 14:00 uur, en na 17:00 uur, ik meen me te herinneren dat het zo ingesteld was vanwege schoolgaande kinderen??
   Maar die zijn juist vrij na 12 uur. Hoe verzin je het.
   Doet me denken aan een grappig voorval een aantal jaren geleden van een Rus die bij Lotus in Phuket een stuk of 8 flesjes bier kocht om 4 uur in de middag, uiteraard sprak hij geen Engels en de kassiere probeerde hem duidelijk te maken dat het pas na 5 uur mocht, en dat kenbaar maakte d.m.v. 5 vingers op te steken, waarop de Rus dacht, niet meer dan 5 flesjes, dus haalde hij 3 flesjes van de band…maar de vlieger ging niet op waarna hij verbouwereerd de zaak verliet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
   • l.lagemaat zegt op

    abij scholen mogen 7/11, Lotus, e.d. geen alcohol verkopen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Piet zegt op

    Maar als je hele doos bier koopt mag het wel ! Dan ben je groothandel en geen privé persoon
    Te krom voor woorden hhh

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
    • ann zegt op

     thaise materie zit vol verassingen, al kom je 20/30 of meer jaar.
     je staat elke keer weer versteld. 🙂

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Bram zegt op

    Wat betreft het verbod op de strandstoelen is er geen landelijk beleid.
    Het is gewoon willekeur.
    Er zijn veel stranden in Thailand waar ze nog nooit van deze maatregel hebben gehoord.
    En inderdaad je ziet heel veel Chinezen die met grote aantallen op vakantie gaan naar Thailand.
    Ben deze zomer nog in Koh Samui geweest, waar overigens overal strandstoelen aanwezig zijn.
    Bij heel veel restaurants bijna 80% bevolkt door Chinezen en aan de rijk gevulde tafels te zien
    kijken ze niet naar een paar euro meer.
    Het totale toerisme loopt niet terug dat komt door de Chinezen en andere bevolkingsgroepen en
    de regering kijkt alleen naar het percentage.
    Tussen 14.00 en 17.00 is de verkoop van alcohol drooggelegd. Maar als je vrouw bijvoorbeeld een paar uur aan het winkelen is in een groot warenhuis en je om 10 minuten voor 14.00 uur 4 flessen bier besteld mag je deze wel consumeren, als het bier lauw wordt zijn er ijsblokjes om ze weer koud te krijgen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. De Inquisiteur zegt op

  Vooral Westerse toeristen hebben er blijkbaar veel last van.
  Maar de huidige massa-toeristen, zijnde Chinezen, Koreanen, Maleiers, Indiers, … trekken zich daar weinig van aan. Zij beleven vakantie op eens gans andere wijze dan wij.
  En die vragen ook al die extra ‘veiligheid’ en andere regelarij niet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
  • Joop zegt op

   En ze geven ook niets uit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
   • Jan zegt op

    De Chinese toerist geeft gemiddeld 25% meer uit per dag dan de Europese. En ze komen in grote getale. Laten we onszelf niet voor de gek houden met allerlei vooroordelen, en gewoon op de gepubliceerde economische gegevens af gaan. Niet betrouwbaar? Ga maar een dagje naar Suvarnabhumi Airport en je ziet met eigen ogen dat de drukte alsmaar toeneemt. Je kunt van alles van de Thai zeggen, maar niet dat ze niet zouden weten waar hun financiële belangen liggen, ook in de toeristenindustrie. Hoog tijd om ons eurocentrische denken achter ons te laten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +17 (obv 17 stemmen)
    • Jasper zegt op

     Ik wil graag weten hoe je aan die informatie komt. Voor zover ik weet eten de Chinezen in vastgestelde restaurants, slapen ze in vastgestelde hotels, worden ze vervoerd met vastgestelde bussen. Alles in handen van Chinese Thai. De rest van de toeristen industrie klaagt steen en been omdat er geen cent wordt uitgegeven, zelfs niet aan een drankje.
     Neem daarbij de Indiaase toeristen die een fristi nog met 6 rietjes delen (en bij voorkeur een animeermeisje ook) en het gevolg is dat de gewone Thai NIET blij is.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
     • Jan zegt op

      Mijn informatie komt gewoon uit de publicaties van de Toeristen Autoriteit Thailand. De Chinese toerist geeft gemiddeld 178,47 dollar uit per dag, de Europese 120.45 dollar per dag. (bron: The Tourist Authority of Thailand). Gaan de bestedingen van Chinese toeristen naar China? Natuurlijk niet, wel naar Thai, en dankzij hun taalkennis en handelsgeest zeker veel naar Chinese Thai. Maar, Chinese Thai zijn natuurlijk gewoon Thai. Zo’n 14% van de Thaise bevolking is geheel van Chinese afkomst (o.a. de voormalige Thaksin-premiers). En maar liefst 40% is van gedeeltelijk Chinese origine. Zelfs de koninklijke familie is gedeeltelijk van Chinese afkomst. En Chinese Thai zijn gewone Thai. Het is bekend dat sommige Nederlanders helaas de Marokkaanse of Turkse of Chinese Nederlanders geen gewone Nederlanders vinden, en zo zullen er ook wel Thai zijn die discrimineren op basis van herkomst. Het lijkt me beter daar maar niet in mee te gaan, zowel uit het oogpunt van fatsoen, als uit economisch oogpunt. Het zou droevig gesteld zijn met de economie van Thailand zonder de inbreng van de Thai van Chinese oorsprong. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Thai_Chinese

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. harry zegt op

  Hoewel ik geen strandmens ben en ook geen roker ben, vind ik deze maatregelen ook onbegrijpelijk.Als ik verder aan de meldplicht denk voor de daar woonachtige expats:langer als 24 uur je stekkie verlaten, wel even melden a.u.b.Het is dat het aan de huidskleur van de gemiddelde expat te zien is dat hij of zij geen Thai is , zou me anders niet verbazen dat men dan verplicht werd een ster te dragen.Dit hebben we al eerder in de geschiedenis gezien.
  Verder is het ironisch dat zelfs jongeren de e-sigaret via internet kunnen bestellen in Thailand.Hoezo verbod?
  Sprak enkele dagen geleden met een zeer goed bevriende Thaise.Ook zij heeft inmiddels het land verlaten omdat ze het niet eens is met die regeltjes allemaal.Niet iedere Thai heeft deze kans natuurlijk.Eigenlijk te triest voor woorden dat zelfs hun eigen bevolking weg wil als de kans zich voor doet.
  Het vriendelijke land wat het ooit was bestaat inmiddels niet meer helaas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +17 (obv 17 stemmen)
  • Nicky zegt op

   Wat betreft het melden, dit horen de hotels en guesthouses te doen. Ze maken een kopie van je paspoort en thats it. Daar heb jij als normale toerist geen last van. Tenzij je in een tentje op het strand gaat slapen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
   • Alex zegt op

    Ook als je een condo huurt, behoor je dat te doen. Het condominium is hiertoe niet verplicht, de eigenaar van het condo wel, maar die doet het meestal niet!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • harry zegt op

    Beste Nicky , a.u.b. lezen wat er staat, ik had het nu net niet over de gemiddelde toerist.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   Nederlanders gaan ook weg uit het Regeltjes (Neder) land naar elders.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Joseph zegt op

    Noem die Regeltjes uit Nederland eens op. Kan geen opnoemen die bezwaarlijk of vreemd zijn

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • l.lagemaat zegt op

     Zal ik beginnen met het kwartje van Kok of b.v. de waterschapsbelasting gebaseerd op de WOZ waarde van het huis, waar ik een gigantisch bedrag moest betalen als weduwnaar (alleenstaande) i.t.t.een klein huis met 5 personen met een laag bedrag. Houderschapsbelasting voor een auto i.p.v. km.heffing of evt. wegenbelasting ,ook al gebruikte je de auto weinig.

     Door vrijwilligerswerk als intake- consultant bij de voedselbank liep ik tegen een woud van regeltjes aan voordat de mensen verder geholpen konden worden financieel of in aanmerking te mogen komen voor voedselpakketten bij de voedselbank.

     Misschien is dat door mijn lange verblijf in Thailand inmiddels opgelost

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Ger zegt op

     Nou om te beginnen als toerist uit Thailand op bezoek in Nederland moet je al door de visumregeltjes heenkomen en voldoen aan inkomensregels en ziektekostenregels. Andersom stelt Thailand geen regels voor de kortverblijvende Belg of Nederlander.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Paul-Jozef zegt op

   Over die Ster, wat dacht je dan van dat GELE huisboekje voor de falang!??! Waar kennen wij die kleur ook weer van?!!?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • rob zegt op

    Een vergelijking die kant noch wal raakt. Een opmerking om erbij te horen? De kleur had net zo goed rood of pimpelpaars met witte stippen kunnen zijn…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 4. HenkieW zegt op

  Je vergeet te vermelden dat het begon als een actie om de illegale staketsels (naar verluid van de maffia) af te breken. Roken in publieke ruimtes moet sowieso een halt worden toe geroepen. wat een smerigheid als ik een hapje padthai neem in de rook van een aso.
  Wie jaagt hier nu wie weg? ;-).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +25 (obv 25 stemmen)
 5. Rob zegt op

  De Thaise toerist wordt hier maar even vergeten. Ach ja, die Thai, ‘ de’ toerist ( bepaalde dan) zou het liefst Thailand zonder die lui zien. Een sta-in-de-weg, die zich maar weinig aan past aan de Farang.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Koos zegt op

   Hoe moet ik deze reactie plaatsen?
   Thaien roken meer en zijn grotere vervuilers dan de gem buitenlander.
   Dat we niet mogen drinken op bepaalde tijden is bedoelt voor de thai.
   Oke buitenlanders die de weg niet weten hebben de meeste last.
   Want een thai weet genoeg plekken voor 24 uur service.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Francois Nang Lae zegt op

    Misschien wel grotere vervuilers dan de gemiddelde buitenlander, maar niet dan de Europese toerist. Alleen al om de vervuiling van een retourtje BKK te overtreffen moet een Thai behoorlijk wat plastic zakjes weggooien.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
    • joy zegt op

     Heel scherp Francois, de waarheid hoeft niet altijd DE waarheid te zijn, een lantaarnpaal is ook in het pikkedonker nog altijd dezelfde lantaarnpaal, alleen ervaar je het anders.

