Vanaf ‘Cape Jomtien Thani’ in Soi 5 van Jomtien Beach Road, werd op 29 oktober een NVTP drietrapsraket gelanceerd, want vanaf 18.00 uur vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats, gevolgd door een uiterst hartelijke en vriendelijke kennismaking met Ambassadeur Karel Hartogh, en daarna tot 22.30 uur een diner dansant met de fantastische Nederlandse swingband B2F. Er waren meer dan 80 gasten, mede dank zij de publiciteit van Olleke Bolleke; bedankt, Auke!

Stilte voor de storm. Op de tafels ligt het avondprogramma met o.a. de financiële verantwoording over het afgelopen jaar en het budgetvoorstel voor het nieuwe jaar dat overigens al op 1 september is gestart. Op de achtergrond een gedrapeerde Nederlandse vlag met daaronder de 3 hoofdpunten van de avond; links & rechts daarvan banieren met de beeldmerken van onze grootse Supporters. Op de rechterfoto is ambassadeur Hartogh aan het woord.

De Algemene Ledenvergadering verliep zeer soepel. Alle bestuursvoorstellen werden bij stemming aangenomen, het oude bestuur werd decharge verleend, en het bestuur voor het nieuwe jaar werd gekozen, inclusief een nieuw lid, Rob van der Jagt, die met Henk Dijkstra de financiën en de ledenadministratie zal verzorgen. Je bent uiterst welkom, Rob! Meer details zijn binnenkort te vinden in de voorgestelde notulen van onze secretaris, Dick Koger, van dit deel van de avond.

Na de ALV volgde de kennismaking met onze nieuwe ambassadeur, Z.E. Mr Karel Hartogh, in goed Nederlands ‘Meet & Greet’ genoemd. Hij arriveerde wat later dan verwacht, want het bezoek aan het altijd interessante Hanky Panky in Huai Yai vergde wat meer tijd, wellicht om nog wat beter te leren goochelen met de altijd schaarse tijd & middelen. Dit deel van de avond begon met de introductie van VIP-gasten en een toost op ‘Nederland in Thailand’, gevolgd door een kenschets van de ambassadeur door Albert Gringhuis. Albert heeft op 16 augustus een uitvoerig interview met de ambassadeur gehad. Dit interview is te vinden op www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/gesprek-karel-hartogh-ambassadeur/

De ambassade bood iedereen een drankje aan. De ambassadeur vertelde over de eisen van de job. Hij memoreerde dat hij onze regio al goed kende, want als directeur van de afdeling Azië/Oceanië op Buitenlandse Zaken was hij de ‘baas’ van o.a. de ambassade in Bangkok, en wordt hij nu geconfronteerd met de gevolgen van zijn Haagse beslissingen! Klagen is er dus niet bij! Een van zijn belangrijkste taken op dit moment is het oprichten en bemannen van een nieuwe ambassade in Myanmar. Net als Thailand, Cambodja en Laos, ressorteert Myanmar op dit moment onder de diplomatieke verantwoordelijkheid van de ambassade in Bangkok. Er is al een voorlopige vestiging in Yangon.

De ambassadeur heeft Thailand in het verleden zeer regelmatig bezocht, en was o.a. verantwoordelijk voor het bezoek van Koningin Beatrix en Kroonprins Willem Alexander in 2004, toen de 400-jarige band met Thailand werd gevierd. Op het persoonlijke vlak vertelde hij dat zijn vrouw een boeiende baan in Nederland heeft als gynaecologe. Er wordt onderzocht of zij op haar zeer gespecialiseerde vakgebied iets zou kunnen doen in Thailand. Mw Maddy Hartogh is met een zekere regelmaat in Thailand, en de ambassadeur in Nederland. Uiteraard wensen wij hen veel succes daarmee, want ‘alleen is maar alleen’, zowel in Thailand als in Nederland!

Voor het beantwoorden van vragen op consulair gebied was Mw Filiz Deveci meegekomen; zij is Plv. Hoofd Consulaire Zaken. Op de linkerfoto hierboven zit zij aan de middentafel, met naast haar de Consul Generaal van Oostenrijk en Honorair Consul van Duitsland in Pattaya, Rudolf Hofer. Op de rechterfoto in het midden is de Honorair Consul van Thailand in Amsterdam, Richard Ruijgrok (hij was een onverwachte, maar welkome gast!), en op de rug gezien onze eigen Colin de Jong.

