In memoriam Martin Brands

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Expats en pensionado, In memoriam, Pattaya, Steden
Tags: ,
31 oktober 2017

Hoewel Martin Brands al enige tijd ernstig ziek was, kwam zijn overlijden toch nog onverwachts. Martin heeft zich altijd zeer dienstbaar in Thailand gemaakt. Bekend is zijn inbreng in de grote charities projecten van de verschillende Rotary clubs in N.O. Thailand, waar de allerarmsten geholpen werden met nog een aantal CEO’s. 

Een andere plek waar Martin wel te vinden was, was de Thaise ambassade, waar we samen nog als een van de laatste keren Ambassadeur Karel Hartog hebben gesproken. Deze is helaas dit jaar ook te vroeg overleden, slechts 60 jaar jong. Beiden verloren een ongelijke strijd tegen kanker.

Voor de mensen uit de wijde omgeving van Pattaya was Martin een zeer bekende persoonlijkheid. Hij heeft vooral vanaf 2014 een bestuurlijke functie gehad en zijn stempel gezet op de expat club NVT Pattaya. Onder zijn leiding vond een groots lustrumviering in 2014 plaats van het 10-jarig bestaan van de NVT Pattaya. Kosten noch moeite werden gespaard om dit tot een onvergetelijk moment te maken, waarbij zelfs de media op af kwam. De club groeide toen tot bijna 300 leden. Kwaliteit wordt gewaardeerd!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Martin geen gemakkelijk persoon was, noch voor zichzelf, noch voor anderen. Gedreven door een grote ambitie en perfectionisme leverde dat nog wel eens gespannen situaties op. Echter bij de ontvangsten thuis kende de gastvrijheid geen grenzen of als we elders onderweg waren.

Met Martin Brands is een ambitieus mens heengegaan, die voor zijn ideeën stond! R.I.P.

Nawoord: Totdat alle formaliteiten deze dagen verwerkt zijn, verblijft de overledene in het Bangkok Hospitaal te Pattaya.

7 reacties op “In memoriam Martin Brands”

 1. Khun Peter zegt op

  Dit is toch weer schrikken, ik wist niet dat hij ziek was. Ik ken Martin van een aantal etentjes samen met Ruud Vos in Jomtien. Martin heeft ook wel eens wat voor Thailandblog geschreven:
  https://www.thailandblog.nl/eten-drinken/ode-aan-een-naardsche-worst/
  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/drietraps-nvtp-raket-succesvol-gelanceerd/

  Ik vond Martin een intelligente en goed bespraakte man. Hij deed veel voor goede doelen onder de vlag van de Rotary. Het spijt mij te moeten horen dat hij overleden is.

  Ik wens zijn nabestaanden veel sterkte om het verlies te dragen.

 2. Tino Kuis zegt op

  Ik kende Martin Brands niet maar je schreef een goed in memoriam over hem, Lodewijk. Over zijn vele goede kanten en zijn wat slechtere kanten. Zijn lot wacht ons allemaal. RIP.

  Laten we het voorbeeld van zijn liefdadige activiteiten volgen. Dat is de manier om hem te eren.

 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Dit was inderdaad schrikken.

  Martin heeft ook mee geholpen aan de eerste Visum Dossiers voor TB.
  Ik had toen vrijwel dagelijks contact met hem.

  R.I.P.

  Sterkte voor de nabestaande

 4. Joost zegt op

  Martin ligt inmiddels opgebaard in Wat Chai (Pattaya Tai). De crematie zal a.s. zondag plaatsvinden; om 11.00 uur is er een gebedsdienst.

  • Heinz Minten zegt op

   Deze dienst willen de nabestaanden en familie laten plaatsvinden in BESLOTEN kring. Alleen familie!! Komende week wordt er een herdenking gehouden in de Sint Nikolauschurch aan Sukhumvitroad Pattaya. De juiste tijd en datum zal ik op dit forum plaatsen als dit bekend is.

 5. Heinz Minten zegt op

  De herdenkingsbijeenkomst voor Martin Brands is dinsdag 7 november a.s.
  Aanvang 11 uur in de St. Nikolauskerk aan Sukhumvit Road Pataya Klang

 6. Joop van Zantvoort zegt op

  Een goede lieve vriend is van ons heen gegaan…
  Ik wens zijn vriend en vrienden en fam. Veel sterkte toe .
  Joop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website