De oude houten panden met kleine bars brandde al weer lange tijd geleden af. Wat overbleef was een puinzooi in het hart van Hua Hin, Bintabaht Street. Wie ooit deze strandbestemming ten zuiden van Bangkok heeft bezocht, is er geweest.

Iedereen kent de straat, maar wellicht niet de naam. Een aaneenschakeling van bars, met enkele hotelletjes, een 7-11 en wat massagesalons. Gezelschapsdames te over in dit Sodom en Gomorra, waar hele gezinnen snel door lopen, de ogen strak gericht op het einde van de straat (en de zonde).

Op de plek van de afgebrande bars is nu een fraai complex verrezen, Hua Hin Beer Garden, initiatief van de Nederlandse art director Hans Venema en zijn Thaise partner Phranom (Tu) Shuphoe. Zij is tevens vicevoorzitter van de Womens Club Hua Hin en eigenaresse van het naast het Hilton Hotel gelegen restaurant Mai Tai. Een succesvolle zakendame, dus.

De Beer Garden is een aanwinst voor de stad, met een ruim plein, gestoffeerd met tafels en stoelen. Links een gezellige en moderne bar, een waterval en twee pooltafels. Aan het einde een ruim podium voor de optredende artiesten en vier toiletten. Rechts vijf ‘eetloketten’ waar bezoekers westers of Thais eten kunnen bestellen, twee winkeltjes en een tattooshop.

Hans en Tu hebben gezorgd voor een combinatie van Thaise gastvrijheid en Hollandse degelijkheid. Kopen van de grond zat er niet in, vanwege de prijs van 100 miljoen Baht. Die is dus voor 30 jaar gehuurd, samen met een stille Thaise vennoot.

Westerse echtparen met of zonder kinderen hoeven nu niet meer met de ogen op de grond door Bintabaht te lopen. De Hua Hin Beer garden is een pleisterplaats waar je gerust gezien mag worden.

Op de foto: Phranom (Tu) Shuphoe en Hans Venema


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Een fraaie pleisterplaats in hartje Hua Hin”

 1. Jack G. zegt op

  Het ziet er flink anders uit toen ik in november daar voorbij kwam. Toen was het een grote puinhoop en nu ziet het er prima uit. Succes met het ondernemen daar.

 2. ruud tam ruad zegt op

  Heel leuk om naar toe te gaan, Is het mogelijk een duidelijkere plaatsaanduiding te geven, b.v. welke soi o.i.d. Idd een lekkere pleisterplaats. Ik had het nog niet ontdekt. Nooit te oud om te leren.

  • Jan zegt op

   Deze Hua Hin Beer Garden is ingeklemd tussen de Wat Hua Hin (gelegen bij de clocktower aan de Phetkasem Road) en de Soi waaraan Hua Hin Hilton Hotel is gelegen.

   De beer garden is centraal gelegen in de Go Go Bar area van Hua Hin…

   Je kunt ook vanaf Phetkasem Road…. Soi 61 inlopen…vervolgens de eerste Soi linksaf en dan de tweede Soi weer rechtsaf….dan ligt de Beer Garden halverwege links…

   • ruud tam ruad zegt op

    Dank Jan. Helemaal op de hoogte . Duidelijker kan niet. Kan er nu met m’n ogen dicht naartoe lopen. ( bij wijze van natuurlijk )

 3. Marian zegt op

  dat ziet er echt heel erg leuk uit! Over een paar week zijn we weer in Hua Hin en gaan we het zeker bezoeken.

 4. Frits de Goeij zegt op

  Ruud Tam,het straatje heet soi binthabat en is gelegen tegenover het Hilton en het complex is halverwege het straatje.

  • ruud tam ruad zegt op

   Dank je wel Frits voor de opfrissing. Zal er zeker eind dit jaar een bezoekje brengen

 5. jan ermes zegt op

  wat leuk, succes

 6. peter uit Zwolle zegt op

  Al jaren kom ik jaarlijks een week of 6 in Thailand.
  Nimmer bezochtik Hua hin , al het nieuws en de mooie plaatje die ik regelmatig voorbij zie komen op dit medium verplichten mij toch eens te gaan kijken….
  Ga ik zeker doen volgendjaar bij mijn volgende trip.

  Gr. P.

 7. Sjaak S zegt op

  Leuk, bedankt voor de tip. Daar gaan wij zeker ook eens heen!

 8. Dina Wijma zegt op

  Ziet er erg mooi uit, Wij gaan in Juni naar Hua Hin, misschien dat we dan wel langs komen..Groetjes hier uit Nederland.. Coevorden

 9. Chris van het dorpje zegt op

  Ik ben er bij de opening bij geweest ,was hartstikke druk .
  In ieder geval een mooie plek in het midden van Hua Hin .

 10. ubon1 zegt op

  goed nieuws een mooie plek met een biertje, hapje eten, en live muziek dat miste ik al heel lang in mijn geliefde Hua hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website