Op Thailandblog komt het vaak aan de orde: Emigreren naar Thailand. Er komen lezersvragen voorbij en expats/pensionado’s vertellen over hun ervaringen over het wonen in Thailand.

Toch moeten we daar een kanttekening bij plaatsen, want het woord ’emigreren’ dekt de lading niet. Anders dan bij de traditionele emigratielanden zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada enz. kan iemand zich niet definitief vestigen in Thailand. Immers je krijgt een jaarvisum voor tijdelijk verblijf en jij moet je iedere drie maanden netjes melden. Het verlengen van je jaarvisum kan alleen als je voldoet aan de visum-eisen. Heb je bijvoorbeeld onvoldoende inkomen dan moet je weer vertrekken uit Thailand.

Er kan van emigratie naar Thailand ook geen sprake zijn omdat je naast het tijdelijk verblijf dat verbonden is aan strenge visumegels (inkomen), je ook niet mag deelnemen aan de Thaise maatschappij. Denk aan werken, stemmen, grond kopen, actief zijn in de politiek, etc. Het bemachtigen van een Thais paspoort, wat immigranten in Nederland na verloop van tijd wel kunnen krijgen, is al helemaal uitgesloten. De eisen daarvoor zijn zo streng en rigide dat niemand zich daaraan zal wagen.

Is de term ’emigreren naar Thailand’ niet een vorm van ‘wishful thinking’? Want het gaat toch eigenlijk alleen maar om het tijdelijk wonen onder strikte voorwaarden?

Maar misschien ben jij het niet eens met het bovenstaande. Geef aan waarom niet en geef een reactie op de stelling: Emigreren naar Thailand kan niet!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

39 reacties op “Stelling v/d week: Emigreren naar Thailand kan niet!”

 1. Soi zegt op

  Eigenlijk weten we dat we allemaal wel, maar ontkennen we het graag. Dus gaan we ellenlange discussies aan wie gelijk heeft bij een onderwerp als: mag het huis dat ik heb betaald op mijn naam komen te staan? Waardoor het lijkt alsof we hier in TH tot het einde der dagen kunnen vertoeven.

  De ironie van ons lot is echter dat slechts bij voldoende inkomen je steeds een jaar mag blijven, en de rest is bijzaak. Gehuwd met een een Thaise? Biologisch- , stief-, adoptief- of pleegvader van Thai kinderen? Eigenaar van een condo, of betaler van een huis? Je naam in een company, of achter op een chanot? Een geel huisboekje in de hand, huur- en koopcontracten? Allemaal bijzaak. Als expat werkzaam in het onderwijs of in een (eigen)bedrijf? Zonder werkvergunning wegwezen!
  Slechts wat aantoonbaar wijst op voldoen aan de inkomenseisen mis geldig.

  Er was op Thailandblog ooit het verhaal van een NL-vrouw die lange jaren als non in een boeddhistische tempel verbleef. Toen haar geld op was (gemaakt), was er niemand van de sangha die haar helpen kon, (om het maar netjes te zeggen). Berooid en beroofd moest ze terug naar NL.

  Denk ook niet dat je kunt inburgeren of integreren. Dat is iets anders dan je sabaai sabaai voelen tussen de Thai mensen in je dorp, buurt of wijk. Al spreek je nog zo goed Thai, je bent een blijft een farang. Nooit mag je meedoen in het meedenken over en het mee ontwikkelen van bv een dorpsgemeenschap. Nooit een bestuurlijke functie op lokaal gemeenteniveau. Geen directe bemoeienissen met het reilen en zeilen van de plaatselijke tempel. Geen invloed op de onderwijsstructuren van scholen die door jouw kinderen worden bezocht.
  En het meest vervelende: geen rechtszekerheid en geen rechtsgelijkheid bij politie en justitie. Advocaten die je een andere weg wijzen, en rechtbanken die anders oordelen.

  Hoe prettig en goed ingevoerd je denkt te zijn: het is slechts aan- en inpassing aan omstandigheden en situaties. Noch civielrechtelijk noch maatschappelijk heeft het enige status. Over 3 maanden gewoon weer melden, en over een jaar weer een bankboekje of income statement laten zien. Met handtekening onder elk vel fotokopie, en niet te vergeten: de stempel! Want daar gaat het om. Weer een jaar!

