De Thailand Pass-registratie en verplichte Covid-19 verzekering met een dekking van minimaal 10.000 USD worden vanaf 1 juli  afgeschaft, aldus Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration. Hij liet weten dat deze beslissingen zijn genomen tijdens de CCSA vergadering vandaag.

Buitenlandse toeristen die aankomen op de luchthaven hoeven per 1 juli alleen hun vaccinatiebewijs te tonen of, indien niet gevaccineerd, een negatieve Covid-19 test. Kom je zonder een dergelijk bewijs dan moet je ter plekke een antigeentest ondergaan.

Het Thailand Pass-registratiesysteem blijft wel bestaan, maar wordt alleen gebruikt voor noodsituaties zoals voor reizigers met vermoedelijke symptomen van gevaarlijke en andere overdraagbare ziekten, zodat ze dit kunnen melden.

Buitenlanders hoeven ook niet meer verzekerd te zijn voor Covid-19 en het thermisch scannen van de lichaamstemperatuur bij grenscontroles wordt ook gestopt.

Op dit moment moeten bezoekers aan Thailand een medische verzekering met Covid-19 dekking van $ 10.000 hebben. Vanaf 1 juli zal de overheid toeristen nog steeds aanmoedigen om een ​​dergelijke verzekering af te sluiten, aldus de woordvoerder.

Van 1-15 juni zijn er 348.699 buitenlandse reizigers aangekomen, de grootste aantallen toeristen kwamen uit Maleisië (61.486), India (51.800), Singapore (31.580), Vietnam (18.885) en Amerika (15.708).

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “CCSA: Thailand Pass en verplichte medische reisverzekering worden per 1 juli afgeschaft”

 1. Frans zegt op

  The Nation van vandaag meldt dat ook de vaccinatie certificaten niet meer getoond hoeven te worden. Mogelijk dat vliegmaatschappijen hier nog wel om vragen.

  Echter, hoe dan ook: als ik vanuit Thailand naar Nederland en weer retour reis: Wat wordt gezien in beide richtingen als een geldig vaccinatiebewijs?

  Mijn vraag is dus NIET; Als de reis begint in Nederland.Maar als de reis begint in Thailand.

  • Er worden steekproeven gehouden dus je moet zorgen dat je een vaccintatiebewijs bij je hebt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je in Thailand gevaccineerd bent kan je een Internationaal vaccinatiebewijs bekomen.

   Vraag het aan op de plaatst waar je gevaccineerd bent, of ze zullen je daar zeggen hoe en waar je dat kan bekomen.

   Je kan het ook aanvragen via de MorProm App.

   • Frans zegt op

    Bedankt. Hier kan ik wat mee.

 2. Ger-Korat zegt op

  Voor reizen naar Nederland staat in de bijlage waaraan dit vaccinatiebewijs dient te voldoen, bijvoorbeeld geldigheid van 270 dagen na de laatste vaccinatie en indien een booster dan is de geldigheid onbeperkt.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eisen-vaccinatiebewijs-voor-reizigers-naar-nederland

  Voor reizen naar Thailand staat in de volgende link informatie over vaccinaties. Er wordt niet over een termijn gesproken, ben je gevaccineerd dat is dat voldoende ongeacht hoe lang geleden.
  https://www.tatnews.org/2022/05/thailands-entry-requirements/

  Je kan je officiële Thaise vaccinatiebewijs gebruiken, kijk bij de link over Nederland of al de gegevens overeenstemmen, reis je terug naar Thailand dan is het altijd goed want heb je immers het officiële Thaise vaccinatiebewijs.

  • frans zegt op

   Jij ook bedankt. Met zo’n antwoord kom ik verder.

 3. Frans de Beer zegt op

  Wat een onzin. Ik ben vorig jaar 2x gevaccineerd. En dit staat dus in mijn boekje. Deze vaccinaties zijn allang uitgewerkt, maar ik heb het nodig om te reizen.

  • RonnyLatYa zegt op

   En wat is dan het probleem?
   Kan je dat boekje nergens kwijt in je handbaggage of zorgt het voor overgewicht?
   Of is het gewoon toch maar iets zoeken om te kunnen over zeuren

 4. haki zegt op

  Nu ook de verzekeringsplicht lijkt te zijn afgeschaft, zal ik mijn pogingen om, hetzij door ons ministerie van VWS, hetzij door Zorgverzekeraars Nederland, toch ons zorgverzekeringssysteem bij de Thaise instanties duidelijk te maken, voortzetten. Dit opdat bij weer herinvoering van scherpere voorwaarden, onze zorgverzekering dan ook worden geaccepteerd, wat tot nu toe niet het geval was. Nu hier het aantal besmettingen toeneemt zal dat zeer waarschijnlijk straks ook in Azié weer het geval zijn en ik ga er maar niet vanuit dat de Thaise instanties dan niet alsnog de maatregelen weer aanscherpen.

  • RonnyLatYa zegt op

   De verzekeringseisen voor bepaalde visums zijn er toch nog steeds.
   Die staan los van die Thailand Pass


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website