Binnenkort kan je weer naar Thailand door gebruik te maken van het Test & Go programma (1 dag verlichte hotelquarantaine). Vanaf 1 februari kan je kiezen voor dit programma dat eerder is opgeschort. Omdat er weer vragen komen over situatie vanaf 1 februari hierbij een aantal vragen en antwoorden.

Wat is Test & Go nieuwe stijl (vanaf 1 februari 2022)?
Ben je volledig gevaccineerd en kom je per vliegtuig naar Thailand? Dan kan je gebruik maken van het Test & Go programma. Daarvoor vraag je eerst online de Thailand Pass QR-code aan. Je moet dan bij aankomst eerst naar een SHA+ hotel na aankomst op de luchthaven voor een PCR-test. Is deze negatief, dan mag je gaan en staan waar je wilt. Er is geen landenlijst meer, dus reizigers uit alle landen kunnen hier gebruik van maken. Nieuw is dat je op dag 5 in een SHA++ hotel met een partnerziekenhuis moet verblijven en daar een tweede PCR-test moet ondergaan. De eerste en tweede PCR-test moet je zelf betalen. Daarna hoef je niet meer getest worden en mag je vrij door Thailand reizen (tenzij er regionale of provinciale beperkingen zijn).

Hoe zit het met de medische verzekering van minimaal 50.000 dollar?
Wat mogelijk ook nieuw is, is dat je een medische verzekering moet hebben die alle risico’s van Covid-19 dekt, dus ook asymptomatische (besmettelijk getest maar geen ziekteverschijnselen). Hiervoor zou je bij aankomst in Thailand een aanvullende verzekering kunnen afsluiten, maar daar is nog niet concreets over bekend.

Voor de ouderen onder ons, de polis van de Thai General Insurance Association dekt iedereen tot 99 jaar. De leeftijd van de aanvrager is niet relevant, alleen het land van vertrek en de duur van het verblijf bepalen de premie. De gemiddelde kosten bedragen ongeveer 4.000 baht per maand. Volledige details op http://covid19.tgia.org/ Zoals bij alle verzekeringspolissen, zijn er enkele voorbehouden en uitsluitingen.

Je kan voor de verplichte verzekering ook bij het Nederlandse verzekeringskantoor van AA Insurance in Thailand, terecht. Zij staan bekend om hun goede service, deskundigheid en betrouwbaarheid: https://www.aainsure.net/nl-travel-to-thailand-covid-insurance.html

Ik moet dus online de Thailand Pass aanvragen? Hoe gaat dat?
Bezoek vanaf 1 februari de website https://tp.consular.go.th/ van de Thaise overheid en voltooi daar het registratieproces. Zorg dat je volgende kopieën bij de hand hebt: kopie paspoort, kopie vaccinatiebewijs (zorg voor de internationale QR-code https://coronacheck.nl/nl/print/ ), medische verzekering (minimaal 50.000 USD-dekking) en de bevestigde en betaalde SHA+ hotelboekingen. Na de registratie ontvang je een bevestiging per e-mail (gebruik geen Hotmail adres want dan komt het niet aan). Even later ontvang je QR-code, deze heb je nodig voor de controle op de luchthavens van vertrek en in Bangkok.

Heb ik een visum nodig om naar Thailand te reizen?
Om naar Thailand te reizen voor een kort verblijf (30 dagen) heb je alleen de Thailand Pass QR-code nodig, maar geen visum. Belgen en Nederlanders vallen onder de ‘Visa Exemption Rule’ je krijgt bij binnenkomst een stempel in je paspoort die voor een 30 dagen verblijf geldig is. Dat kan je nog eenmaal verlengen met 30 dagen bij een immigratiekantoor tegen betaling van 1.900 Baht (ongeveer 50 euro). Dus wil je 2 maanden in Thailand blijven dan kan dat zonder visum, voor een langere verblijfsperiode is wel een visum nodig.

Kan ik bij aankomst op de luchthaven van Bangkok geld wisselen en een simcard kopen?
Ja dat is mogelijk.

Mag ik op eigen gelegenheid naar mijn SHA+ hotel?
Nee, je wordt opgehaald.