 2. Harold zegt op

  Klopt, emigreren naar Thailand is niet mogelijk ! Als je na 10 jaar woonachtig bent in Thailand kun je een procedure opzetten om de thaise nationaliteit te verkrijgen. Moeilijk, maar mogelijk.

  Onze visa om een jaar te verblijven is niet anders dan een verblijfsvergunning, waarbij de mogelijkheid bestaat, dat die kan worden ingetrokken. ( meestal als je stout bent geweest)

  De 90 dagen melding heeft niets uitstaande met je visum, maar hiervan is de bedoeling om te weten of je nog steeds op het juiste adres verblijft. Het is verplicht tijdig een adres wijziging aan hun te verstrekken.

  Doe je dat niet, dan ben je stout en dat kan dan weer ( na herhaling) gevolgen hebben voor je visa..

  Gelukkig maar dat je visum niet elke 3 maanden hoeft te verlengen, want dan moet je ook elke 3 maanden een inkomensverklaring ophoesten en dat zou soms wel eens lasting kunnen zijn . daar die brief maar 6 maanden oud mag zijn.

 3. Khun Peter zegt op

  Ik ga er van uit dat je wel begrijpt wat ik bedoel. De essentie van het verhaal is dat je een jaar mag blijven en meldingsplicht hebt. Dat kan je geen emigratie noemen. Overigens als jij je na drie maanden niet meldt, blijft je jaarvisum dan ongewijzigd van kracht? Ik denk van niet….

  • Soi zegt op

   Met dit voorbeeld van een oud vrouwtje wier verplichtingen worden afgekocht door boetes, bevestigt je precies wat de stelling inhoudt. Daar doet fraude niets aan af!

 4. Gringo zegt op

  De stelling is niet juist. Emigreren naar Thailand is wel degelijk mogelijk, ik ben er zelf een voorbeeld van.
  De eenvoudige betekenis van het woord emigreren is namelijk: “je eigen land verlaten om in een ander land te gaan wonen” Niet meer en niet minder.

  Dat Thailand voor nieuwe buitenlandse inwoners allerlei regels en visumvoorschriften kent, heeft niets met het begrip emigreren te maken. Andere landen hebben weer andere (vaak eenvoudiger, toegegeven!) eisen. Zo meen ik te weten, dat je tegenwoordig ook niet zo maar naar Australië kunt emigreren zonder kennis van de Engelse taal en zonder een vak te beheersen.

  Ik woon dus definitief in Thailand en dat zal pas eindigen als ik het tijdelijke met het eeuwige verwissel.

  Over het woord tijdelijk nog een anekdote: In mijn jonge jaren op kantoor kwam een jongedame van een uitzendbureau zich voorstellen, die zei: “Ik ben Carla, ik ben hier maar tijdelijk, hoor!” Een collega, die al meer dan 40 jaar in dienst was, zei daarop: “Grappig, dat je dat zegt, want ik ben hier ook maar tijdelijk”

  • theoS zegt op

   Welles. Je bent niet geemigreerd want dan krijg of heb je een verblijfsvergunning. Je hebt een non-immigrant visum wat elk jaar met een jaar verlengd wordt EN op elk moment van elke dag, zonder opgaaf van redenen ingetrokken kan worden of je het leuk vindt of niet. Je bent gewoon een toerist, net als ik. Al 40+ jaren. Khun Peter heeft gelijk. Jij weer, Nietes.

   • Gringo zegt op

    Ha, ha, Theo, inderdaad welles/nietes, je ziet het ook aan de andere reactie’s.
    Iedereen mag het noemen zoals hij/zij wil, maar ik heb Nederland verlaten en woon nu permanent in Thailand en ik noem dat emigreren, klaar uit, punt.

    Overigens het woord emigreren wordt in gesprekken van expats vrijwel nooit gebruikt. De vraag is meestal, ben je hier met vakantie of woon je hier?

