Naar Thailand reizen? De volgende regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2022, met specifieke vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers uit alle landen/gebieden met geplande aankomsten vanaf deze datum.

Vereisten voor aankomst

Gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort.
 • Een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/ ) (Thais zijn vrijgesteld van deze vereiste.) Zodra alle essentiële details via het systeem zijn ingevuld, wordt de QR-code automatisch uitgegeven (geen wachttijd).
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10.000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorverekering van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een certificaat van covid vaccinatie
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 14 dagen voor vertrek naar Thailand volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 met een goedgekeurd vaccin.
  • Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten ten minste 14 dagen voordat ze naar Thailand reizen worden gevaccineerd met ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin. Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Reizigers met een voorgeschiedenis van COVID-19-infectie die zijn hersteld door medische behandeling, en reizigers die na infectie ten minste één dosis van een goedgekeurd vaccin hebben gekregen, moeten een herstelcertificaat hebben.

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort.
 • Een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/ ) (Thais zijn vrijgesteld van deze vereiste.) Zodra alle essentiële details via het systeem zijn ingevuld, wordt de QR-code automatisch uitgegeven (geen wachttijd).
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10.000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgverzekering van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.

Vereisten bij aankomst

Bij aankomst in Thailand wordt gecontroleerd of je de vereiste documenten bij je hebt. De gevaccineerde reizigers krijgen dan toegang en zijn vrij om overal naar toe te reizen.

Evenzo zullen niet- gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die een negatief resultaat van een RT-PCR-test of professionele ATK hebben geüpload binnen 72 uur voor het reizen via het Thailand Pass-systeem toegang krijgen en vrij zijn om overal naar toe te reizen.

Niet- gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers zonder een negatief testresultaat binnen 72 uur voor de reis zijn verplicht om de gezondheidsinstructies en richtlijnen te volgen, die door de ambtenaren passend worden geacht.

Bron: TAT

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website