Wat is het verschil tussen Test & Go en Sandbox?
Met Test & Go ben je vrij om overal heen te gaan waar je maar wilt in Thailand zodra je je eerste test hebt gehad (negatief natuuelijk). Maar je moet op dag 5 een tweede test ondergaan. Bij het Sandbox program moet je voor 7 dagen een hotel boeken in in het Sandbox gebied blijven. Na 7 dagen en een tweede negatieve PCR-test, mag je overal gaan en staan.

Ik heb al een Thailand Pass aangevraagd voor de Sandbox. Kan ik overstappen naar Test & Go?
Ja, maar je moet een nieuwe Thailand Pass aanvragen op 1 februari. Hoewel sommige mensen de QR-code direct hebben gekregen, kan het tot 7 dagen duren voordat je de QR-code krijgt.

Ik heb een huis in Thailand, moet ik echt een SHA++ hotel boeken voor de 2e test?
Ja, hier zijn geen uitzonderingen op. Het 2e hotel mag overal in Thailand zijn, maar moet wel een partnerziekenhuis hebben en je moet in de kamer wachten op de uitslag, zoals bij de eerste test.

Ik heb me voor de deadline van 22 december aangemeld voor Test & Go en ik heb een Thailand Pass. Moet ik een SHA++ hotel boeken voor de 2e test?
Je bent een uitzondering en je mag de tweede PCR-test gratis doen bij een door de overheid aangewezen faciliteit. Je hoeft geen hotel te boeken voro de tweede test.

Wat voor Thailand Pass programma’s zijn er en waar vind ik meer informatie?
Er zijn 3 programma’s met iedere hun eigen regels en voorwaarden:

 1. Test & Go: https://www.tatnews.org/2022/01/thailand-reopening-exemption-from-quarantine-test-go/
 2. The Blue Zone Sandbox (Sandbox Programme): https://www.tatnews.org/2022/01/thailand-reopening-living-in-the-blue-zone-17-sandbox-destinations/
 3. Alternative Quarantine: https://www.tatnews.org/2022/01/thailand-reopening-happy-quarantine-nationwide/

Waar vindt ik SHA+ hotels?
Hier:

SHA+ Hotels

Vragen en antwoorden die hierboven staan en wederom in een reactie worden gesteld worden niet geplaatst. Eerst even goed lezen svp.

 


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 12 votes.
Please wait...

69 reacties op “Vragen en antwoorden over Test & Go per 1 februari”

 1. Marco zegt op

  Wij zijn van plan 5 februari naar Thailand te gaan. Heb nog geen Thailand pass aangevraagd. Wilde dat vandaag gaan doen. Maar ik lees ook dat het pas vanaf 1 februari kan als je gebruik wilt maken van de nieuwe test en go regeling. Maar dat is misschien te laat. Ik twijfel nu wat te doen. Heeft iemand een tip/advies?

  • john koh chang zegt op

   Je kunt nog geen test and go aanvragen.Dus die weg is onbegaanbaar tenzij je op 1 februari aanvraagt en de thai pass snel krijgt. Als je de Thailand pass krijgt staat daarin een datum. Jij hoopt dat dat 5 februari is.Zou kunnen. Maar als je die pas op 5 februari binnen krijgt lukt het je waarschijnlijk niet meer om met je oospronkelijke vlucht te vertrekken. Je redding is, dat je dan nog, zonder problemen nog binnen 72 uur van de oorsponkelijke vertrektijd kunt vertrekken. uiteraard dien je dan vlucht en hotel te veranderen. Allemaal nogal ingewikkeld.Verstandiger is gewoonenkele dagen later te vertrekken. Bv 10 februari. Als je dat op 1 februari aanvraagt zou het allemaal moeten lukken.

  • Jacqueline zegt op

   Marco
   Als je zelf alles wilt / kunt aanvragen en zoals bij vele zou het de eerste x niet lukken kun je als laatste redmiddel ook naar een visum / reis bureau gaan om die de pas te laten regelen , die weten precies wat te doen om snel een visum en Thailandpas te verkrijgen .
   Zit wel kosten aan natuurlijk , maar beter die kosten dan je reis om te moeten zetten
   Succes

  • Henriette zegt op

   Als je op 5 Febr vertrekt dan kun je het best een twee sporen strategie aanhouden. Ik neem aan dat jullie naar Bangkok gaan maar een vergelijkbare strategie kun je ook doen voor Sandbox.

   Plan A; vraag nu een Thailand Pass aan voor het AQ programma.