     Groet Joy

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Roel zegt op

  Thailand wil kwaliteit,s toeristen, daar hameren ze steeds maar weer op. Natuurlijk komen ze graag in de schijnwerpers dat er weer meer toeristen komen en ook de inkomsten uit de toeristen gaan omhoog, maar dan alleen vanwege de 700 bath die in de ticket zit berekend als vertrek belasting wat rechtstreeks in de schatkist komt, de lokale bevolking heeft daar niets aan.

  Expats zijn geen toeristen of wel????, als wij dat wel zijn, zijn wij dus niet van enige kwaliteit zoals overheid dat ziet, maar wij moeten wel kunnen aantonen dat wij genoeg verdienen of hebben zodat dit kan worden uitgegeven.

  Ja de overheid verjaagd de toerist, vele mensen komen hier al vele jaren overwinteren, maar een visa voor 6 maanden wordt ook al op Thaise ambassades moeilijk gedaan, net als voor de expats voor retirement visa en steeds alles uit de kast wordt gehaald zodat de toerist (expat) het bijltje erbij neer gooit en het niet meer ziet zitten in Thailand.

  Ook ik heb wel met Thaien gepraat die de overheid gewoon vervloeken om de vele dingen die veranderd zijn ten nadele van hun inkomen of zo beperkt zijn door openingstijden dat er nauwelijks kleefrijst over blijft.
  Maar een Thai durft niets te zeggen en tegen het been te schoppen van de overheid omdat ze dan iets riskeren wat ze liever niet willen, dus wordt het voorlopig nog allemaal geslikt.

  Zelf heb ik nergens moeite mee, maar er zijn grenzen en ik ben zelf vrij om te gaan als ik dat wil of als het mij hier niet meer bevalt.

  Waar Thailand precies mee bezig is kan ik nog niet zeggen, maar het lijkt en hoort niet goed zoals het nu gaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +21 (obv 21 stemmen)
  • marianne zegt op

   met het bovenstaande ben ik het eens,vanwege het verplicht om de drie maanden het land te moeten verlaten als je een jaarvisum hebt..ik heb mijn besluit genomen ik kom niet meer overwinteren vanwege het visum.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
   • Ger zegt op

    Nou dat vind ik pas erg. 90 dagen dus drie masnden ergens verblijven en dan mag je een uitstapje naar een omliggend land maken dus een leuke trip en dat is teveel van het goede. Lijkt een beetje op een lantaarnpaal : gelukkig op een vast vierkante meter en als je het verplaatst gaat het licht uit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
    • Jasper zegt op

     Dat “leuke tripje”gaat erg vervelen na 10 jaar, kan ik je zeggen. Buiten de kosten (150 euro visum, plus elk tripje minimaal 100 euro) is erg vervelend als je gewoon bij je gezin thuis wilt zijn. En iemand anders je zoon dus naar school moet brengen.
     Hoe zou jij het vinden om elke 3 maanden verplicht naar Duitsland of Engeland te MOETEN voor een stempel in je paspoort?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
     • Ger zegt op

      Dat vervelende is toch echt je eigen keus geweest. Voordat je naar Thailand verhuisde waren de regels al bekend waaraan je moet voldoen. Zelf heb ik het gemakkelijk want ik lever slechts 1x per 3 maanden een brefje in , kost mij inclusief heen (20 km) en weer rijden en inleveren ( altijd binnen 5 minuten klaar) ongeveer 1 uur.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Francois Nang Lae zegt op

    Als je een jaarvisum hebt hoef je je alleen elke 90 dagen te melden. Heb je een visum voor drie maanden, dan moet je inderdaad na die drie maanden het land uit. Dat je als je visum verloopt het land uit moet is niet typisch Thais maar geldt voor elk land. Dat je, door kort voor het verlopen van je visum een borderrun te maken, je verblijfsperiode kunt verlengen is wel typisch Thais. Het is raar om daar kritiek op te hebben, want het is juist een makkelijke manier om zonder nieuwe visumaanvraag toch te kunnen blijven. In de meeste landen gaat dat niet zo gemakkelijk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
    • rene23 zegt op

     Dat visum gedoe is heel vervelend.
     Waarom niet ZONDER een visum vakantie kunnen vieren zoals in zoveel landen?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
     • FrancoisNangLae zegt op

      Dat kan al. Maximaal 1 maand. Nederland is zo soepel niet voor Thai.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Geertg zegt op

    Als je dan eens gewoon n visum extension aanvraagt bij de immigration. Hoef je niet iedere 3 maanden het land uit. Gewoon voldoen aan de voorwaarden voor n visum dat is genoeg. Kosten 1900 thb p jaar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • T zegt op

   Thailand wil kwaliteits toeristen nou dat is te zien aan al dat volk uit vnl. uit de BRICS landen die er nu rondlopen.
   70% ervan zit op zijn hoogst in een 3* hotel, en gaat lekker voor alles naar de 7eleven misschien nog heel even taxfree shoppen bij o.a. King Power.
   Maar goed daarmee dan zijn wel de tassen van de 0,0001% rijkste Thai weer gevuld…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 7. tom bang zegt op

  Ik woon ongeveer 7 maanden in Bangkok en 5 maanden in Nederland en ja sinds ik dit doe krijg ik wel het idee dat ze het me lastig maken, als ik kijk naar de visumaanvraag die ieder jaar lastiger word en iedere keer willen ze weer meer weten . Dat is in Nederland maar wel de Thaise ambassade.
  Als je zoals ik gebruik maakt van een kantoor in Naaldwijk om je zaken te regelen ( hoef dan niet zelf 2x op en neer) wat ook weer extra kosten met zich mee brengt en 2 verlofdagen. Vreemde vragen moet beantwoorden die nergens omschreven staan maar ja je moet anders kun je het schudden.
  Wil als mijn jaarvisum is afgelopen of beter net ervoor hier in Bangkok aanvragen, even geld overmaken want dat willen ze wel dat je een bankrekening hebt met voldoende cash. Wel lastig om die te openen want ik ben denk ik wel 8 kantoren binnen geweest voor er een alleen vroeg of ik mijn paspoort bij had.
  Alle anderen moesten een work permit zien ??? Nooit van gehoord wat is dat ?Ik wil hier helemaal niet werken.
  Internetbankieren aan wezen vragen vorige week, work permit ????? i retire dan geen internetbankieren.
  Hopeloos hier maar ik blijf en laat het over me heen komen tot ze me het land uitzetten natuurlijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • george zegt op

   Voor wat betreft het openen van een bankrekening, ben in november 3 weken op vakantie geweest in Thailand, had van te voren even geïnformeerd bij een visa centrale over hoe een bankrekening te openen.
   Deze vertelde mij enkel een -certify of passport- bij de ambassade te halen en naar Bangkok bank te gaan.
   Heb dit -certify of passport- laten maken en ben naar de bank gegaan.Certify?? he.. wat…ach ja het zal dan wel…ik gaf aan dat het voor retirement was, en mij werd meteen gevraagd of ik een of twee verschillende rekeningen wilde openen en of ik wilde internet bankieren.
   Moest verder enkel mijn adres ( in Nederland ) invullen.Ongeveer 15 keer mijn handtekening plaatsen een storting doen, en dat was het wel.
   Ja dus zo kan het ook.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • Alex zegt op

   Ik ben retired, ik heb geen workpermit en kan gewoon internet bankieren bij SCB Bank!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Alex zegt op

   Ik ben tijdens een verblijf in Phitsanulok (zonder visum) de Bangkok Bank binnen gelopen met niets meer dan 1000 Bath en mijn paspoort en liep er een half uur later uit met een VISA kaart en bankrekening op mijn naam. Ik kon nog niet direct internetbankieren. Ik moet eerst wat geld op de rekening laten staan ‘zodat ze zien dat ik kredietwaardig ben’. Heb er een maand geleden 5000 bath bij op gegooid en zal het de volgende keer in januari alsnog ‘internetbankierwaardig’ maken. Appeltje eitje!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Francois Nang Lae zegt op

  Prachtig, een strand zonder die lelijke strandstoelen, en zonder stinksigaretten om je heen. En iedere dag bier hoeft voor mij ook niet. Zolang de farang-toegangsprijzen voor nationale parken nog altijd stukken lager liggen dan voor de Hoge Veluwe is dat ook geen probleem. Thailand wordt steeds aantrekkelijker voor toeristen. Maar misschien wel voor een andere soort toeristen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +31 (obv 31 stemmen)
  • Arie zegt op