    • Frans Nico zegt op

     Beste Bert,

     Wonen betekent niet dat je geëmigreerd bent. Zelfs niet als je Nederland hebt verlaten, alle schepen achter je verbrand hebt en je hebt laten uitschrijven. Feitelijk ben je (behoudens je paspoort) “statenloos”. Of je nu wel of niet in Thailand “woont” doet daaraan niets af. Je mag in Thailand alleen voor een beperkte tijd onder voorwaarden verblijven. Bovendien geeft dat je geen enkele rechtszekerheid. Zo is het en niets anders, welke benaming je er aan geeft.

    • Soi zegt op

     Al woon je “permanent” in TH, ga dan eens even een bezoekje brengen aan een buurland, zonder dit voornemen te hebben gemeld bij Immigratie, zonder handtekeningen en stempel en betaling, en zie hoe snel jij het permanente voor het tijdelijke hebt ingewisseld! Of je hier nu 10 of 20 woont, want dat is jouw uitgangspunt: bij terugkomst slechts 30 dagen, en al heb je huis en haard, vrouw en kinderen, bankboek en tabienbaan: je mag opnieuw een verblijfsvergunning starten. punt, uit, klaar!

  • Bacchus zegt op

   Ben het met Gringo eens, hoewel ik ook begrijp wat Khun Peter bedoelt. Neemt niet weg dat emigreren niet meer of minder betekent dan Gringo omschrijft.

 5. Cees zegt op

  Het is wel degelijk mogelijk om permanent te emigreren, maar je moet wel een traject van 3 jaar aflopen:

  New Thai Laws make it easier than ever for foreigners wishing to become Thai Citizens to get expedited citizenship if they meet certain criteria. For a foreginer to be granted Thai citizenship under Thai law, he or she must be living and working in Thailand for 3 continuous years prior to application and be able to speak and understand basic Thai.

  The benefits of Thai citizenship are numerous for those who choose this path. After your application has been approved and citizenship granted, the applicant is no longer considered a foreigner and therefore is entitled to ALL of the benefits of every other Thai National, including:

  •Ability to own homes, businesses, and land 100% in your name
  • No Thai Work Permit or Thai Visa issues EVER AGAIN
  • Ability to apply for a Thai Passport
  • Ability to be the sole (100% owner) shareholder in any Thai company

  Qualifications for EXPEDITED Citizenship:
  •Applicant must have been living Thailand for at least 3 consecutive years
  •Applicant must have been employed and paying tax for at least 3 consecutive years
  •Applicant must be married to Thai citizen
  •Applicant must have full legal status to be in Thailand and have a current Thai Visa
  •Applicant must show good moral behavior with no criminal convictions
  •Applicant must have minimal Thai language skills (we will assist you with this)

  Maar je moet er wel wat meer voor doen dan een formulier invullen.

  • Rene Martin zegt op

   Volgens mij moet je dan je Nederlandse nationaliteit opgeven want dan kies je voor de Thaise nationaliteit. Klopt dit?

  • PetervZ zegt op

   Cees,
   In theorie wellicht mogelijk, maar ik ben in mijn 35 jaar in Thailand nog nooit iemand tegengekomen die de thaise nationaliteit heeft verkregen zonder eerst de procedure voor permanent residency te hebben doorlopen.

  • sharon huizinga zegt op

   Cees,
   Hetgene dat U hier in het Engels heeft nageschreven lijkt niet op een officieele publicatie van de Thaise Immigratie Dienst maar meer op een advertentie van een of ander agentschap.
   Als men een tekst citeert dan is het gebruikelijk om aanhalingstekens te gebruiken, en, nog belangrijker, om de bron van zulke informatie te vermelden.
   Het gevaar hier is dat de TB lezers onjuiste informatie van U zouden hebben ontvangen.

 6. Peter vZ zegt op

  Emigreren (volgens de wet en niet zoals Gringo het beschrijft) is wel mogelijk maar erg moeilijk. Zelf beschik ik over een permanente verblijfsvergunning en staat mijn naam in het blauwe familieboekje. Melden hoef ik me maar 1x per 5 jaar om de verblijfsvergunning te verlengen en documenten of inkomsten verklaringen zijn niet nodig. Als ik wil kan ik de thaise nationaliteit aanvragen en die krijg ik dan na ongeveer 2 jaar. Moeilijk ja, onmogelijk? Nee dus.