   Plan B: Vraag op 1 Febr een pass aan voor het T&G scheme. Mogelijk komt die nog op tijd. In dat geval zijn beide passen geldig.

   Boek rechtstreeks je hotel en bespreek flexibele opties zodat je kunt switchen.

   Je moet er rekening mee houden dat er begin Febr een grote drukte met registraties komt en dat de tweede pass niet gaat lukken. In dat geval blijft plan A intact.

   Goede reis!

 2. Marcel zegt op

  Ik zie nergens de mogelijkheid om 2 losse dagen te boeken met een PCR test in Pattaya.
  Heb verschillende accommodaties een email gestuurd maar kreeg geen reactie.
  Of is boeken van deze mogelijkheid pas echt mogelijk op 1 februari?

  Heeft iemand een tip hoe ik dit het beste kan boeken? Dus op dag 1 en dag 5

  • Henriette zegt op

   Het kan op dit moment nog niet! Hoogst waarschijnlijk is het system op 1 Febr hiervoor aangepast.

 3. Herman V zegt op

  Wij komen op 02 Febr.2022 aan in Thailand en hebben onder de AQ rules voor 7 dagen een quarantaine Hotel geboekt in Bangkok. Thailand pass is ook hierop verleend.
  Ik zie nergens of hier óók een aanpassing c.q. versoepeling van de quarantaineregels op mogelijk is?!

  • Nee, dat klopt. Er is ook geen aanpassing c.q. versoepeling van de quarantaineregels voor AQ.

 4. Peter dekker zegt op

  Ik woon en verblijf in Udonthani
  Dat betekend voor mij dat ik dag 1 in Bangkok moet verblijven
  Daarna naar mijn huis in Udonthani
  Op dag 5 weer terug naar Bangkok of een sandbox plaats
  voor een overnachting voor de 2e pcr test
  Want sha++ hotels zijn ALLEEN daar te vinden.
  Kortom: een volslagen belachelijke situatie.

  • Cornelis zegt op

   Op dat probleem ben ik ook gestuit. Zou wel eens kunnen betekenen dat ik t/m die vijfde dag in Bangkok blijf. Maar het is nog geen 1 februari, dus wie weet wat er nog verandert…..

  • Eddy zegt op

   Ik snap je punt. Je zou naar een buurprovincie met een sha+ hotel zoals Khon Kaen kunnen gaan

   • Cornelis zegt op

    SHA+ hotels zijn er in veel provincies, SHA++ niet.

    • koos zegt op

     Ga naar Nong Khai daar is volgens deze site 1 hotel met extra plus.
     https://web.thailandsha.com/shaextraplus?province=43&keyword=

     • Cornelis zegt op

      Mooi, maar dat is ruim 700 km rijden – enkele reis – van mijn verblijfplaats. Kan ik beter een paar dagen langer in Bangkok blijven………

     • Erik zegt op

      Koos, ik vind er twee. Een hartje stad halverwege de Tha Sadet markt, en de ander op de Thanon Mitthapap tussen de spoorwegovergang en de grote kruising naar de brug. Maar ik denk dat die beide sha+ zijn, en niet sha++.

   • edward zegt op

    In khonkaen heb je ook een sha++hotel

  • Maltin zegt op

   Beste Peter,
   In Udon zitten inderdaad geen SHA++ hotels. In Khon Kaen heb ik er wel twee gevonden.
   Gebruik de link in de post en selecteer de button “SHA extra +” en zoek dan per provincie of plaatsnaam naar een SHA++ hotel

   • Eric H zegt op

    Hoi Maltin, ik heb alleen een SHA + gevonden in Khon Kaen, welke 2 zijn dat volgens jou.

    • Maltin zegt op

     Hoi Eric,
     De SHA++ hotels in Khon Kaen zijn: Wishing Tree Khon Kaen Resort en Kosa Hotel Khon Kaen

     • Cornelis zegt op

      ….,,maar die moeten, in dit kader, dan nog wėl een samenwerkingsverband met een ziekenhuis hebben, als ik alle informatie goed begrijp…..

