André Rieu in Hua Hin

Door Hans Bos
Geplaatst in Hua Hin, Winkelcentra
Tags:
29 januari 2012

Vrijwel alle Hua Hinse hotemetoten hadden zich zaterdagavond gemeld bij de opening van Oriental Living. Dat is een fraai winkelcomplexje aan Petchkasem Road in de badplaats, zeg maar op weg naar Cha Am. De eigenaar is een vermogend man. Zoals veel Thaise zakenlieden wil hij dat bij gelegenheid ook laten zien.

Oriëntal Living is een winkel waar allerlei authentiek lijkend Thais meubilair te koop is. In feite alles waarvan westerlingen denken dat het in de huizen van beter gesitueerde Thai te vinden is, van bedden en stoelen tot en met vazen en kunstwerken. De eigenaar richt zich in de nabije toekomst voornamelijk op buitenlanders en export.

Aan alles was bij de opening gedacht, bijgewoond door ruim honderd gasten. Die doorgaans ook wel iets in de Thaise melk te brokkelen hebben. Alle aanwezigen werden uitgebreid gefotografeerd en gefilmd; het resultaat geprojecteerd op een groot scherm, afgewisseld met stemmige muziek.

Wie schetst mijn verbazing om op het witte doek onze wereldberoemde stehgeiger André Rieu aan te treffen. Hij leidde de gasten in een Toscaanse (?) villa rond langs allerlei muziekstukken, uiteraard door hemzelf uitgevoerd. Als oud-inwoner van Maastricht koester ik bewondering voor het zakentalent van deze concertmeester, die met een groep muzikanten, dansers en ondersteunend volk de wereld afstruint. Maar om hem hier in Hua Hin tegen te komen, zij het op een gehuurde video, gaf een onwerkelijk ‘thuisgevoel’. Ik had overigens niet de indruk dat niet-Nederlandse aanwezigen wisten wie de bekende violist was.

Ik mocht plaatsnemen aan de tafel, gereserveerd voor leden van de Lions club. De gastheer maakt ook onderdeel uit van deze serviceclub. Ik realiseer me overigens dat enkele lezers zich graag afzetten tegen deze verenigingen. Het zij zo.

De aanwezigen werden uitstekend voorzien van spijs en drank, waarbij het me opviel dat de burgemeester van Hua Hin een betere wijn kreeg voorgezet dan de overigen gasten. Ook dat hoort er in Thailand bij. De wat oudere Thaise dames gingen graag op de foto met de leider van de (voortreffelijke) viermansband. Suthep doet nog steeds veel damesharten sneller kloppen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “André Rieu in Hua Hin”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Rieu is op dit moment het beste export’product’ van de lage landen.

 2. dick van der lugt zegt op

  Je verhaal doet me denken aan een avond in een karaokebar. Er was maar weinig Engels repertoire, dus werd de Cheeky song (of zoiets) gedraaid, een hiphopnummer met een primitieve tekst, zoals We are the cheeky, cheeky girls eindeloos herhaald.
  Tot mijn grote verbazing bestond het begeleidende beeldmateriaal uit opnamen van de Dance Parade in Rotterdam, mijn geboorteplaats. Zag de Witte de Withstraat en hotel Emma aan het Eendrachtsplein voorbijkomen. Rare ervaring.

  • Chang Noi zegt op

   Dat moet dezelfed DVD geweest zijn die ik ooit eens zag in een karaoke bar in de middle of nergens in China ….. heel raar inderdaad.

   Andre wie?

   Chang Noi

 3. king zegt op

  Ruud(broer van wijlen Pim)Jacobs is schatrijk geworden van deze violist.Heeft er wel een paar miljoentjes aan overgehouden.Trekt af en toe nog wel eens aan z’n bassnaren,maar nodig is het niet meer.

 4. jim zegt op

  andre rieu.. klassieke muzak voor beginners 😀
  zoiets als “alle 13 goed” voor mensen die geen verstand hebben van popmuziek.

  wel treffend dat het in hua hin is want ik heb nog nooit zoveel oude van dagen bij elkaar gezien als daar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website