Het geheim van een dagje op een Thaise golfbaan

Door Gringo
Geplaatst in Golf, Sport
Tags: , ,
21 december 2020

Ik ken nogal wat mensen, die in Megabreak Poolhal een spelletje poolbiljart spelen, al dan niet in toernooiverband, maar ook fervente golfspelers zijn. Soms eens per week, soms ook wel meerdere keren in de week, stappen zij in een minibus om ergens in de buurt van Pattaya (waar tientallen golfbanen beschikbaar zijn) een rondje golf te spelen.

Of zij ook veel van de 19de hole (de bar) gebruik maken betwijfel ik een beetje, want ik zie de minibusjes regelmatig rondom 5 uur ’s middags de soms roodverbrande golfers uitladen met hun golfuitrusting.

Geen liefhebber

Ik heb niks met golf, zeker niet in Thailand met die hitte. Ik vind het saai, te lang duren en, vooral, ik heb geen kracht in mijn armen voor een goede afslag vanaf de Tee. Dat laatste weet ik, want ik heb het wel geprobeerd. Toen de golfbaan in mijn woonplaats Alkmaar ergens in de negentiger jaren werd geopend, werd ik door de KLM uitgenodigd voor een introductiemiddag. Best leuk, maar ik bakte er – ondanks een uitstekende golfleraar – niets van. Als afsluiting van die dag speelden we nog een toernooirondje op de oefengreen en dat wedstrijdje won ik wel.

Minigolf

Ik vond destijds minigolf veel leuker. In het nabije Bergen-Binnen bevond zich een prachtig aangelegde minigolfbaan. Voor een wedstrijdje van 18 holes was de par bepaald op 51, ik heb daar lange tijd het baanrecord gehad van 39 slagen (-12 dus). Ook in Pattaya wel eens minigolf gespeeld, maar het verschil in ondergrond (gravel in Bergen, beton in Pattaya) maakte mij niet erg enthousiast.

Oudere mannen

Het viel mij altijd al wel op, dat de veelal mannen, die in die minibusjes stappen wat ouder zijn (ik behoor daar ook toe, hoor!). Ik moet dan vaak denken aan een grapje, dat ik ooit hoorde. Twee oudere mannen spreken elkaar en de een vraagt de ander: “Doe jij nog aan seks of golf je al?” Seks en golf zijn niet te combineren denkt u natuurlijk, maar daar zou u zich wel eens in kunnen vergissen.

Het geheim

Voor het geheim – voor niet-golfers althans – kijken we naar de caddies. U weet, dat een caddie een golfer assisteert met het dragen van de tas met clubs, het geven van adviezen en het zorgen voor een hapje en een drankje. In Thailand moet een caddy de Thaise nationaliteit hebben. Het is meestal een stevig gebouwde man, want het dragen van die golftas is geen kleinigheid. Eerder deze week werd mij duidelijk, dat het niet alleen mannen zijn. Er zijn golfbanen, waar Thaise jongedames met vele kwaliteiten de golfers graag terzijde staan. Niet echt goedkoop, want er worden prijzen genoemd van 1000 tot 2500 baht voor een ronde. Kijk maar eens op de website van de Panya Golf Club, waar u alvast kennis kunt maken met de “Pretty Caddies”, zie www.panyagolf.com/pretty-caddies Of de dames na een gezellig rondje golf ook beschikbaar blijven voor ander vertier, zal wel altijd een geheim blijven.

Misschien toch maar golf gaan leren spelen?


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 6 votes.
Please wait...

17 reacties op “Het geheim van een dagje op een Thaise golfbaan”

 1. samee zegt op

  ik krijg spontaan zin in een potje golf

 2. Tino Kuis zegt op

  Beste Gringo,

  Ik zie een gewone caddie fee van 400 baht, en een ‘pretty’ caddie fee van 1000 baht. Het is geen geheim dat mannen op die golfbanen tijdens de rondes misbruik maken van de caddies.

  Om dan te eindigen met suggesties in de richting van seksueel vertier (‘beschikbaar blijven’) vind ik vervelend. Jij gaat er blijkbaar van uit dat het normaal is dat elke Thaise dame daarnaar gevraagd kan worden alsof ze allemaal te koop zijn.

  • Bert zegt op

   Wij wonen denk ik ± 6 km bij die golfbaan vandaan en komen er zo’n 6x per jaar, niet om t egolven want daar heb ik persoonlijk niets mee, maar mijn dochter heeft een eigen zaak en moet soms spullen afleveren bij deze golfbaan.
   Er komen (wat ik heb gezien) meer dan 90% Thai/Aziaten en vele zijn zelfs als echtpaar.
   De caddies zijn verplicht om te in te huren en zijn m.i.niet van het type dat met de golfers mee gaat om te eten etc. De pretties, zo als mijn dochter ze noemt kun je er extra bijnemen, maar ontslaat je niet van de verplichting om een caddy in te huren. Deze dames zijn ook iets “spannender”gekleed en zitten net als bij een massagesalon netjes bij elkaar en mag je uitkiezen.
   Wat ze allemaal doen en niet doen volgens mijn dochter zal ik hier maar niet neerzetten.

   • Fred zegt op

    Even ter informatie, Caddy zijn verplicht te nemen en kosten zo rond de 300 Bath. Een caddy zorgt er voor dat je geen schade berokkend aan de baan, dus als je een keer diep in de grond slaat dan zorgen deze dames en in mindere mate heren er voor dat het gelijk gerepareerd wordt.
    Ook kijken ze toe of je het spel wel beheerst en niet de boel onnodig ophoudt.

    Pretties is geen golf term en het is mij ook niet duidelijk wat hier mee bedoeld wordt.