     • Eric H zegt op

      DJw voor de info Maltin
      Kosa had ik gevonden als SHA+ en de Wishing Tree vermeld niets.
      Zal eens informeren van hoe of wat.
      nogmaals bedankt, scheelt een rit terug naar BKK

 5. fred zegt op

  Volgens mij is een verzekering niet verplicht voor Thai. Was alleszins niet zo voor de COE. Lijkt me ook niet meer dan logisch.
  Voor alle zekerheid bekijk op de website van de ambassade.

 6. Jaco zegt op

  Is er ook een sha++ hotel in korat ?

  • quillaume zegt op

   Ik zou graag willen weten net als Jaco of er een sha++ hotel in Korat is.
   Zo ja, graag naam van het hotel.
   Bij voorbaat mijn dank.

  • Maltin zegt op

   Hoi Jaco,
   Via de site https://web.thailandsha.com/shaextraplus?province=30&page=1
   zijn er 24 SHA++ hotels in de provincie Nakhon Ratchasima oa vier in Korat

   • Cornelis zegt op

    Het feig dat een hotel de sha++ kwalificatie heeft garandeert niet dat ze aan deze regeling meewerken. De hotels moeten ook een samenwerkingsverband met een ziekenhuis hebben.
    Ik heb al contact gehad met diverse ++ hotels waar ik niet terecht bleek te kunnen, in dit kader.

   • Jaco zegt op

    Top , dank je wel .

 7. Marcel zegt op

  Wat als je eerder COVID-19 in NL hebt gehad??

  Ik heb een herstelbewijs dd 6-12-2021.
  Op de website van Thailand Pass en de ambassade
  is te lezen dat je moet aantonen dat je minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen voor binnenkomst,
  Thailand mag inreizen.
  Nu is het bekend dat je na een besmetting langere tijd positief kunt blijven testen…
  Hoe wordt hier mee omgegaan?

  Aangezien ik een vlucht op 8-2-2022 heb geboekt dringt nu de tijd aangezien test and go 1-2-2022
  open gaat.
  Al met al moet je 4 keer testen ( 1 pcr in NL, 2 pcr in Thailand en voor de terugreis naar NL weer 1).
  Ik wil graag weer een maand naar Hua Hin, maar of het risico mij het waard is om ergens weer positief getest te worden en verplicht in Thailand in quarantaine te moeten…?

  Graag een reactie van de redactie of van anderen met goede raad hetgeen zeer op prijs wordt gesteld,
  Dankjulliewel

  • Robin zegt op

   Als ik jou was zou ik alvast een thuistest doen. Mijn vrouw testte na 14 dagen alweer negatief

   • Henriette zegt op

    Een thuistest is al na 14 dagen negatief. Je hebt daar niet veel aan want een PCR kan nog tot 3 maanden na infectie in sommige gevallen een positieve uitsltag geven.

  • Henriette zegt op

   In Thailand wordt een herstel bewijs (certificate) geaccepteerd voor covid infecties die gedetecteerd zijn (met een PCR test) van minimaal 14 dagen en max 90 dagen geleden.

   Ook al heb je zo’n certificaat, helaas wordt er op dit moment nog steeds om al die PCR testen gevraagd (hopelijk verandert dat ooit). Als je dan toch in (sommige van) die testen een positieve uitslag hebt dan moet je inderdaad je herstel certificaat gebruiken.

   Ik ben moderator op de ‘Thailand Pass’ Facebook groep en er zijn onlangs wat gevallen geweest van mensen die positief getest waren waar wat geduld en hulp bij moest komen om de artsen/authoriteiten te overtuigen dat de persoon niet meer geinfecteerd was. Maar die regel is er.

   In ieder geval zo’n certificaat of brief van een arts is belangrijk om bij je te hebben.

   • Marcel zegt op

    Beste Henriëtte,
    Dankjewel voor je uitgebreide en geruststellende bericht.
    Ik ben om…. en ga definitief boeken.
    Meteen vanuit BKK naar Hua Hin in gearrangeerd vervoer, dan testen en
    overnachting ( 1) in Sha extra plus hotel.
    Daarna terug naar zelfde hotel en test nr 2.
    In geval ik ergens positief test kan ik in mijn herstelbewijs uit NL
    ( in het engels vertaald ) laten zien en zodoende wegblijven uit een
    ziekenhuis ( bij geen of weinig klachten).