   Deze reactie onderschrijf ik ten volle, Zo is het en veel van de andere reactie zijn frustraties die eruit komen, omdat Thailand maatregelen neemt die ze niet wel gevallig zijn.
   Toen ik jaren geleden voor het eerst Jomtien, Phuket en Gravi bezocht en ik het strand zag, althans de zee, want het strand zag je niet, dacht ik wat een puinhoop, kilometers lang parasols mannetje aan mannetje en daaronder de eindeloze rijen strandstoelen. Nog erger dan de stranden van Scheveningen of Katwijk. Maar kennelijk is dit normaal, het is Thailand, Maar dat daar een eind aan is gekomen, hulde. En als die andere genoemde maatregelen………… het kankerverwekkend roken, het niet zonder alcohol kunnen, mensen wordt volwassen en gedraag je. Als je perse die troep wilt consumeren doe dat dan maar binnenshuis en zadel de andere mensen hier niet mee op. Dus weer hulde voor de maatregelen. Visum………via Naaldwijk……….dit zijn de vereisten, inleveren en je krijgt je visum binnen 10 dagen, niks geen lastige vragen, althans ik niet. TM30 formulier, geen enkel probleem. Alleen als ik het land uitga en terug kom een nieuwe inleveren en anders niet, werd mij verteld op het immigratiekantoor. Dus………ik ben het niet eens met de stelling, tenzij je bedoelt dat ze de ongewenste toeristen weren, Nou van mij mag dat. Beter dan die slappe hap in Nederland t.o.v. buitenlanders, maar dat is hier nu niet aan de orde.
   Ik geniet hier elke dag met volle teugen van Thailand en van de gastvrijheid.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • Luc Vandeweyer zegt op

   Ok, wat de stranden betreft, maar hoeft men dan van de ene extreme situatie, naar de andere te gaan.
   Dat een expat of een overwinteraar niet alle dagen op het strand zit, begrijp ik best, de twee weken vakantie toerist heeft echter ook zijn rechten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 9. Jasper zegt op

  Ach, de rookvrije stranden en het terugdringen van openbaar alcohol gebruik: Wie kan daar op tegen zijn? Nederland loopt zwaar achter op dat gebied, Thailand neemt een voorbeeld aan California, en California is zeker geen Noord-Korea.
  Ook het verwijderen van een mafia-inkomstenbron op het strand (de illigale stoelen) kan toch niet echt slecht zijn. Dat er dan op bepaalde dagen geen stoeltjes meer mogen staan is een lust voor het oog van de wandelaar, die soms bij hoog water gedwongen tussen de stoelen en restaurantopdringerigheid door moest lopen, zoals dat nu nog op Koh Chang het geval is. Dat de bars eerder moeten sluiten? Als je geile losbandigheid wilt, kun je ook nog naar Cambodia. Thailand heeft gekozen voor een (an de oppervlakte) schoon straatje.
  En de electronische sigaret? Dat is een goed-beargumenteerde keuze, van regen en drup kwaliteit.
  Ik heb dus helemaal niets tegen deze maatregelen.

  Het enige waar ik wat tegen in wil brengen is het huidige visa-systeem. Raar dat je in Den Haag geen multiple tourist-visum kunt krijgen als je nog geen 65 bent, maar afgekeurd of vervroegd met (eigen) pensioen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
  • ruud zegt op

   Toch wel grappig.

   Al die geweldige maatregelen waar u geen last van hebt, alleen anderen.
   Mensen die graag 7 dagen van de week een parasol hebben bijvoorbeeld, omdat ze niet willen wegsmelten in de zon.
   En dan klagen over het multiple-entry visum, dat u graag zou hebben.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
  • Francois Nang Lae zegt op

   Vorig jaar beiden (toen 56 en 60 jaar) probleemloos een non-immigrant O-A multiple entry visum gekregen. Kort geleden via een borderrun ons verblijfsrecht met een jaar verlengd. Totaal dus bijna 2 jaar verblijfsrecht op dit visum.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Jasper zegt op

    Tuurlijk. Moet je er wel even bij vermelden dat jullie gedwongen zijn om 40,000 euro op de Thaise bank te zetten.
    En dat je je elke 3 maanden moet melden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Francois Nang Lae zegt op

     Sorry, maar je had het alleen over de leeftijd. Ik kan moeilijk reageren op dingen die je zelf niet noemt.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Yannis zegt op

     Hij bedoeld in NL Jasper. En dan voldoet 40.000 op nl bankrekening. Ik heb het de eerste 2 jaar ook gedaan

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Geertg zegt op

     Je hoeft helemaal geen geld op n Thaise bank te hebben. Alleen voldoende inkomen. Eerst regeltjes lezen.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Nicky zegt op

  Dat strandstoelen en parasols weg moeten begrijp ik ook niet.
  Niet Roken op het strand , fijn toch. En een E sigaret verboden? als je dit van te voren weet, laat je het toch thuis
  geen alcohol tijdens een feestdag; is altijd al geweest. Ook tijdens de verkiezingen bv. mag je geen alcohol kopen. is dat nou zo erg voor 1 dag. Koop je toch van tevoren in . Trouwens in Amerika kan je op zondag ook geen bier in de supermarkt kopen.
  Dubbele prijzen, Daar is Thailand niet het enige land die dit doet. In Egypte was dit ook zo.
  Voorlopig zien wij hier nog geen reden in om Thailand te verlaten

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Jasper zegt op

   Op de Nederlandse eilanden, de Balearen en de Canarische eilanden is het ook zo, Eilanders krijgen korting.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. rob esser zegt op

  Wij kwamen al vele jaren naar Phuket en toen dat belachelijke besluit werd genomen om geen stoelen
  en parasols meer toe te laten op het strand, zag ik dat patong beach uitgestorven was en dat het in de
  avond op de boulevard heel was stiller geworden was.
  Laten we hopen dat de regering tot inkeer komt, dan komen wij volgend jaar gaarne weer terug.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • Geert zegt op

   Kom net terug uit Phuket Patong, volop ligzetels en parasols, zelfs enorm druk op het strand en aan de ‘’rookvoorzieningen’’
   Bangla Road op de koppen lopen maar weinig volk in de go-go bars, kijkers maar geen kopers
   Veel Russen en Chinezen die consumeren anders dan Westerlingen

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 12. Harold zegt op

  Ik kom al 26 jaar in Thailand en woon daarvan nu 13 jaar in Pattaya. Ga/ging elke dag naar Dongtan Beach.
  Ben een goede roker. Pattaya bevalt me ten zeerste.
  Waarom zou ik mij druk maken om regels die mogelijk niet (zo) gevallig zijn. Geeft alleen maar stress en vergalt je plezier.Gewoon even zuchten en er mee leren leven.

  Sommige regeltjes worden na verloop van tijd weer aangepast als ze geen goed resultaat op leveren.

  Doen/deden we dat ook niet in Nederland !

  Dus woensdag na 13 jaar een vrije dag van het strand :: lijkt als een verlofdag

  Roken doen we dan maar veel minder , is een discipline die je kan aanleren. Moest vaak aan de bridge tafel ook het roken laten, omdat er mensen (vaak hart klachten) er last van hadden. Was nooit een probleem., ook niet als ik op visite ging bij zieke mensen.
  Is nog goed voor de gezondheid ook.

  Niet meer op vakantie naar Thailand ? In mijn omgeving zijn er thans vele touristen engelsen en duitsers,maar ik hoor geen harde woorden, even wat gemopper en dan was het over en volgend jaar komen ze weer terug.
  Zijn de nederlanders dan van die doordrammers op alles wat niet zo in hun kraam te pas komt ?
  Of is het zeuren een volwaardig tijd verdrijf geworden?

  Geniet van het leven en laat alles gewoon over je heen komen en dat komt je gezondheid alleen maar ten geode

  Harold

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +26 (obv 26 stemmen)
 13. Darius zegt op

  “En de elektronische sigaret? Dat is een goed-beargumenteerde keuze, van regen en drup kwaliteit.
  Ik heb dus helemaal niets tegen deze maatregelen.”

  Wat bedoeld die meneer Jasper?
  Ik ben via het elektronisch roken helemaal van het roken afgekomen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 14. Rob zegt op

  Thailand heeft net als Nederland veel, nee hééééél veel regeltjes, maar naar mijn idee leven ze in Thailand alleen de meest onzinnige regeltjes na, en de meest zinnige zoals bijvoorbeeld verkeerstoezicht, bouwtoezicht, millieutoezicht die zijn denk ik te moeilijk voor de overheid.

  Mijn vriendin is dagelijks weer verbaasd hoe goed wij het in Nederland allemaal geregeld hebben, en ziet dan ook wat dat een land vooruit kan brengen, helaas zal dit voor Thailand nog wel 100 jaar duren, eerst zal er toch echt wat aan het basis onderwijs gedaan moeten worden.

  En dat is ook precies de reden waarom ik en mijn liefje alleen nog maar naar Thailand gaan vanwege de familie en niet vanwege het “geweldige” land

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • ann zegt op

   Het enige waar Thailand echt in uitblinkt is mobiele telefonie,
   dat is vele malen beter dan in Nederland.
   Het was het 1e land met gsm(94) en werkelijk overal,al sta je op een rijstveld werkt het,
   in Nederland is het nog lang geen 100% goed(zowel bellen als internet)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • chris zegt op

   Ik heb een Nederlandse vriend die al ongeveer 25 jaar in Thailand woont. Hij zei mij jaren geleden: “als je de goede dingen van Nederland vergelijkt met de slechte dingen in Thailand, boek je vandaag nog een ticket one-way terug naar het vaderland. Als je de goede dingen van Thailand vergelijkt met de slechte dingen in Nederland, blijf je voor altijd hier.”

