Frans Amsterdam in Pattaya (deel 1)

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , , ,
12 oktober 2021

Op veler verzoek ga ik maar verder waar ik gebleven was. Aan het aantal ‘likes’ merk ik wel wanneer het u allemaal teveel wordt.

Aan de door mij gewenste voorzijde van het hotel waren op mijn favoriete verdieping – de eerste – nog twee kamers beschikbaar, dus ik mocht kiezen.

Om mijn tas hoefde ik me niet meer te bekommeren, de jongen had hem stevig vast en zou hem zonodig ongetwijfeld met zijn leven verdedigen, het was zijn eerste fooi die dag.

Waar alles zich bevindt en hoe alles werkt op de kamers hier, dat weet ik ondertussen wel. Toch kijkt hij altijd even of de televisie het doet, de minibar gevuld is, zet hij de plastic stoeltjes op het balkon en controleert het kluisje. Dat kluisje maakte een piepje teveel. Het electronisch gedeelte was ernstig ontregeld, resetten hielp niet.

Geen punt, binnen een half uur zou hij met een andere komen. En inderdaad, na twintig minuten werd er geklopt en daar was ie weer. Het stelt niet veel voor zo’n kluisje, maar ze zijn wel zwaar. Het zweet druppelde van zijn hoofd af, of hij had in de hoop op fooi nummer twee zijn kop gewoon even onder de kraan gehouden.

Nu kon ik het een en ander veilig opbergen en 3 eurobiljetten gaan omwisselen voor 58 Thaise – tegen een koers van 38.93 – want het hotel wil wel graag vooruit betaald worden.

Vervolgens op bed geploft. Was ik met drie vliegtuigstoelen al redelijk in mijn nopjes geweest, dit begon er pas echt op te lijken en om de toch wat geradbraakte botten en spieren een plezier te doen reageerde ik positief op een berichtje van één van mijn kennissen op Facebook, die al een massage in de aanbieding had. Een heel vriendelijke ladyboy die net terug was van een paar weekjes Isaan.

Papa en mama hebben een prachtig huis daar, grote omhekte tuin, brede oprijlaan, meerdere auto’s, luxe inrichting, fraai aangelegde tuin, airco’s, platte TV’s, een heuse keuken, dagelijks bacchanalen, ik had mijn ogen uitgekeken op de foto’s op Facebook. Kortom, ze heeft daar alles wat haar hartje begeert en niemand die haar daar wegjaagt, geen baby om voor te zorgen en de ouders zitten niet op een bijlage te wachten.

Toch reist ze vaak af naar Pattaya, om hier een aggenebbes kamertje met als enige luxe een fan en een hurktoilet te huren, en vervolgens af en toe een klantje te scoren om te overleven. Zit het mee, dan wordt er goed gegeten, make-up gekocht, wat kleertjes, net zo lang tot het op is, en als zich dan niet tijdig een nieuwe customer aandient gaat de nieuwe telefoon weer naar Ome Jan en blijft het bij een bakje rijst.

Wat zo iemand bezielt, ik zal er denk ik nooit achter komen. Het is wel een voorbeeld van iemand die totáál niet beantwoordt aan alle stereotypen die zoveel gebezigd worden.

Maar goed, het ging om de massage en dat doet ze uitstekend. Na twee uurtjes kwam er een end aan en voelde ik mij als herboren.
Niet lang nadat ze weer vertrokken was kreeg ik twee fotootjes toegestuurd. Op de eerste kon ik zien wat voor lekkers ze aan het eten was en de tweede toonde het bewijsje van de ATM dat ze een deel van haar gage op haar rekening had gestort.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Frans Amsterdam (Frans Goedhart ) † april 2018 –

17 reacties op “Frans Amsterdam in Pattaya (deel 1)”

 1. Bert zegt op

  Weer leuk om te lezen.
  Veel plezier de rest van de vakantie en hopelijk mogen we een keer meegenieten van een restaurantrecensie of andere leuke belevenis.

  • Fransamsterdam zegt op

   Als u deel 2 ook wilt kunt u dit artikel het beste ‘vind-ik-leuken’, ik weet niet hoe lang mij dat al niet opgevallen is, maar dat is het knopje boven “Gerelateerde artikelen”.

   • rene.chiangmai zegt op

    Ik heb dat ook nooit geweten. Ik dacht dat je dan iets met Facebook ging doen.
    Maar nu heb ik het gevonden en er meteen gebruik van gemaakt.

 2. NicoB zegt op

  Welcome, zoals je zo vaak toegesproken en uitgenodigd wordt in Pattaya, ze zijn blij als jij weer in de buurt bent.
  Leuk om de belevenissen van een routinier met een brede Thailand kennis te lezen, ga zo door.
  NicoB

 3. Leo Bossink zegt op

  Goed bericht Frans, dat je voorlopig verder gaat, daar waar je gisteren gebleven bent. Ik hoop op een dagelijks verhaal van je, liefst ook met nog een paar restaurant recensies. Kijk er naar uit.

  • Khun Martin zegt op

   Doorgaan Frans! Maar dat “liken” werkt niet.

   • Fransamsterdam zegt op

    Ik heb er toch al 18.

    • Aad zegt op

     Leuk verhaal 47 heb je er nu

 4. maryse zegt op

  Leuk verhaal Frans, ik kijk uit naar het volgende deel. Maar de ‘vind ik leuk’ werkt inderdaad niet.

 5. NicoB zegt op

  Frans, ik hoop dat de Redactie meeleest, misschien zou het een leuk blijk van waardering zijn voor de schrijvers als we niet naar Facebook hoeven om te ” liken “, maar direct onder een artikel zouden kunnen aangeven dat we het artikel ” liken “. Wellicht voor sommigen een stimulans om ook te gaan schrijven.
  Als dan de mogelijkheid zou blijven staan om op de ingezonden reacties te kunnen blijven reageren onder een reactie is iederen tevreden.
  NicoB

  • TH.NL zegt op

   Beste NicoB,
   Dat knopje “vind ik leuk” heeft niets met Facebook te maken. Gewoon een keer op klikken als U iets leuk vind en dat is alles.

  • Fransamsterdam zegt op

   Hoe dat nou precies met dat liken zit, daar moet de redactie maar eens naar kijken. Bij de een werkt het wel, bij de ander niet. Ikzelf hoef er, op, een Android tablet, ook niet voor naar Facebook.
   Bij mij ziet het er zo uit:
   .
   https://goo.gl/photos/tDRw6mXJqHASPW8CA
   .

 6. TH.NL zegt op

  Wil je hotel gelijk alle dagen betaald hebben of een deel?
  Het eten op de foto ziet er heerlijk uit.
  Wederom een leuk verhaal en het “vind ik leuk” knopje werkt wel terdege.

  • Fransamsterdam zegt op

   Alles meteen en non refundable. Dat is bij ‘aanbiedingen’ zowel in de luchtvaart als in de hotelbranche ook gebruikelijk, zo is mijn ervaring.

 7. Johan zegt op

  Like your style.

 8. noel zegt op

  mooi verhaal

 9. Caspar zegt op

  Mis zijn schrijven het gaat je goed daar boven Frans R.I.P.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website