    • Henriette zegt op

     Nog een tip. Mocht je onverhoopt in Thailand positief testen, dan moet je erop staan om in je hotel te blijven en je NIET naar het ziekenhuis laten brengen om dit op te lossen. Sommige ziekenhuizen en hotels volgen het oude protocol dat elk positief geval het ziekenhuis in moet, maar als je meegaat wordt het lastiger terug te draaien. Ze doen dat omdat ze denken dat het niet anders kan. Maar dat kan dus wel.

     Rustig en virendelijk blijven. De mensen van Bangkok Community Help Foundation (Greg Lange en Friso Polderman) hebben meerdere mensen geholpen die hiermee te maken hebben. Neem onmiddelijk contact met ze op als je in de problemen komt met een positieve test. Je vind de groep met Google en op Facebook. Hopelijk is het niet nodig en gaat alles goed!!

 8. Fred Kosum zegt op

  Ik was al blij dat de verzekering bestaat voor 75+ voor asymptomatische covid besmetting resp kosten van opname zoals Thai overheid eist:
  https://www.tipinsure.com/CovidRegional/product_detail (kopieerden en plakken in de browser)
  Ik heb geprobeerd mij aan te melden op wijze van proef. Maar er is maar 1 keuze : 30 dagen. Is het de bedoeling dat wij de verzekering tijdens verblijf gaan verlengen?
  Wie weet beter ?

  • Cornelis zegt op

   Goed punt, Fred! Ik probeerde hetzelfde via de overheidswebsite https://covid19.tgia.org/ en stuitte ook op de tot 30 dagen beperkte duur. Tegelijkertijd staat er wel dat de verzekering de gehele duur van je verblijf moet dekken……….
   Nog een vreemd punt: deze verzekering sluit alles wat niet door Covid veroorzaakt wordt uit, terwijl de Thaise overheid juist nadrukkelijk heeft gesteld dat het een algemene zorgverzekering zou moeten zijn.
   Is er iemand die dit nog begrijpt? Ik word er – lsoms – een beetje moedeloos van…….;1

   • john koh chang zegt op

    covidverzekering door tgia.org wordt hierboven geadviseerd. Ken ik goed. heb die al enkele keren gebruikt. Maar in verleden, ongeveer een maand geleden nog, kon je kiezen 30, 60,90 hele jaar. Nu inderdaad alleen maar 30 dagen. ik denk dat het een systeemfout is.Kon altijd lenghte gekozen worden. misscien paar uur wachten totdat de bug is opgelost?

  • Eddy zegt op

   Even beetje rondkijken leert dat de verzekering van Emirates ook verplichte quarantaines vergoedt alhoewel tot 150 usd per dag. Dit dien je in bij de Thailand pass aanvraag.

   Ben je boven de 60 en als je bij aankomst of na 5 dagen positief test, zit jij tot de risico groep die in een ziekenhuis of hospitel quarantaine moet houden. Vind je 150 usd per dag dan niet voldoende, neem dan nog extra een Thaise AXA verzekering voor 5+14 dagen. Kost je niet meer dan 1600 baht.

   • Fred kosum zegt op

    Emirates verzekering dekt maximaal 31 dagen.
    Bericht van 10 dagen geleden .

    • Eddy zegt op

     Niet bij een retourvlucht

     • Cornelis zegt op

      Ook bij een retourvlucht is de duur van de dekking nu maximaal 31 dagen. Een verschil met de ‘oude’ regeling die voor vóór 1 december 2021 gekochte tickets gold.

  • Henriette zegt op

   Beste Fred en Cornelis,

   Voor wat betreft de verzekerings duur van verzekiering zoals tgia die op dit moment alleen voor 30 dagen te boeken zijn is het de moeite waard om even contact met de company op te nemen en te vragen hoe het zit bij langere reizen. Mogelijk is er een glitch in de website, en waarschijnlijk is het ook mogelijk VOOR de einddatum van de verzekering te verlengen. Even nagaan als je wilt.

   Voor wat betreft Thailand Pass, ook al vragen ze naar een verzekering voor de hele duur van de hele reis, tot nu toe is het naar mijn weten niet voorgekomen dat mensen werden afgewezen met een kortere verzekering. Thailand Pass screent op de dekking (‘Covid” en “50,000USD”) en niet op de datums. Sommige mensen die al een andere verzekering hebben die niet door de screening komt, nemen een voor Thailand acceptable verzekering van korte duur, alleen maar om binnen te komen.