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 15. Piet zegt op

  Het is niet alleen het strand of het roken.
  Als ik in Hua Hij ben ga ik graag uit in het uitgaansleven gebied achter de Mai Tai bar. Had normaal geen sluitingstijd heb het regelmatig meegemaakt dat je al om 3uur weggejaagd wordt,soms al eerder.met de nadruk op weggejaagd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 16. Adri zegt op

  LS
  Volledig mee eens. Belachelijk al die maatregelen.
  En wat dachten jullie van het kunstmatig hoog houden van de bath.
  Nee, velen zijn al uitgeweken naar Cambodja.

  Adri

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 17. Khun Yan zegt op

  De Thaise mannen willen geen westerse toeristen en haten vooral de mannelijke soort. Zo’n 3 jaar terug liep er een stoeltjes verhuurder te zingen dat hij geen westerlingen moet. Er zijn genoeg redenen voor…De Thaise mannen zijn lui van aard en hebben in de meeste gevallen niets geleerd op school, ze hebben wel een fierheid als “Thai”! (vrij man) maar het stelt helaas niets voor vergeleken met de westerlingen die gestudeerd hebben, zorg dragen voor hun familie (zal de Thai worst wezen want hij gaat er net zo goed van door…en laat vrouw met kinderen zitten…Pattaya loopt over van deze dames). Zij noemen ons de “white birds” omdat we meestal al een rijpere leeftijd hebben, een zekere wijsheid…en meestal met het vliegtuig komen. In Isaan ziet men een explosie van gemengde huwelijken waarbij de Thaise man met lede ogen toekijkt maar de familie van het vrouwtje daarentegen maar al te graag de farang ziet komen die hen zekerheid en een mooi huis bieden. De regering maakt het ook alsmaar moeilijker op elk administratief vlak…rotregeltjes veranderen ook voortdurend. “Wij” mogen hier ook geen land bezitten en het wordt ons enorm moeilijk gemaakt om een ziekteverzekering af te sluiten. Het wordt van langsom moeilijker en velen haken dan ook af….Ondanks de geweldige berichtgeving van de dienst voor toerisme met haar net ontslagen voorzitster zie ik bv in en rond Rayong bijna geen toeristen meer en vele Thai moeten hun zaakje sluiten en klagen steen en been….”Eigen schuld, dikke bult”…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • janbeute zegt op

   Wij als Nederlanders wonende permanent in dit Aziatische land , mogen geen land bezitten in Thailand .
   Wij als geboren en getogen Nederlanders mogen ook geen bankrekeningen meer hebben in ons knusse thuislandje aan de noordzee ( abn amro ) .
   Maar wij als Nederlanders mogen en kunnen wel een bankrekening openen in Thailand , zelfs nog als we er maar voor een paar maanden wonen .
   Ik denk dat het nog wel mee valt met de regeltjes hier in Thailand .
   In iedergeval beter dan in de lagelanden .
   Een retirement visa elk jaar aanvragen duurt ongeveer hier in Lamphun minder dan een uur incl wachtijd .
   Eventjes elke 90 dagen even je gezicht laten zien bij de immigratie voor melding , kan overigens ook met de post .
   Wat is het grote probleem vraag ik mij af ,als ik dit geklaag weer een doorlees .
   Gaat een aanvraag voor een toeristen visa voor je Thaise vriendin naar Nederland dan zo vele malen sneller en hoeft die minder rare vragen beantwoorden .
   Ook zij moet ( binnen 3 dagen herriner ik mij nog ) zich melden bij de vreemdelingen politie in je woon omgeving
   Dat de regels hier aangescherpt worden heeft onderandere ook te maken met al dat gespuis dat hier illegaal rondloopt uit vele landen waaronder zeker ook de oostblok en afrikaanse landen .

   Jan Beute .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
   • TH.NL zegt op

    Het melden bij de vreemdelingenpolitie is hier al jaren geleden afgeschaft. Overigens ben ik het wel met de strekking van Uw betoog eens.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Bang Saray NL zegt op

    Beste Jan Beute,
    Ik wil niet in deze materie me druk maken daar iedereen een mening mag hebben, alleen over wat je schrijft over de bankrekeningen in Nederland is het met lege bankrekeningen wat die zijn als er meestal niets opstaat dat ze die als bedrijf liever kwijt dan rijk daar het de bank alleen maar geld kost. Ook van banken wordt verwacht dat zij winst maken.

    vriendelijke groet,
    bang saray nl

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. mat zegt op

  Wat ik niet terug zie in de reacties, met name over de strandstoelen, is de impact op de Thaise verhuurders.
  Als die een paar dagen in de week geen stoelen neer mogen zetten, kost ze dat gewoon geld, zoveel dagen geen inkomen.
  Het zelfde geld voor de bar eigenaren, als er weer eens een Budha dag is, of verkiezingen, er zijn 10 Budha dagen per jaar en als je pech hebt zijn er ook nog eens 6 tot 8 dagen met verkiezingen, dat betekent dus geen inkomen maar wel kosten.
  Feit is dat de overheid daar maling aan heeft, zowel voor de Farang als voor hun eigen mensen, Als je het rook verbod op het strand in Pattaya ziet, dan betreft dat maar 1 kim, op de rest van het strand kun je zoveel roken als je wilt. Als het toerisme financieel zo belangrijk is voor Thailand, dan mag de regering deze toeristen en expats wel eens wat vriendelijker behandelen, en ze niet opzadelen met van alle hande beperkingen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • LexPieters zegt op

   Mat, leg dat eens uit; 10 Budha dagen ,ik kom maar op 6 dagen plus de verjaardag van de koning.
   Verkiezingen 6 tot 8 dagen per jaar tel je dan ook de verkiezingen mee voor de schoolkrant?

   Ik lees hier vooral veel komer en kwel. Ook in Nederland mag je geen openbare grond gebruiken om een handeltje op te zetten. Nog afgezien van alle eisen waaraan je moet voldoen om uberhaupt een zaak te mogen beginnen. Hier is het lang getolereerd, maar mag niet en er wordt nu tegen opgetreden.

   Iemand klacht, dat hij al om 3.00 (drie uur ‘s-nachts) de barren in HuaHin moet verlaten. Vroeger, ik weet niet hoe het nu is, werden de discos in Amsterdam om 12.00 uur gesloten. Ik ging dan naar Utrecht waar de zaak om 2.00 uur dicht ging. Overigens sluit HuaHin volgens mij om 1.00 en als je in en disco bent is iedere thai dan ook om 1.10 uur vertrokken.

   Wij gaan nu op vakantie en willen alle regels achter ons laten, Maar vergeten in welke dwangbuis wij in Nederland zitten, simpelweg omdat wij daaraan vertrouwd zijn.

   Ik woon nu 12 jaar in Thailand en stoor mij niet aan de regels. Waarom zou ik, je krijgt er zoeel goeds voor terug. En ik ben te oud om mij om alles druk te maken, sabai, sabai. En bier is overal in Thailand elke dag 24 uur te koop.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 19. ERIC zegt op

  Er wordt reeds jaren geroepen dat Thailand geen regels kent, nu ze er een paar invoeren staat alles op zijn kop. Wanneer er een paar plastiek flesjes op het strand liggen wordt er al geroepen dat het strand vuil is, maar een hoop sigarettepeuken dat moet kunnen. Laat ons wat konsequent zijn. In de horeca zaken in europa mag er niet meer gerookt worden en daar kan iedereen zich aan houden.
  Het probleem is dat een vrij groot aantal toeristen denken dat op vakantie alles kan en alles mag.vb dagelijks zie je pakken buitenlandse toeristen op scooters rond razen zonder helm,in bloot bovenlijf en zonder rijbewijs.
  Een dat men meer controles doet op de buitenlanders die hier wonen daar heb ik geen probleem mee, ik spendeer jaarlijks geld aan mijn werkvergunning en visum,ik ken er hier verschillende die dat niet doen en dat men deze eruit gooit dat is ook maar juist.
  Weinigen hier op dit forum weten blijkbaar niet hoe het er aan toe gaat om een schengen visum te krijgen voor een Thai. Ze worden net niet uitgekleed, bank uittreksels,attesten,bewijs van land etc..
  Maar voor de europese toerist is het kot te klein als er een bewijs van hotelverblijf en verzekering gevraagd wordt.
  Waarom worden ze achterdochtig?Er zijn veel toeristen die hier meer dan 3 maanden zijn en geen bijkomende ziekte of bijstandsverzekering hebben, want na 3 maanden is het gedaan met de mutualiteit.
  Regelmatig staan er hier in de krant buitenlanders die een ongeval gehad hebben,niet verzekerd, wie draait hiervoor op? De thais en de buitenlanders die hier belastingen betalen zoals ik.
  In het staatsziekenhuis hier in Phuket wordt er gemiddeld voor 1000 euro/dag verzorging gegeven aan buitenlanders zonder verzekering..
  In Turkeye,Egypte en nog andere landen mag je nog geen steen meenemen als souvenir en ook dat wordt aanvaard, dus klaag niet te veel. Trouwens er zijn zonnebedden op het strand maar wel georganiseerd dus waarom zo klagen?Ik denk dat Thailand nog steeds een zeer goede bestemming is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • ruud zegt op

   Ik weet niet, of het bezwaar tegen roken op het strand gaat over het roken, of over de idioterie ervan.
   Roken op het strand kan je een jaar opsluiting kosten.
   Roken op de boulevard niet.
   En als het gaat regenen spoelen die peuken op de boulevard het strand op, of via de riolering de zee in.
   Voor het dumpen van je etensresten plus verpakking ga je geen jaar de gevangenis in.