  • han zegt op

   Hoe doe je dat Peter? ?Courtesy visa?

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Beste Han,

    Een Courtesey Visum heeft hier niets mee te maken. Een Coutesey visum is het resultaat van een officiële uitnodiging van de Thaise overheid.

    Als je meer wil weten over een “Permanent Residence” kan je er via deze link van Immigration meer over lezen.

    http://bangkok.immigration.go.th/en/base.php?page=residence
    (indien hij naar hoofdpagina van Bangkok.immigration gaat, dan links op het icoon – “Criteria and conditions for foreign nationals’ residential permit consideration”

    Als je vervolgens op ‘More details” of “Detailed information” klik krijg je meer informatie over dat onderwerp van de aanvraag.

    Elk jaar wordt er bekend gemaakt hoeveel permanente verblijfsvergunningen er maximaal zullen worden toegestaan.
    Voor dit jaar was dit 100 per nationaliteit zoals u hieronder kan lezen
    De aanvraag voor 2015 moest ingediend worden tussen 14-30 januari 2015

    Notification of Immigration Bureau
    Admission of application for residential permit in the year B.E. 2557(2014)

    According to the notification from Minister of interior by approval of the cabinet issued on December, 29 B.E. 2557 (2014) regarding quota of aliens to have residence in the Kingdom for the year 2014 the following stipulations are applied.
    1. 100 persons of each nationality, Colony or colonies of each country shall be considered as one country while each Sovereign state shall be considered as one country and 50 persons for stateless people.
    2. The application can be submitted on the date 14-30 th of January B.E. 2558 (2015) during office hours.
    3. Place to submit the application:
    In Bangkok :
    contact at Sub-division 1 ,Immigration Division 1, The Government Complex Commemorating His Majesty The King’s 80th Birthday Anniversary,5th December, B.E. 2550 (2007), Building B, 2 Floor, Counter D, 120 Moo 3, Chaengwattana Road, Thungsonghong Sub-District, Bangkok 10210
    In other regions : contact at local or near by Immigration Office/Checkpoint,

    Veel leesplezier.

    • PetervZ zegt op

     Ronny,
     Dank voor de nadere uitleg. 100 per nationaliteit per jaar is al tientalken jaren zo. Voor Nederlanders is dat geen belemmering, voor Chinezen wel. Voor zover mij bekend zijn er sinds 2006 maar enkele tientallen ook daadwerkelijk verstrekt.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Klopt en zal in principe wel zo blijven maar het moet wettelijk jaarlijks opnieuw door de Minister van Binnenlandse zaken bekend gemaakt worden.
      Ik herinner me zelfs dat er daarrond eens problemen waren omdat er geen regering was.

  • Peter zegt op

   Hallo Peter,

   Interessant wat jij verteld over de door jou verkregen permanente verblijfsvergunning.
   Zou jij mij daar iets meer over willen vertellen, en welke stappen jij daar voor hebt moeten doen?
   Alvast bedankt.
   Groeten van ook een Peter

   • Frans Nico zegt op

    Als je 3 jaar ononderbroken een non-immigrant jaarvisum hebt gehad kun je een permanente verblijfsvergunning voor Thailand aanvragen. Je kunt deze vergunning reeds aanvragen zodra de 3e verlenging is verkregen. Dus al na 2 jaar aanvragen.

    Een permanente verblijfsvergunning voor Thailand is wel gequoteerd tot maximaal 100 aanvragen per nationaliteit per jaar.

    Ook het Thaise staatsburgerschap is gequoteerd tot maximaal 100 aanvragen per nationaliteit per jaar.

    • Frans Nico zegt op

     Naschrift:

     Ook op Thailandblog is hierover al eerder geschreven. Hier staat dat: https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thailand-permanent-visum/

     Het had eigenlijk ook onder “Gerelateerde artikelen op Thailandblog” moeten staan.