   Als jullie Engels lezen en Facebook hebben, er zijn veel ervaringen gedeeld op de Thailand Pass Facebook groep (waarvan ik moderator ben). Veel succes!

   • Cornelis zegt op

    Henriette, ik zie op Facebook drie groepen waarvan de benaming met ‘Thailand Pass’ begint. Van welke ben je moderator?

    • Henriette zegt op

     Cornelis, Het is gewoon “Thailand Pass” 🙂
     https://www.facebook.com/groups/thailandpass

 9. Dick zegt op

  Hoi,
  Ga begin maart voor een kort zakelijk bezoek naar Bangkok. Mijn vraag is: Kan ik bij de pct test op dag 5 ook gelijk de juiste pcr reisdocenten krijgen. Of moet ik daarvoor een extra pcr test laten afnemen?

  • Henriette zegt op

   In principe is dit mogelijk als je test binnen de vereiste periode van je terugreis valt. Ik zou het in ieder geval van te voren laten weten aan het ziekenhuis zodat je een geldig certificaat krijgt.

 10. Maudy zegt op

  Wij gaan 9 maart naar Thailand nu zijn wij 3 keer gevaccineerd en verblijven 12 dagen op coconut island in Phuket. We gaan niet verder rondreizen maar enkel en alleen op het resort. Het hotel is sha extra plus welke kunnen we het best kiezen test en go of sandbox dit ivm de hoeveelheid testen etc?

  Groetjes Maudy

  • José zegt op

   Volgens mij is het aantal testen gelijk. Met de test and go heb je uiteraard meer vrijheid. Maar als je dat toch niet gaat gebruiken…aan jou..

 11. bert de Jongh zegt op

  CASA Nithra Bangkok hotel (176 Soi Samsen8/1 Samsen Road,

  Pranakon,Khaosan,Bangkok,Thailand, 10200 heb ik via Agoda geboekt. en mijn thaipass ,
  via info@visaservicedesk.com kost afgerond 62,00euro ze helpen je heel vriendelijk.

  ik heb hotel geboekt via agoda,groeten Bert de jongh

  • Lessram zegt op

   CasaNithra hebben wij vorige week gezeten. Vriendelijk personeel en prima maaltijden. PCR test op het dak. Volgende ochtend 8;00 de uitslag. Prima.moment om even bij ten slapen van de reis

 12. Monique de Jong zegt op

  Mag je met de nieuwe test & go vanaf 1 februari ook rechtstreeks dwz Amsterdam-Singapore-Chiang Mai aankomen en daar SHA+ en SHA++ boeken? Of mag je alleen in Bangkok aankomen?

  • Chiang Mai is geen inreispunt, dus ik vrees van niet.

   • Monique de Jong zegt op

    Peter, dank voor jouw antwoord, maar waar kun je zien waar de inreispunten dan zijn?
    Ik kan dat nergens vinden. Alleen dat je vanaf Bangkok niet kan door reizen naar bv Chiang Mai. Ik dacht met rechtstreeks naar internationale luchthaven Chiang Mai zou moeten kunnen. Alles is toch niet heel duidelijk. Wie weet het nu exact?

    • JJ zegt op

     Chiang Mai is direct arrival als je niet via BKK vliegt en daar overstapt. Het zou te gek zijn om vanuit CM naar BKK te vliegen om daar een nachtje te slapen!! Ik zelf woon in CM maar kom aan in BKK en ontkom dus niet aan hotel aldaar. Maar dag 5 doe ik in CM. Uitstekende aanbieding van “CH Hotel Chiang Mai”. Contact miss Darunee op gm@chchiangmai.com. Maar er zijn meer SHA extra plus. Kijk op https://thaiest.com/blog/chiangmai-sha-plus-hotels

 13. Dennis zegt op

  Blijft mijn (oude, voor 22 december afgegeven) Thailand Pass geldig als ik de verzekering wissel? Mijn huidige Covid-verzekering dekt quarantaine met asymptomatische verschijnselen niet, dus ik zou een andere verzekering willen afsluiten die dat wel dekt. Maar blijft mijn oude Thailand Pass dan wel geldig?

  • Henriette zegt op

   Ja als je hem al hebt dan blijft hij geldig (dat is op dit moment in ieder geval nog de regel)
   Je kunt gewoon een andere verzekering afsluiten. Succes!