   Als je het afvalprobleem op het strand en in zee wilt oplossen, doe dat dan met zinnige maatregelen.
   Zorg dat er vuilnisbakken staan, die regelmatig worden geleegd, zodat ze niet uitpuilen en schrijf een bekeuring uit van 1.000 Baht voor roken op het strand, (en eventueel op de boulevard) of vervuiling op een andere wijze.
   Controleer waar het afval van al die boten bij het strand blijft.
   Controleer, waar het afval van de eilandjes blijft.
   Zorg voor een goede verwerking van het geproduceerde afval.
   Zorg dat de straten, wegen en bermen vrij zijn van afval.
   Dan krijg je begrip van mensen.
   Zelfs voor de beuring die ze krijgen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 20. O.van zegt op

  Heel vreemd.
  Dat men in ( mijn) Thailand zo doet.
  Is dat regering die dat doet ? Onbegrijpelijk.
  Straten leeg in bv
  Gruntap/ bkk?
  Waar moeten die mensen dan van leven ??
  Van de niet bestaande uitkering ?!!

  Eens met Uw stelling!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 21. Huub Bouwens zegt op

  Het zijn vreemde maatregelen.
  In een zeer corrupt land zoals ons fijne Thailand kun je nooit echt zeggen waar zo’n besluit vandaan komt, er bestaan geen democratische kanalen, die je kunt nagaan om het doel of de oorsprong ervan te achterhalen.
  In dat licht vallen deze dingen best mee.
  Ik denk vaak ‘omgekeerd’ dat de overheid veel dingen zou kunnen doen om het aantrekkelijker te maken, zoals vervoer naar de eilanden en vuilnismanagement op de eilanden. Vaak krijg je het gevoel dat het niemand iets kan schelen.

  Groet,
  Huub

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 22. philip vertommen zegt op

  beste,

  Klopt, het wordt steeds erger. Pattaya is men steeds meer aan het opkuisen. Geen meisjes meer op beach road, niet roken of alcohol op de stranden…wat is hier nu verkeerd aan. Zolang je maar je vuilheid niet achterlaat op strand natuurlijk. Maar bij ieder parasol venter krijg je een asbak en wordt alles netjes opgeruimd, krijg je ook een vuilbakje aan je tafeltje. Men zou beter de boten aanpakken die al hun vuil droppen in de zee wat dan weer aanspoeld op het strand. 1X per week zijn parasols verboden en wat zie je dan, geen kat op het strand en de parasol venters zitten met de familie te eten op stoep…is dat dan beter?
  Geen alcohol op een Budha dag, daar heb ik geen probleem mee, toeristen moeten respect hebben voor het geloof van de Thai. Restaurantjes uit het straat beeld halen vind ik volledig verkeerd, dit is folklore, ik vind het fantastisch en maak er ook veel gebruik van. Ik K.Lumpur bijvoorbeeld is dit ook verboden en zitten al deze eet standjes in de shoppings, maar dit is niet dezelfde sfeer en doet ook de prijzen stijgen. De e-sigaret is verboden, maar op alle markten kan je ze kopen, de ene zegt er wel iets van de andere niet. Ga je buiten de toeristische steden is het al helemaal geen probleem meer.
  En dan zijn er nog de pesterijen wanneer je met de brommer rijdt, voor alles en nog wat trachten ze je een bekeuring aan te smeren, terwijl de autos met rust gelaten worden, deze staan dubbel soms zelfs driedubbel geparkeerd, op plaatsen waar ze niet mogen parkeren en worden ongemoeid gelaten.
  Ik ga al 25j naar thailand en de vrijheid die je er altijd kon genieten ebt stilaan weg en meer en meer regeltjes komen in de plaats.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 23. Pat zegt op

  Heb even geen reacties gelezen hier, maar het is duidelijk dat de focus voor de huidige politieke beleidsmensen ligt op imagoverhoging, wettelijkheid herstellen, eigen volk eerst, en economisch vooruitgang.

  Vermoedelijk wil men wel af van het type toerist dat in zijn eigen dorp het lokale kerkplein nog nooit heeft bezocht, maar wel jaarlijks naar Thailand gaat met het zuurverdiende verlofgeld om zich daar uit te leven als een overjaarse seksueel geobsedeerde puber…

  Men wil in Thailand toeristen die komen voor de eigenheid en de cultuur, niet voor de gogo bar-bezoeker.

  Volgens mij ziet het er slecht uit voor de sekstoerist.

  Ik zeg dit zonder oordeel, want ik laat de tempels en de bezienswaardigheden ook al enkele jaren links liggen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 24. chris zegt op

  “De Thaise overheid jaagt de toeristen het land uit”. Dat is de stelling die naar mijn mening gheelopnjuist is,en wel om meedere redenen.
  1. van de circa 30 miljoen toeristen dieThailand jaarlijks bezoeken zijn er naar schatting 3 % (1 miljoen) die met grote regelmaat of wellicht elk jaar terugkomen. Deze toeristen zijn de enige toeristen die de situatie van voor en na de maatregelen kunnen vergelijken. En dan moeten ze ook nog eens op dezelfde plaatsen zijn geweest: Pattaya, de straten met mobiele eettentjes, het stuke strand war je nu niet meer mag roken etc . En dan blijkt uit bovenstaande reacties van de ‘experts’ dat er zowel voor- als tegenstanders van de maatregelen zijn. De overige 29 miljoen toeristen hebben echt geen idee wat er is gebeurd en waar deze stelling over gaat. En passen zich aan aan een situatie die zij aantreffen, zoals elke vakantieganger doet.
  2. In het hele besluitvormingsvormingsproces van een vakantieganger die overweegt voor de eerste keer in zijn/haar leven naar Thailand op vakantie te gaan spelen deze maatregelen absoluut geen enkele rol. De potentiele toerist weet hier ook niks van. Of denkt u echt dat de Nederlander die wel eens een sigaartje rookt zijn vakantieplan verandert omdat hij niet op het Thaise starnd mag roken? Hoe vaak denkt u dat op het internet wordt gezocht op: mag ik roken op het Thaise strand? Ik zal niet zeggen nooit maar niet zo vaak dat ineens horden vakantiegangers worden weggejaagd zoals de stelling luidt.

  Of de maatregelen werken en of zij tot enige overlast en ongemak leiden is hier niet aan de orde. Maar toesriten wegjafgen? Absolute onzin. De cijfers bevestigen dat ook. Het aantal toeristen naar Thailand neemt allen maar toe. Niks jaagt ze weg, nog niet eens dat er een militaire regering is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 25. Henk A zegt op

  Inderdaad ja, soms stel ik mij de vraag of het huidige regime terug wil naar het Stenen Tijdperk ?
  Wat het nut is van strandstoelen te verbieden heb ik nooit gesnapt… De reclame op de parasols stoort mij helemaal niet en ik vind het nu eenmaal meer relaxend om in een stoeltje te verpozen, met wat schaduw boven het hoofd, dan in het zand te liggen ! De malafide uitbaters dient het regime maar aan te pakken, maar niet alles voor iedereen verbieden. Zelf rook ik niet maar de geldboete waar mee gedreigd wordt, lijkt mij “over the top”… Een biertje drink ik echter wel, met alle plezier… alcohol verbieden op een nachttrein is ook weeral zo onbegrijpelijk… dit beperkt gewoon de gezelligheid !
  En de eetstalletjes langs de straatkant : buiten dat dit al jaren onze geliefde plaats is om te eten, vormen deze mijns inziens toch wel het unieke en fotogenieke karakter van Thailand ? In elke toeristische brochure gaan ze deze trekpleisters kunnen schrappen binnenkort !
  Allen op naar Vietnam binnenkort ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 26. eduard danser zegt op

  mij jaagt de thaise regelgeving niet het land uit, wel erger ik mij aan de vele negatieve nederlandse reacties:
  – niet roken op het strand, een maatregel die men overal op de stranden zou moeten toepassen (net zoals in mijn woonplaats Nice)
  -geen bier op bepaalde dagen, breng respect op voor thaise tradities
  -zet de hogere toegangsprijzen voor buitenlanders voor attracties af tegen onze inkomsten, die vaak vele, vele malen hoger zijn dan die van de Thai.
  -is men zich wel bewust wat thailand is verbeterd door de inkomsten van het toerisme; toen ik er 45 jaar geleden voor het eerst kwam, duurde de rit van de luchthaven naar bangkok soms wel drie uur of meer!
  -ik ga nog steeds ieder jaar voor ong 2 maanden naar Thailand en ik heb nog nooit moeilijkheden gehad, zowel de thaise man als vrouw zijn vriendelijk tegen mij, omdat ik respect voor hen toon en niet lallend aan een bar in Pattaya publieke vrouwen of katoys minderwaardig afblaf of toespreek, zoals ik vele nederlandse, engelse en duitse toeristen zie doen.
  ik raad degenen, die zoveel klachten hebben aan, iets meer te accepteren van de Thai of een ander vakantieland te zoeken.
  voor mij blijft het vakantieland no 1!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
  • Rob zegt op

   Hi Eduard
   Ik snap dat mensen nog steeds een roze bril op hebben,ik begrijp het ook wel .
   Maar dat er kost wat kost alles verdedigd moet worden ,snap ik niet.
   Want dat wij buitenlanders meer moeten betalen voor van alles en nog wat .
   Vind jij normaal zelfs, net alsof iedere buitenlander rijk is
   Maar hoe zit het met de Thaise of Thaien die zelf schatrijk zijn dan moeten die ook maar meer betalen .
   Dan moet iedereen voortaan maar met zijn boekhouding komen om te bewijzen dat hij geen geld heeft.
   Voor mij is het gewoon discriminatie op en top .