   • Roy zegt op

    Hier vindt je de hele procedure.
    http://www.wikihow.com/Become-a-Thai-Resident
    Het lijkt niet moeilijk.Maar echt makkelijk zal het niet gaan.

  • NicoB zegt op

   PetervZ, net als Han ben ik wel heel erg benieuwd hoe jij die permanente verblijfsvergunning kreeg voor 5 jaar, had je eerst een Visum O of O-A? Of ben je hier met een Workpermit? Ben heel erg benieuwd!
   Gringo heeft gelijk, emigreren is in een ander land gaan wonen met de intentie dat land niet meer te verlaten, die definitie is volkomen juist. Als je dan ook je nog uitschrijft uit je vorige woonland, ben je dus geëmigreerd.
   Dat Thailand aan je beoogde permanente verblijf een, flink, aantal voorwaarden verbonden heeft is een andere zaak. Khun Peter heeft dus ook, een beetje, gelijk, je bent niet op basis van een permanente verblijfsstatus in Thailand. Maar voldoe je aan die voorwaarden verkrijg je een permanente verblijfsstatus, klopt, onder voorwaarden. Graag zou ik dat uiteraard ook liever anders zien, maar dat is niet de realiteit.
   Het komt dus behoorlijk aan op je eigen gedachtengang en je houden aan de vooraarden hierover.
   NicoB

   • PetervZ zegt op

    Andere hebben al aangegeven waar informatie staat over een permanente verblijfsvergunning.
    Op de vraag van Nico, de vergunning is permanent en niet voor 5 jaar. Maar net zoals een Thai elke zoveel jaar een nieuwe ID moet halen, moet iemand met een Permanente verblijfsvergunning deze valideren met een meer recente foto. Dit doe je op het politiebureau in het district waar je staat ingeschreven.
    Ik heb deze al 25 jaar en weet niet meer precies wat er nodig was.

  • colin de jong zegt op

   Klopt helemaal Peter, en heb ook een gratis permanente verblijfsvergunning aangeboden gekregen van de gouverneur van Chonburi na mijn Sir installing, en omdat ik 10 jaar charity Chairman was, en nog ben van de Pattaya Expat Club.Ik heb deze geweigerd omdat ik dan over mijn wereldinkomen belasting moet betalen. Je kunt deze permanente verblijfsvergunning ook kopen,destijds voor 195.000 baht. ja wat is er niet te koop hier. Ik kies voor een jaarlijkse verblijfsvergunning, ben 100% eigenaar van mijn huizen in een company met share transfers en preferent share, en heb een geel huisboekje. Meer hoef ik niet en wil niet in nog meer systemen verwikkeld raken. Ik geef eens per jaar wat formulieren af en kom mijn paspoort met een nieuw jaarvisum de volgende dag weer ophalen met een multiple entry.Overigens ken ik wel 2 vrienden die een Thais paspoort hebben,maar zie daar niet zoveel voordelen van in.

 7. Sir Charles zegt op

  Waarom toch dat muggenziften over de begrippen emigreren, verlengen jaarvisum, meldingsplicht en inkomen. 🙁 Ken verscheidene farang die maar al te graag luidkeels mochten verkondigen ‘mij kan niets gebeuren, heb mijn zaakjes geregeld hier in Thailand’, ze zijn op een gegeven moment met hangende pootjes weer naar hun thuisland teruggekeerd.

  Soi weet het wel in duidelijk taal weer te geven zoals het feitelijk is en niet anders. Hulde!

 8. John D. Kruse zegt op

  Hallo, was vanmorgen op Immigration in Pattaya, voor een re-entry van
  1000 bath; op het vliegveld 1200 i.v.m. de foto.

  Deze handeling moet je niet vergeten! Je moet weer betalen om je woon-
  land in te komen, om vooral het Jaarvisum niet kwijt te zijn.
  Dus ondersteun ik de stelling dat je niet naar Thailand bent geëmigreerd
  met een Retirement Visum opzak, zoals ik ‘m gemakshalve noem.
  Hoef toch ook niet te betalen als ik Spanje of Nederland weer binnen wil.