 14. Jan Gaal zegt op

  Geachte lezers

  Ik zie in deze mededeling een lijst met SHA + hotels waaronder ook hotels in Songkhla. Is het mogelijk om daar de test and go ook te doen??
  Ik woon nl in Hatyai dus zou wel heel makkelijk zijn…

  • Nee, dat kan niet.

   • Marcel zegt op

    Mag je na aankomst in BKK wel meteen door naar HUA HIN?

    Ik kan namelijk een package boeken bij een SHA extra plus hotel inclusief transport van Suvarnabumi direct naar testhospital in Hua Hin en daarna overnachting voor de eerste nacht. Ook daarna voor dag 5 overnachting met test 2.

    • Volgens mij kan Hua Hin wel. Maar dat weet ik niet 100% zeker.

 15. Fred kosum zegt op

  Emirates verzekering dekt maximaal 31 dagen.
  Bericht van 10 dagen geleden .

 16. Mark zegt op

  Ik ben begin januari aangekomen via Phuket. Voor de tweede, gratis, test staat Huahin hospital geregistreerd bij de overheid. Ik heb mij 2 maal aangeboden maar de gratis test werd geweigerd door een nogal kortaffe en zeer kortzichtige verpleegster. Het document van Suvarnabhumi airport werd geweigerd enkel omdat het een halve A4 was en in Phuket airport een A4. Ze wou niet zeer zeker niet lezen wat eropstond, namelijk een gratis test voor de aanbieder.
  Dan naar het militaire ziekenhuis in Pranburi (25 km) geweest waar we onmiddellijk geholpen werden zonder te betalen.
  U bent hierbij gewaarschuwd.

 17. Jozef zegt op

  Ben gisteren met de oude Thailand pass in Bangkok aangekomen. Op de luchthaven verliep alles heel soepel. Was na 15 minuten al buiten waar ik werd opgewacht door de hotelbus voor de PCR test en 1 dag quarantaine. Niemand vertelde mij dat ik op de kamer moest blijven en ben dus aan het zwembad gaan liggen. Volgende ochtend kreeg ik het bericht dat de test negatief was en kon ik vertrekken. Niemand op de luchthaven vroeg of ik die Thailand app had gedownload en het hotel gaf ook niet aan dat ik na 5 dagen nog een test moest doen. Kreeg ook geen papieren of zelftest mee. Dus het zal zo wel goed zijn

  • Nico zegt op

   en mogen wij ook weten welk hotel?

 18. Kelly zegt op

  Goedemorgen allemaal,

  Hebben jullie enig idee hoe lang je doorgaans moet wachten op de uitslag van de PCR test in het hotel? Ik heb een zoontje van 3 en ik hoop niet dat we echt 24 uur op de kamer moeten blijven hangen wachtend op de uitslag… 🙂

  • Cornelis zegt op

   In mijn zoektocht ben ik op een hotel gestuit dat, tegen bijbetaling, er voor zorgt dat je na 2 uur al uitslag hebt. Dat kan in veel gevallen betekenen dat je dezelfde dag kunt doorreizen. De niet-gebruikte overnachting ben je dan gewoon kwijt, uiteraard?
   http://www.utinybangkok.com/

   • Cornelis zegt op

    Eendaags arrangement inl. transport, verblijf, maaltijd en test: 4990 baht voor resultaat binnen 6 uur, 5590 baht voor 2 uur.

 19. Reken maar op 10 uur.

 20. Tessa zegt op

  Hi allemaal,

  Ik wil volgende maand ook naar Thailand en heb 2 vraagjes over de nieuwe Thailand pass:
  – is Phuket alleen mogelijk met het Sandbox programma (7 dagen verblijven) of kan je er ook met het nieuwe Test and Go programma heen (korter dan 7 dagen)
  – heb je voor binnenlandse vluchten ook een test nodig? Bijvoorbeeld van Phuket of Bangkok naar Chiang Mai

  Mijn plan is om eerst 3 nachten naar Phuket te gaan (day 1 test daar) en dan naar Chiang Mai (day 5 test daar). Dat lijkt me mogelijk toch?

  Ik hoor het graag!

  Groetjes,
  Tessa

 21. Philip zegt op

  Op dag 5 ben ik in Pattaya. Waar kan ik me dan opnieuw laten testen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website