   Mvg Rob

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
   • Nicky zegt op

    De gewone toerist die een enkele keer naar Thailand komt, merkt niet eens dat er met 2 prijzen gewerkt word. Die gaat meestal met een reisburo in zee. Boekt een excursie en klaar is kees.
    Het zijn degene die hier wonen en een Thaise partner hebben die dit merken. Dit zijn echter geen toeristen doch Expats

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 27. rosalie zegt op

  Ik ben het niet met de stelling eens. Heerlijk dat er nergens meer gerookt mag worden. Er is niets ergers dan in de rook te moeten zitten als je pertinent tegen roken bent. De roker verplaatst zich niet maar de niet-roker wordt weggejaagd. Wat het bier betreft, er zijn zoveel lekkere sapjes, nog gezond ook.
  Wat de toegangsprijzen betreft. Logisch dat wij meer betalen, de Thai verdient zo weinig. Verder kunnen wij als Westerling zo profiteren van de andere lage prijzen, zoals de hotels en het eten.
  Ik vind het een heerlijk land met aardige mensen. En met de prijzen is het soms een spel, maar blijven glimlachen. Wij gaan er nu voor de derde winter naar toe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 28. Jan R zegt op

  Het gaat (mijn mening) zo de goede kant op met Thailand.
  Nu alleen nog het dubbele prijzensysteem afschaffen en ervoor zorgen dat wanpraktijken als corruptie worden aangepakt.

  De Thai hebben het autonome recht om de regels te stellen en als je het er niet mee eens bent dan zoek je maar een ander land op. Zo eenvoudig kan het zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • LOUISE zegt op

   Is het niet zo dat de toerist uitzoekt en bepaalt naar welk land hij of zij gaat met vakantie??

   Het is toch niet zo dat een regering van een land even gaat bepalen welke toerist hij binnen wil laten.
   De arrogantie te willen bepalen alleen “kwaliteits toeristen” binnen te willen laten.
   En denkt de reegering dan dat deze kwaliteits toeristen niet roken of niet drinken??
   Zou het niet zo zijn de de mannelijke kant van deze kwaliteits toeristen een grote bolknak of havanna roken?
   Dat deze toeristen niet “gepaneerd” willen worden door in het zand te moeten liggen??
   En dan ook nog tegelijkertijd een portie huidkanker op te lopen, want de parasols mogen ook niet.

   Ik kan absoluut de gedachtengang niet volgen van de wets-bepalers.
   En dan gooi ik wederom mijn sneeuwbal in het strijdperk.
   Woensdag heeft men al geen inkomsten, terwijl de nogmale levens benodigdheden wel blijven bestaan.
   Minder inkopen van de mensen die andere dingen verkopen op het strand, dus de toeleveranciers zien ook hun inkomst dalen.
   Deze toeleveranciers besteden daardoor ook weer minder.
   En zie, die sneeuwbal wordt met een noodgang gigantisch groot.

   Kom op Thailand.
   Ja, regels zijn nodig, maar begin dan eerst eens met de meest noodzakelijke maatregelen en volg deze op met de nodige controle.
   (gek mens, wat zeg je nou weer)

   Ik zou zeggen koester uw inkomsten, uuhh ik bedoel het toerisme, daar is heel Thailand mee geholpen.

   LOUISE

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Ger zegt op

    Er bestaat in Thailand wel iets meer dan alleen het strand. De grote toename van het toerisme in Thailand komt van mensen uit andere Aziatische landen. En hiervan zijn velen grote besteders in winkels en shoppingcomplexen en lokale toers. En met deze aankopen en marges op toers wordt er aanzienlijk meer verdiend dan aan die relatieve kleine groep strandliggers. Juist het is positief dat deze groep van het strand wordt gejaagd, tijd om even iets verder te kijken dan het voeteneind van de strandstoel. En kan de strandgast geld uitgeven aan ander vertier en in winkels.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 29. roger breemersh zegt op

  En wij westerlingen die maximaal gestort hebben voor de heropbouw na de tyfoon.!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 30. Fransamsterdam zegt op

  Vlucht TG 935 van Brussel naar Bangkok zat afgelopen dinsdag, net als een paar maanden geleden, weer bommetjevol, terwijl ik jarenlang telkens in mijn eentje een rijtje van drie wist te bemachtigen.
  Ook ik vind dat er in Thailand wel maatregelen genomen worden waar ik geen profijt van heb c.q. die me niet aanstaan, maar een causaal omgekeerd evenredig verband tussen deze realiteit en het aantal toeristen lijkt in de praktijk vreemd genoeg volstrekt onaantoonbaar.
  Misschien bedoelen ze met kwaliteitstoeristen gewoon mensen die niet overal over beginnen te zeiken, zelfs over zaken die ze in hun eigen land al lang voor zoete koek slikken, maar nog blij zijn dat ze ook eens een ander stukje van de wereld kunnen zien dan hun eigen habitat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
 31. Mister BP zegt op

  Toeristje pesten vind ik overdreven. Persoonlijk vind ik het afgrijselijk als het hele strand volgebouwd is met strandstoelen. Maar elk mens kan het anders ervaren. Dat men in Thailand met 2 prijzen rekent als het om entrees gaat, vind ik wel storend en dan vooral het enorme prijsverschil dat kan oplopen tot 1000%!!. En het alcoholverhaal vind ik beschamend om kritiek op te hebben. Als je in het restaurant een drankje wil, kan dat nog steeds zonder problemen. Alleen wanneer iemand de gehele dag wil kopen en drinken heeft een probleem, maar ga je daarvoor naar Thailand?! Dit soort toeristen kan Thailand beter kwijt zijn. Rokers moeten langzamerhand begrijpen dat ze voor de niet-roker ( de meerderheid) een ongelofelijke overlast creëren. Wat heb ik me vaak geërgerd als ik op het strand ben en constant de sigarettenrook over me heen krijg en dan heb ik het nog niet over de peuken in het zand. Dus voor mij en mijn vrouw zijn veel maatregelen een verademing. Maar iedereen mag natuurlijk een andere mening hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 32. frank zegt op

  ik ben een roker, en strand liefhebber, kan best inkomen in bepaalde regels of mezelf aanpassen.
  spijtig vind ik dat er niets gebeurt aan het verkeer met haar drank ge(mis)bruik en de verschrikkelijke lucht vervuiling van de oude dieselbakken en touringcars die je alle zuurstof ontnemen als je op straat loopt.
  op terrasje zitten langs een weg is al bijna niet meer te doen in Pattaya City. Je eten krijgt diesel geurtje en je biertje slaat direct neer bij het langskomen van de touringcar. Dat er geen biertje te koop zou zijn op budha dagen, ach dat is al jaren zo, dus wie daar nu nog niet aan gewent is zal dat wel nooit gewennen. Hoort bij cultuur, dus geen drank. De meeste van ons zijn gast en gasten passen zich aan het land met haar gebruiken. Maar dat er steeds meer toeristen even grensje verder gaan kijken is duidelijk. De vele nieuwe (vaak) eenzijdige beperkingen spelen parten hierin.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 33. Francois Nang Lae zegt op

  Degenen die menen vergelijkingen met Noord Korea en zelfs met de jodenster te moeten maken nodig ik van harte uit om eens in Noord Korea op vakantie te gaan. Als het ze lukt om dat land weer uit te komen (in Noord Korea zijn ze dol op toeristen en houden ze je soms 15 jaar of langer (dan mag je dan zelfs zonder visum werken)) kunnen ze zich daarna diep gaan zitten schamen voor hun totaal debiele vergelijkingen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 34. Hans Struijlaart zegt op

  Ik heb het nu niet over de strandstoelen etc. Maar meer over het feit dat de Thaise regering het gewoon lastig maakt voor een buitenlander om in Thailand te gaan wonen. Aan de ene kant weten ze dat ze het niet zonder massa toerisme kunnen bol werken in Thailand. Maar de regels om in Thailand te gaan wonen zonder problemen is een heel ander verhaal. Het wordt je als buitenlander best wel moeilijk gemaakt om op een normale manier te gaan emigreren naar Thailand. Je kan bijna niets op je eigen naam zetten, buiten een condo. Een werkvergunning krijgen is een onmogelijke opgave als je de weg niet weet en daarnaast een flink aantal baath moet gaan betalen voor een werkvergunning. Ik heb vaak het gevoel in Thailand dat ze buitenlanders gedogen, maar er moet wel flink betaald worden om hier te mogen wonen en te verblijven.
  Er worden eisen gesteld om hier te mogen verblijven op jaar basis. Als je niet aan die eisen kan voldoen dan moet je elke 3 maanden de grens over om je visum te verlengen. Belachelijk natuurlijk. Het zijn wel de buitenlanders die voor ongeveer 10% procent bijdragen aan de economische welvaart van Thailand. Het rookverbod op stranden is natuurlijk weer zo’n belachelijke wetgeving die gebaseerd is op niets. Ik zag vorig jaar nog een Thai die zijn anker uitgooide op een koraalrif wat absoluut niet kan natuurlijk en die kwam met de schrik vrij na betaling van 2000 bath. Waarden en normen. Doe je dat als farang dan zit je gewoon 6 maanden vast in Bangkok Hilton. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is: Thailand heeft zeer zeker een dubbele moraal naar buitenlanders. Als je hier komt om geld uit te geven is het prima, maar hier wonen en zaken doen, dan gaan we je het heel lastig maken. Want dan wordt je een bedreiging voor onze cultuur. Een mooi voorbeeld : Ik ontmoette een Hollander in Phuket die 2 barretjes runde en er goed van kon rondkomen. Het barretje naast hem stond te koop en hij dacht mooi ik ga het kopen dan kan ik er een lange bar van maken; Hij had de deal al bijna rond met de eigenaar tot de Phuket maffia hem bezocht:
  met de woorden: We do not like farang take over business too much in phuket. So if you want to do this I am not sure you will wake up tomorrow alive. Dat was een behoorlijke waarschuwing. En hij heeft ook afgezien van de deal. Wat ik hier mee wil zeggen is: we worden gedoogd als farang zolang we niet al te veel in de belangstelling willen staan. Ja zeker je kan als farang een zaak hebben hier in Thailand, als je maar niet denkt dat je teveel succes kan hebben. want dan worden we ontzettend pissig en dan gaan we je bedreigen. Dit is maar een voorbeeld. We worden getolereerd maar dat is dan ook alles,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Nicky zegt op