  De dreiging dat ik het land moet verlaten omdat door de slechte Euro koers,
  pensioen en AOW niet meer toereikend zijn, zelfs niet met het geld op de
  bank, een auto, een huis, een brommer, een thaise partner en katten en
  honden er bij. En na het spekken van de middenstand met 8 Thaise jaren.

 9. Sjaak S zegt op

  Grappig die woordspelingen… maar volgens mij kun je wel emigreren naar Thailand (vanuit Nederland gezien -> uitgeschreven uit Nederland), maar het immigreren is een ander verhaal.
  Trouwens, waarom zou je dat willen? Ik woon hier graag en heb ook voor om zo lang mogelijk te blijven.
  En wat gaat er gebeuren als je door de vele crisissen die op het ogenblik de economie in Europa sterk bedreigen, niet meer genoeg hebt om van te leven? Als de geldkraan dichtgedraaid wordt? Geef ik nu al zelf een antwoord: dan zou het inderdaad beter zijn wanneer je hier kon immigreren.

  Maar de stelling op zich: klopt niet, je kunt het wel, maar doet het in de regel niet.

 10. ruud zegt op

  Ik kan wel emigreren naar Thailand.
  Immigreren In Thailand ligt wat lastiger.

  Toch ligt de zaak wel wat complexer lijkt me.
  Als mijn verlenging van verblijf puur als toerisme zou worden gezien, zou je naar mijn mening niet in aanmerking kunnen komen voor inschrijving bij de belastingdienst.
  Verder verblijven er veel mensen op basis van een 50 plus visum in Thailand.
  Het ligt dan niet zo voor de hand, dat die regeling ook afgeschaft zal worden.
  Dat zou de Thaise overheid in de problemen kunnen brengen met de overheden van veel andere landen.
  Die zouden waarschijnlijk protesteren als hun onderdanen zondermeer het land werden uitgeschopt, met achterlating van hun condominium, auto, inboedel en de rest.
  Bij de mensen die getrouwd zijn verwacht ik al helemaal geen problemen.

 11. bob zegt op

  Emigreren kan wel (= uitschrijven in Nederland of België). Immigreren in Thailand kan ook maar is niet eenvoudig.

 12. henry zegt op

  In Vlaanderen zegt men over deze discussie, “zever in pakskes”

  Zolang je aan de exctensievoorwaarden voldoet, en geen zware criminele feiten pleegt kan je hier verblijven tot je laatste ademtocht. En of je dat nu al of niet emmigreren, immigreren of wat voor andere benaming geeft is toch helemaal niet belangrijk.

  Wat wel belangrijk is, dat Thailand als een van de weinige landen ter wereld is, die een een heel helder en goedkoop regeling heeft voor een verblijf op basis van retirement , dat amper 1900 Baht (51 EURO) .per jaar kost. In landen als Cambodja betaal je minimum 30 US$ per maand.

  En daarbovenop…….. jawel een grote rechtszekerheid; Want toen in 1998 de leeftijden en financiele garantiesommen tot het bekomen van een extensie op basis van retirement werden aangepast. Bleven de oiude voorwaarden voor iedereen die voor die datum hier onafgebroken verbleef niet aangepast

  Kijk maar naar de regelgeving

  (6) An alien who entered the Kingdom before October 21, 1998 and has been consecutively permitted to stay in the Kingdom for retirement shall be subject to the following criteria:
  (a) Must be 60 years of age or over and have an annual fixed income with funds maintained in a bank account for the past three months of no less than Baht 200,000 or have a monthly income of no less than Baht 20,000.
  (b) If less than 60 years of age but not less than 55 years of age, must have an annual fixed income with funds maintained in a bank account for the past three months of no less than Baht 500,000 or have a monthly income of no less than Baht 50,000.

  En dat men financiele bewijzen vraagt dat een pensionado in staat is ,zijn verblijf hier op comfortabele wijze door te brengen kan men hen toch niet kwalijk nemen.