    • Bert zegt op

     Je verteld hetzelfde als ik, alleen snap je één woord niet.
     Pretty is een dame (of heer) die heel mooi is en daarmee de kost verdiend.
     Staan ook op autoshows e.d.

    • Tino Kuis zegt op

     ‘Pretty’ is schattig, mooi, aardig. Dat is ook de Thaise term voor mooie dames die producten als auto’s en dergelijke aanprijzen door er sexy gekleed naast te staan.

     Een ‘pretty cadddie’ kost 1000 baht zegt de website van Panyagolf (panya betekent ‘intelligent’) in Pattaya, een ‘gewone’ caddie kost 400 baht.

     • Bert zegt op

      Panya is de naam van de eigenaar.
      Aardige man van horen zeggen.
      Woont naast de golfbaan

 3. Kees zegt op

  Op zich is het verhaal grappig, maar er staan wel een paar storende zaken in.
  Golf kun je niet in een dag leren, dus een clinic van een dag is onzin om te constateren dat je het niet kunt.
  Ik golf regelmatig in Pattaya en ik heb weinig gemerkt van caddies die beschikbaar zijn voor andere zaken. Natuurlijk zullen ze er zijn. Net zoals oude mannen die 18 holes lang menen aan caddies te moeten zitten. Die vinden zichzelf waarschijnlijk onweerstaanbaar. Onuitstaanbaar is echter een beter woord.

 4. Gringo zegt op

  Het noemen van seksueel vertier komt uit je eigen brein, Tino, ik heb dat niet gezegd.
  En voor de rest, doe alsjeblieft niet zo schijnheilig, je hebt lang genoeg in Thailand gewoond om te weten hoe Thaise dames zich kunnen gedragen!

  • Rob V. zegt op

   In veel gevallen gaat het op het blog over entertainment, seks, vrouwen, de ondoorgrondbare Thai etc. Menig lezer, ook oudere man, zal bij ‘beschikbaar blijven na afloop van een rondje golven’ eerder aan seksuele handelingen denken dan samen nog een drankje doen in de kantine en een goed gesprek over de sociale of politieke ontwikkelingen van Thailand.

   Maar insinuatie is dan ook behoorlijks listig, wat een verwarring kan het geven:
   https://www.youtube.com/watch?v=U6cake3bwnY

   Je laatste zin zou ik zelf schrijven als ‘hoe sommige (Thaise) dames zich kunnen gedragen. Het (aanpappen met mannen en met hun meegaan) is niet iets specifiek Thais en niet iets wat de doorsnee willekeurige vrouw zomaar doet.

 5. khun zegt op

  Beste Gringo,

  het lijkt me dat je zeer geschikt bent om te kunnen golfen omdat je juist niet met je kracht in je armen moet slaan. Dit is de grootste fout die de meesten maken.
  Dan heb je niet alleen manlijke caddies, hier in Hua-Hin/Cha-am zijn het alleen maar vrouwelijke caddies. En dit heeft niets met sex te maken, maar met sportief bezig zijn met een zeer gezonde sport. Statistisch gezien wordt een golfer ouder dan een niet golfer.
  Misschien iets voor jou? Maar ja, waar het hart vol van is?? Misschien kan je je dan niet op het golfspel concentreren.

 6. John zegt op

  Als ex-golfleraar kan ik dit meedelen: Thailand heeft fantastische golfbanen, de mooiste vindt je rond Hua Hin. En idd hele mooie vrouwelijke.caddies! Jammer dat het vaak te heet is voor een rondje. Om te spelen op de baan, niet met de caddies natuurlijk

 7. han zegt op

  nu ik kan je het geheim wel verklappen ,maar niet verder vertellen,
  de caddy en ik zijn heerlijk uit eten gewest, en haar de volgende ochtend weer
  naar de golf baan gebracht,3 weken lang .wat een leven na een baantje golf,
  fijne tijd

 8. Paul zegt op

  Spreek uit ervaring mbt Pattaya Country & Plutaluang. 90% van de caddies bestaat uit dames en net zoals andere Thaise dames zijn er veel caddies die bereid zijn om buiten de golfclub ook iets af te spreken.
  Goede begeleiding is belangrijk om goed te kunnen golfen!!!

 9. Alex zegt op

  Het is voor de overwegende Thaise dames thuis ook beter uit te leggen dat ze een baan als caddie hebben dan ergens in Pattaya aan een paal te dansen in een go go bar. Maar als fervent golfer in Thailand valt het qua schoonheid van de caddie meestal tegen, maar gezellig is het wel zeker als je een beetje Thaise golftermen kunt spreken.

 10. piet zegt op

  Als liefhebber van golf kan ik je melden heerlijk die vrolijke caddy’ dames, nee geen mannelijke voor mij.
  Behulpzaam en zeker niet onderdanig! prima om gezellig ochtentje door te brengen,ja 7 uur slaan we af ;nog lekker ‘koel’
  Zo sportief als ik ben maak gebruik van karretje jaja ,ook voor de caddy helemaal oke; die moet toch al veel om verloren gegaan golfballetjes zoeken.
  Genoieten van de vaak prachtige natuur, soms komt nog ff slang gedag zeggen
  De 19e hole doen we niet aan mee, simpel zat ; te vroeg thuis

  Voor mensen die nog nooit balletje te hebben geslagen; ga gerust les nemen en veel plezier !!

 11. De Kind Marcel zegt op

  Ik heb drie jaar golf gespeeld in Thailand , meestal rond Pattaya . Maar als ge nu de indruk krijgt dat caddies daar voornamelijk zijn voor sex zit je er serieus naast . Een golfer komt meestal voor golf en als ge goesting krijgt is het tien x gemakkelijker om aan je trekken te komen in Pattaya . Een goede caddie is een must voor een golfer . Als ze mooi is , is dat meegenomen maar niet noodzakelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website