   Ten eerste is er een groot verschil tussen Toeristen en expats.
   Naar ieder land waar je heen wil emigreren, om eventueel ook nog te werken,zijn bepaalde regels van toepassing. In Amerika of Canada of Australie, kom je ook niet zo maar binnen.
   Ik heb hier 4 jaar lang een workpermit gehad,zonder enig probleem. Inderdaad, land kan je niet kopen, maar wel leasen met vruchtgebruik, zodat je er ook nog een huis kan opzetten. In Indonesie is het niet anders. En ook daar moet je om de 2 maanden een stempel halen en betalen. Hoe het werkt in andere Aziatische landen weet ik niet.
   Dat er in Puhket Maffia heerst is algemeen bekend. Daar heeft niet alleen de Farang last van.
   Er zijn in Thailand veel buitenlandse zakenmensen die ook nog succesvol zijn.
   Ik wil echt niet alles goedkeuren, wat hier gebeurt, maar er zijn heel veel zaken, die echt wel meevallen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 35. buijze zegt op

  het meest ergelijke zijn de Farang prijzen.
  Bij golf Thai betaald B1300 de Farang B 4000??
  Dus golf toeristen blijven weg

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • chris zegt op

   hahahahahahahahahahahahahaah…
   wel eens op het vliegveld gekeken hoeveel Japanners Thailand binnenkomen met een grote golftas, en daar zit echt geen sushi in.
   4000 Baht is in Japan het parkeertarief voor je auto bij de golfclub…..(wink)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 36. Henk Hollander zegt op

  Ik woon nu 7 jaar in Thailand met een retirementvisum. Moet me elke 90 dagen melden bij de immigratiedienst. Ik hoef zelf niet, iemand anders mag ook. Ik vind alles wat hierboven geschreven wordt een beetje verdreven. Dat rppkverbod juich ik gewoon toe. Er is niets zo hinderlijk als dat je in e zon ligt en de stank van een roker over je heen krijgt. Dat met die strandstoelen is recht getrokken en die staan er gewoon weer. De verkoop tijden van alcohol zijn al van voor mijn tijd. Even wennen en je hebt er geen erg meer in. Op Boedhadagen wordt er niet verkocht. Het zij zo. Lands wijs. Lands eer. Ik ben ook, voordat ik mijn retirementvisum kreeg elke 90 dagen de grens over gewipt. Daar maakten we gewoon een uitje van. En de prijzen. Ja die zijn aangepast aan de farang.Voor de Thai blijft het goedkoop omdat dan ook de arme Thai de bezienswaardigheden kan bezoeken. Ook bij de kraampjes overigens, waar geen prijzen zijn vermeld, hanteren ze farang Thai prijzen. Mijn vrouw wil dan ook niet, als ze daar wat gaat kopen, dat ik mee ga.Als je naar Thailand komt moet je je realiseren dat je naar een ander land gaat, met andere gewoonten en een andere cultuur. Het is niet het welvarende Nederland waar alles strak en keurig is georganiseerd. Als je een visum voor een half jaar hebt en je moet een keer over de grens, tjonge dat is toch vervelend. Als je daar niet tegen kan, moet je gewoon weg blijven, maar niet gaan klagen over die regels die hier al heel lang gelden.Overigens gaan niet alle kramen in Bangkok weg, Chinatown b.v,. mogen ze gewoon blijven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 37. Petervz zegt op

  Niet eens met deze stelling.
  Thailand wil juist zo veel mogelijk toeristen aantrekken. En onder toeristen versta ik diegenen die een aantal dagen of weken met vakantie komen, gebruik maken van de hotels, restaurants, winkelcentra, pretparken ed.
  Velen hier met negative opmerkingen zijn geen toerist, maar verblijven hier voor een langere periode. Die geven per dag aanmerkelijk minder uit dan de echte toerist. Ik denk dat Thailand af wil van de longstayers die met een relatief laag inkomen in Thailand verblijven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 38. bob zegt op

  Wat ik in heel dit overzicht mis is de jacht van de (corrupte) politie op alle farangs die een motorfiets rijden. Met helm of zonder je wordt steevast aangehouden om ook maar ‘iets’ te vinden om je te bekeuren. Afkopen is geen probleem. Of anders per hulpzame motorbike taxi,en er staan er plots velen, naar het buro om af te rekenen.
  En dan het rechts systeem; zelfs na een veroordeling of vrijspraak kan de tegenpartij zonder na een jaar nog in beroep. M.a.w. een ‘zaak’ is nooit gesloten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 39. Sjaak S zegt op

  Ik kom al zo’n 37 jaar in Thailand. Er is geen land waar het gemakkelijker is om binnen te komen. Veel landen heb je een visum nodig.
  Ik persoonlijk heb geen last van de regeltjes in Thailand. Toen ik de eerste keer in Thailand kwam, zag je geen farangs met bloot bovenlichaam in een supermarkt lopen of vrouwen die zo’n doorzichtig deel aan hadden dat je hun ondergoed (waarschijnlijk bikini) kunt zien alsof ze niets aan hebben… er was toen geen sprake van respectloos gedrag.
  Als ik soms ‘s morgens rond een uur of tien naar Hua Hin ga en door Soi 102 rijdt, zie ik al buitenlanders met een glas bier in handen zitten. En ga ik twee, drie uur later weer op dezelfde weg naar huis, zitten ze er nog steeds.
  Er komt hier een soort mens naar Thailand toe (ter verduidelijking: ik zeg niet dat het IEDEREEN is, integendeel, de meesten zijn normaal, doen normaal en zijn ook graag gezien), dat enorm negatief opvalt. Mensen die geen opvoeding hadden, die niks om cultuur geven, die menen, ze betalen en daarom moet iedereen naar hun pijpen dansen.

  Nee, ik ben het niet met de stelling eens. Doe je gewoon en pas je aan het land aan waar je op bezoek bent, is er ook niets aan de hand. En wil je dat niet doen, zal ik de laatste zijn die je tegenhoudt om terug naar Nederland te gaan….om je nooit meer hier te zien.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
  • Pat zegt op

   Ben het helemaal eens met jouw beschrijving van de buitenlanders die ‘s morgens om 10.00u. al een glas bier in de handen hebben, enz…

   Het is het soort van marginale toerist (eveneens gezegd zonder veralgemening) waar eigenlijk geen enkel land op zit te wachten.

   Je leest dat vaak dat stadsbesturen in Europa (Barcelona, Venetië, Ibiza, Riga, Loret De Mar, etc.) komaf willen maken met dit soort van primitieve toeristen.

   Denk dat deze Thaise overheid die toeristen ook liever niet wil…

   Ik schaam me er ook vaak voor!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 40. h, m zegt op

  Inderdaad jaagt de thaise overheid toeristen weg,,, er zijn alternatieven genoeg in de buurt .
  het begint bv al in Europa met het uitgeven van het visum ,, een paar jaar geleden was het nog mogelijk een visum non imigrant o te krijgen dus 90 dagen bv. als je 6 maanden in thailand verblijft ,nu is het toeristen visa 60 dagen .dus 2 maanden ,,dan naar imigratie voor 30 dagen 19000 b dokken, dan een visa run 2500-3000 b dokken voor 60 dagen en dan nogmaals imigratie voor 30 dagen 19000b dokken ongelooflijk , en dan natuurlijk voor mensen die echt toeristen zijn de maatregelen op de stranden ,,, en verklaren ze dat het aantal toeristen is gestegen ha ha ,,overal zie je minder en minder toeristen ,,maar ja ze gokken op de chinees waar de thaise middenstand niks aan heeft ,, die geven geen baht uit als het zelf geen chineezen zijn ….thailand maakt zich zelf als toeristenland onmogelijk …..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • chris zegt op

   60 dagen. 90 dagen. Dat noem je toch geen toeristen meer, denk ik. Een modale werknemer heeft – schat ik – gemiddeld zo’n 30 vakantiedagen en kan dus niet langer dan die 30 dagen op vakantie.
   Je moet als buitenlander van buiten de EU (zeg een Thaise vrouw) eens proberen meer dan 30 dagen in Nederland te verblijven. Vast minder problemen dan hier in Thailand. Jaagt Nederland dan de ‘toeristen’ weg, volgens jou?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Bert zegt op

    Er zijn ook mensen die een sabbatical nemen en voor langere tijd op vakantie kunnen.
    Tien ik nog werkte had ik het genoegen om best veel verlof te hebben.
    27 dagen vakantie
    12 dagen ADV
    12 dagen extra (die we konden kopen door loon in te leveren)
    gemiddeld per jaar ook nog een 10-tal dagen compensatie door overwerk.

    Zit je al gauw aan de 60 dagen per jaar, dat is 12 weken.