 13. Barbara zegt op

  Voor immigratie: In Australië of Nieuw Zeeland moet je ofwel een job ter plaatse gevonden hebben, ofwel een groot pak geld om een business te beginnen/over te nemen (alles bewezen op papier, met stempels van de bank etc) Men moet een enorm uitgebreide controle op de gezondheid doorstaan – dit kan slechts in enkele ziekenhuizen; het mag zeker niet overal. Hoge bloeddruk? Pech. BMI moet onder de 30 zijn.
  In Australië moet je ook jonger als 45 zijn, NZ niet
  Gepensioneerden kunnen wel immigreren naar daar, maar dat kost zoveel dat enkel rijke mensen zich dat kunnen veroorloven.
  Je kunt natuurlijk altijd op vakantie gaan, maar om te emigreren is het enorm streng en duur.

  Dus al bij al vind ik dat het hier in Thailand nog enorm meevalt.

 14. Paul zegt op

  Kleine, maar niet onbelangrijke aantekening bij het verhaal van Cees over versoepeling van de regels. Ik heb de indruk dat de vraag van emigreren/verhuizen voornamelijk speelt bij gepensioeneerden. De nieuwe regels stellen dat naast gewoond men ook tenminste 3 jaar in Thailand gewerkt en belasting betaald moet hebben. Dat maakt het voor de meesten wel lastig.

 15. janbeute zegt op

  Het duizeld mij weer voor de ogen vanavond na al die vele reacties .
  Maar immigreren naar Thailand kan niet , dat KLOPT .
  Je kunt hier verblijven voor lange of korte periode , op wat voor soort van visaas dan ook .
  Je kunt hier net zoals ik belasting betalen en je krijgt zelfs ook nog een registratie nummer .
  Een residents permit etc etc .
  Dat bestaande uit 13 getallen nummer het zelfde is als in je Yellow home book , en op je rijbewijzen .
  Maar een Thaise ID kaart zo als mijn ega heeft ook met 13 getallen KRIJG je zeker NIET .
  Als je zelfs zo als ik land en onroerendgoed lease , volgens de Thaise wettelijke regels .
  Twee stief kinderen hunner universiteit opleiding met succes afgerond heb betaald .
  Alle nood zakelijke Thaise rijbewijzen heb .
  Tot op heden veel poen heb staan op Thaise banken .
  Maar oh weee als er ooit eens iets mis mocht gaan .
  En ik niet meer aan de retirement visa regels mocht voldoen .
  Dan zegt de officer bij de emigratie in CM .
  Beste Hr . Janneman go home to your country where you have come from , dus Nederland .
  Emigreren zo als vroeger en soms ook heden kan is meestal naar landen als Canada , Australie , New Sealand , Brazilie of de VS .
  Maar Thailand nee , tenzij je Thais staats burger kunt of wilt worden .
  Maar dat is niet zo eenvoudig en een kompleet ander verhaal .

  Jan Beute .

 16. John Chiang rai zegt op

  Beste Corretje, Sorry,
  Als je het artikel goed leest ,is er duidelijk sprake van een jaarvisum waarmee je tijdelijk verblijven kunt,en je moet je iedere 3maanden netjes melden,en dat je dit visum verlengen kunt,als je aan de visum- eisen voldoet,en dit klopt helemaal. Het van jou gelezen,3maandelijks verlengen,staat alleen in jou reactie,maar is nergens te lezen in het bovenstaande artikel van Khun Peter,die het duidelijk heeft over melden. Dat je dan een voorbeeld noemt van een Chinese Dame die via corrupte handelingen door haar zoon wel mag blijven zonder dat ze zich meld,of haar visum verlengt,is een leuk verhaaltje,maar heeft niets te maken met de bestaande regels die officieel gelden.

 17. Erik bkk zegt op

  Het maakt mij niet uit hoe je het noemt.
  Vergeet niet dat het leven ook tijdelijk is.

 18. David H. zegt op

  Je kan wel degelijk redelijk goedkoop blivend geemigreerd zijn in Thailand ……..alsje hier sterft en begraven of gecremeerd wordt , ben je eeuwig in Thailand …
  Kon het niet laten mijn muggeziftje toe te voegen
  (lol)

 19. Khun Peter zegt op

  Iedereen bedankt voor de reacties. We sluiten de discussie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website