IKEA gaat uitbreiden in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Shoppen
Tags: , ,
1 december 2015

Het van oorsprong Zweedse meubelwarenhuisconcern heeft over de gehele wereld meer dan 300 vestigingen in ca. 50 landen. Ook Thailand mag zich lid van de IKEA-familie noemen met een vestiging in Bangna bij Bangkok.

Bij IKEA Bangna vind u op een ruimte van 43.000 m² meer dan 7500 meubels en accessoires voor slaapkamers, woonkamers, keukens en nog veel meer.

Bangkok

Ook in Thailand is het een succesvolle formule gebleken, de marketing is vooral gericht op buitenlanders en de steeds groter wordende middenklasse van de Thaise bevolking. Om een nog groter publiek te bereiken heeft IKEA in Bangkok al drie zogenaamde “popup stores” geopend. Op Siam Square, Major Ratchayothin en Major Pinklao is het mogelijk om kennis te maken met het IKEA concept van zelfbouw. Men hoeft dus niet de lange reis naar Bangna te maken of te weten of de IKEA producten aan de wensen voldoet. Bestellen kan men daar niet, daarvoor moet men wel naar Bangna, waar dan de meeste goederen direct naar huis kunnen worden meegenomen.

Pick Up and Ordering Point

De volgende stap in de uitbreiding van zaken is de recente opening in Phuket van een Pick Up and Ordering point (PUP). Hier is een deel van de collectie van IKEA te bewonderen, men wordt door verkopers van advies voorzien en kan dan een bestelling plaatsen. De goederen worden binnen enkele dagen bij de klant afgeleverd.

Uitbreidingen

Het blijft voor IKEA niet alleen bij de vestiging in Bangna. Men heeft plannen voor een nieuwe 40.000 m² vestiging in Central Westgate in Bang Yai, Nonthaburi en er wordt onderhandeld over een nog een vestiging in het noorden van Bangkok, mogelijk in Future Park Rangsit.

Als de PUP store in Phuket ook een succes wordt, liggen de plannen al klaar voor een stuk 6 nieuwe PUP stores, verspreid over Thailand.

Bron: o.a. The Nation

1 reactie op “IKEA gaat uitbreiden in Thailand”

  1. Ronny Cha Am zegt op

    Onze keuken en kasten komen van bij Ikea Bangkok. Ik ben natuurlijk als belg ikea gewoon, maar maar mijn thaise echtgenote keek raar op toen de pakken geleverd werden. Alles zelf monteren!!!!, das niet de service dat ze gewoon zijn de thais. Bij index bestel je een bed en ze komen die bij jou ineen vijzen, hetzelfde bij de andere zaken in Hua Hin. Zelfs de toiletten aangekocht bij home pro werden geinstalleerd…zelfs hier niet om gevraagd. Het is een gratis super service overal alhier en daar kan Ikea niet aan tippen. Dit is zeker een afknapper bij de thai, die het dan nog duur vind ook. Pluspunt, alle materiaal werd vlot geleverd voor nog geen 2000 bath vervoerskost, wetende dat Cha Am 170 km van Ikea gelegen is.
    Inderdaad…als farang was ik heel blij een betaalbare westerse keuken te hebben, al was het bij mijn vrouw wat wennen om ze te vullen.
    Groetjes uit Cha Am
    Ronny en Jeab


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website