    Mijn vrouw werkte in de horeca en kon eigenlijk van nieuwjaar tot ongeveer Pasen al haar compensatie uren opnemen, dus ook ruim 3 maanden. (mocht ook uit laten betalen, maar wij hadden liever vrij).

    En zo zullen er nog velen zijn, die over veel meer verlof beschikken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Nicky zegt op

   Een echte toerist blijft ook niet langer dan 2 maand onafgebroken in Thailand. Dit is een maatregel om longstayers zonder geldige papieren en voldoende geld, uit te schakelen. Als je hier een jaarvisum aanvraagt kost het 1900 baht . Als je dat niet kan opbrengen en geen geld op je rekening hebt of voldoende inkomen, moet je niet emigreren. Er bestaat zelfs nog de mogelijkheid om een visa buro in te schakelen om je inkomen in orde te maken.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Chris van het dorpje zegt op

   Je betaald keen 19.000 baht , eerder 1.900 baht .
   En probeer maar eens een Thai vrouw voor 3 maanden naar Nederland te krijgen !
   Dan pas zie je het verschil en merk , hoe makkelijk Thailand is .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 41. fred zegt op

  Het probleem met de strandstoelen is nogal duidelijk. Op veel Thaise stranden ging het niet meer om her en der een parasol maar was het omzeggens een dak dat gans het strand bedekte. In Pattaya moest je echt op zoek om nog wat zon te vangen op het strand. Ik heb dat nog nooit ergens anders meegemaakt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 42. Emiel zegt op

  Ik kom al 45 jaar regelmatig naar Thailand. Het enige dat mij blijft ergeren is; – 1 – Visum aanvraag. Hoe langer je wil hoe duurder het wordt. Tenslotte kom ik hier mijn geld spenderen dat zou toch genoeg moeten zijn. – 2 – Die politie. Ik rijd met een brommertje 125cc. Op elk belangrijk kruispunt staan ze te loeren of ze je wat kunnen aandoen. Zien ze niks dan wordt er wat geimproviseerd. Geef je 500 baht dan is het zo geklaard. Bij elk bezoek van twee, drie maanden heb ik prijs.
  Dat zijn mijn enige echte ergenissen. Verder blijf ik heel graag komen en aanvaard ik de verschillen met onze levenwijze.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Geertg zegt op

   Een Schengenvisum voor mijn vrouw was nu ook niet direkt goedkoop. En maar geldig voor 6 weken. Dus niet klagen over de Thaise visumregels. Ik heb een visumextension voor 1 jaar. Kosten 1900 thb.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Chris van het dorpje zegt op

   Punt 1
   Wil je langer in Thailand blijven , heb je ook meer geld nodig
   daarom wordt het duurder – thaise logic !
   Punt 2
   Op de highway van Pakthongchai naar Chok Chai
   is altijd politie controle en altijd mag ik gewon door rijden .
   Daar heb ik wel een helm op .
   Gisteren was ik zonder helm op bij de benzine pomp .
   Voor mij net een politie man aan het tanken .
   Hij heeft niet eens iets gezegd tegen mij
   en avonds naar het zijde festival .
   Staan bij het hek 5 politie mensen .
   Ik weer zonder helm met vrouw achter ,
   ging gewon in de buurt van het hek parkeren
   en dan gewon met een grote glimlach naar de politie mensen genikt
   en dat enige wat ik terug krijg is ook en glimlach .
   Ik wil alleen maar laten zien , dat de politie in Isaan
   blijkbaar niet de zelfde is , als in Pattaya .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Cornelis zegt op

   Tsja, dat visum……….. vergelijk het maar eens met een Thai die naar Europa op vakantie wil, dat is een stuk lastiger!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • janbeute zegt op

   Beste Emiel , hangt er van af waar je woont of verblijft in Thailand .
   Toeristen centra of zoals ik , wonende ergens op het platte land .
   Ik rij dagelijks motor bike licht en zwaar , en zie bijna nooit een politie agent .
   Ben in al die jaren dat ik hier woon maar een keer of drie aangehouden .
   En geloof me zonder enige bekeuring , en waarom omdat ik mij aan de regels houd .

   Jan Beute .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 43. eduard zegt op

  De inkomsten van het tourisme van het BNP is onder de 10%. Dat het zo druk is op het vliegveld dat komt omdat de week-end reizigers een hele andere kijk op het tourisme geven.Zoals wij een week-endje Spanje pakken, komen er nu week-end touristen uit heel Azie en ja, die tellen ze mee..
  Na jaren daar vertoeft t e hebben, bestaat er in mijn ogen geen high-season meer.25 jaar geleden hadden de meiden nog een agenda, wanneer je aan de beurt was voor een avondje-uit met hun.Thailand wil naar de ,,normale,, gezinstoerist toe werken. Ik zie binnen 5 jaar de barretjes ook verdwijnen,maar ze vergeten dat er dan 100.000 den werkeloos worden, die een gezin te onderhouden hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 44. Roel zegt op

  Dat er een visa regeling is wanneer je langer wilt verblijven dan 30 dagen is een goed uitgangspunt, moeten ze in Nederland ook doen voor iedereen. Voor mensen die hier al heel lang komen om te overwinteren voor 5 a 6 maanden wordt het wel extreem moeilijk gemaakt waardoor sommigen niet meer kunnen komen of niet kunnen voldoen aan de regeltjes. Je bouwt toch ook iets als betrouwbaar op na zovele jaren.

  Ik woon hier bijna 13 jaar, 1 bekeuring gehad met de brommer, was eigen schuld, punt. I bekeuring met de auto, zeiden te snel gereden wat ik betwijfel maar ik ga geen stennis maken voor 100 bath drinkgeld.

  De laatste 8 a 9 jaar geen enkele bekeuring, wel vaker aangehouden maar zorg ervoor dat alles in orde is en dat ze geen enkele vat op mij kunnen krijgen.

  De meeste mensen hebben wel een smartphone of mobieltje waar je foto,s mee kunt maken. Maak een mapje en zet daarin een foto van paspoort,visa, boekje brommer,verzekering etc etc. Als ze dan ergens naar vragen hub telefoon erbij en ze kunnen het zien en jij kunt gaan als je geen overtreding hebt begaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 45. Willem zegt op

  Ik heb een andere relatie met Thailand dan de “gewone toerist” . Was dat niet zo dan zou ik om deze redenen een andere bestemming kiezen. Als ik genaaid wordt wil ik ook zoenen…….Brazilliaanse stranden, of Vietnamese stranden…..ook daar zijn de kokosnoten groen en de limoentjes zuur! Ik vond het altijd reuze leuk om op de Sukhumvit road shirts te kopen of copy horloges of er een biertje te drinken ! Maar als dat niet meer kan…….dan in een ander land. Overigens op de motorshow vorige week was ik de enige van ons groepje die er gratis in mocht……100 baht bespaard , inderdaad meestal betaal je dubbel !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 46. Luit zegt op

  Ik ben in de wachtkamer gaan zitten in Azie omdat ik toen nog geen 55 jaar was, nu is het meen ik 50 jaar om in Thailand te verblijven, Niet alleen om alle regeltjes die ze in Thailand hebben verzonnen, maar heeft er zeker mee te maken, ik blijf op “mijn” eiland (wachtkamer), wil hier niet meer weg, kan Thailand (niet) meer aan tippen>>>>>>

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 47. De Inquisiteur zegt op

  Alleen maar een constatering:
  De meeste reacties die het eens zijn met de stelling komen uit Pattaya, Pukhet, Hua Hin.
  Farang enclaves … .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Tino Kuis zegt op

   Prostitutie is in Thailand verboden, zowel de klant als de prostituee zijn strafbaar. Het wordt hoog tijd dat Thailand die wet gaat handhaven, we willen immers ook dat de overheid er alles aan doet andere wetten, zoals de verkeerswet, streng gaan toepassen. Protesteren helpt niet, we zijn gasten in dit mooie land.

   Dan krijgt Thailand echte kwaliteitstoeristen. 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
   • chris zegt op

    De wetten gelden natuurlijk niet voor de buitenlanders die een auto rijden die nieuw meer dan 3 miljoen Baht heeft gekost en/of voor buitenlanders die alleen gebruik maken van de diensten van de in het land aanwezige escort-bureau’s….(wink). Dat zijn namelijk de kwaliteitstoeristen !!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Sir Charles zegt op

   Nog een constatering:
   De meeste farang hebben in die enclaves een vrouw leren kennen en zijn nadien gaan wonen ergens in Isan…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 48. Huub zegt op

  Schrijver heeft het over een Noord-Koreaanse lijst van maatregelen die steeds langer wordt. Nu ben ik daar toevalligerwijs een aantal jaar geleden eens wezen kijken. Even los van alle oordelen over dat land, ik kan eenieder verzekeren dat er gewoon strandstoelen op het strand staan en je er nagenoeg overal mag roken. E-cigaretten zijn gewoon te koop en mogen gebruikt. Boedha dagen zijn er niet en je kunt er elke dag (als tourist iig) zoveel bier kopen en drinken als je wilt. Ik ben het overigens volledig eens met de stelling en dan met name dat men ”westerse” toersiten extra lijkt aan te pakken. Zo heb ik op dit forum al eens geschreven over de vele invallen in bars en discotheken te Bangkok en het feit dat met name Chinezen in veel gevallen een voordeel lijken te hebben. Maar goed, terug naar de onjiuste Noord-Koreaanse lijst, ik zou het eerder Singaporese toestanden noemen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 49. Moderator zegt op

  Iedereen bedankt voor de reacties wij sluiten de discussie.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website