Er werden onder meer vragen gesteld over de uitbesteding van Schengen-visumaanvragen aan VFS, consulaire dienstverlening in Cambodja, de zorgverzekering, het parkeren voor invaliden op het ambassadeterrein, de behandeling van Nederlandse gevangenen, hulp aan Nederlanders in mentale nood, en of een bezoek van ons Koningspaar aan Thailand te verwachten is. Al deze vragen werden door de ambassadeur beantwoord; een enkele maal met Filiz Deveci en een later gesprek in de lobby.

De ambassadeur was uiterst tevreden over het ‘vragenuuurtje’, en prees de veelzijdigheid van de vragen. Wij hebben in elk geval de ambassadeur en Filiz Deveci leren kennen als open, oprecht en zeer benaderbaar. In de wandelgangen heb ik alleen maar positieve reacties vernomen. De ambassadeur dankte ons de dag daarop nogmaals met het volgende bericht:

Beste Martin,

Mede namens Filiz veel dank nogmaals aan jou en het bestuur voor de hartelijke en enthousiaste ontvangst gisteren. Ook het ‘vragenuur’ hebben we zeer gewaardeerd, evenals de gesprekken met deze en gene tijdens het diner en na afloop.

Ik wens je alle goeds en tot snel,
Karel

Mr. K.J. Hartogh.
Ambassador

De ruim 80 aanwezigen genoten zichtbaar, ook de leden uit Pijnacker! Net als Filiz Deveci ontvingen Elfi Seitz en Albert Gringhuis een doos Turks Fruit, enige dagen tevoren door mij gekocht op de luchthaven van Istanbul na een kort succesvol bezoek aan Italië. De ambassadeur ontving een zilveren ceremoniële dolk zoals die vroeger door Thaise mannen werd gedragen.

En toen was het hoog tijd voor het smakelijke dinerbuffet en dansen op de geweldige muziek van B2F. Er was unaniem lof voor deze 9-man sterke band. Het was bij tijd en wijle behoorlijk dringen op de dansvloer. Ze zijn in december weer terug in Thailand.

Tijdens het diner dansant kreeg elke aanwezige een persoonlijk geschenkje van de voorzitter: een doos met oranje Jellybeans, en een LED zaklantaarn voor hulp in donkere tijden. Aan het eind waren er nog wat groepsfoto’s met de ambassadeur en Filiz Deveci.  De commissieleden kregen voor hun vele inspanningen eerder op de avond terecht al een fles wijn, geschonken door vice voorzitter Douwe Bosma.

Nu op naar het Sinterklaasfeest! Vorig jaar was dat een groot succes! Ik heb mijn schoen al bij de barbecue gezet …

Martin Brands, voorzitter

2 reacties op “Drietraps NVTP raket succesvol gelanceerd!”

  1. Rob V. zegt op

    Fijn dat het zo’n geslaagde avond is geworden! Wat dat betreft waait er nog steeds een goede wind door de ambassade ondanks de bezuinigingen. Ik ben wel benieuwd naar wat er nu besproken is bii het vragenuurtje. Zo kan mij inziens men onder de huidige Visum Code nog steeds terecht op de ambassade als men niets te dien wil hebben met de niet altijd even bekwame mensen van VFS Global. Pluspunt is het uitsparen van duizend baht die beter besteed is aan bijvoorbeeld uitgebreid eten.

  2. colin de Jong zegt op

    Met verbazing heb ik van deze geslaagde avond genoten, samen met de Thaise consul generaal uit Amsterdam Richard Ruijgrok, die mijn gast was, en die ik de avond ervoor als senior Knight samen met Frank Sitpholek mocht onderscheiden met een Sir titel, vanwege ziekte van de Phillipijnse ambassadeur. Sir Dr. Richard Ruigrok werd onderscheiden in de order of “the Knights of Rizal” voor zijn 35 jarig jubileum als Consul Generaal in Amsterdam. Een familiare baan want ook zijn vader was destijds de Thaise consul generaal in Amsterdam. Een compliment voor de goede bestuurlijke organisatie en timing van de sprekers, lekkere hapjes, maar vooral voor mijn favoriete muziek van de band B2F, waarvan ik de meeste nummers vroeger ook nog in mijn band heb gezongen. Geweldige band die deze nummers goed konden weergeven, en het publiek rijkelijk trakteerde op de dansvloer.Alleen jammer dat velen zo vroeg naar huis gingen, maar de band B2F kreeg ruim voldoening, want er werd volop gedanst en de dansvloer was vaak te klein.Onze nieuwe ambassadeur Mr.Karel Hartogh maakte ook een zeer goede en sympathieke indruk bij onze landgenoten na vragen uit het publiek. De ambassadeur werd geassisteerd door Mevr. Deveci van consulaire zaken, die ook de nodige toelichting gaf op diverse vragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website