Van reclame tot afval (2)

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
23 juni 2016

Het Tuk-Tukje bleef me intrigeren. Ergeren eraan kon ik me niet, daar is ie te schattig voor. En bovendien los je met ergeren en mekkeren niets op. Zoals met zoveel dingen: Er wordt oeverloos over geleuterd, ‘niemand kan er wat aan doen’, het wordt van kwaad tot erger.

Niet dat ik mij nu geroepen voelde om de handen uit de mouwen te gaan steken om andermans puinhopen op te gaan ruimen – ik heb genoeg aan mezelf – maar het beperken van de activiteiten tot louter ach en wee roepen stuitte mij ook tegen de borst.

Ik kon allicht eens opzoeken of dat hotel überhaupt nog wel bestond. Even googelen en hoewel een aantal sites als lokatie nog Soi Buakhao noemen, werd al snel duidelijk dat men in 2014 een geheel gerenoveerd pand in Soi Yamoto heeft betrokken. Toen zal het Tuk-Tukje ook wel in de strijd zijn geworpen.

Mijn klomp brak toen ik de site van het Blue Haven Beach Guest House – zoals het officieel heet – zèlf bezocht: Een site in het Duits en de onderneming is van de Duitser Stephan en zijn vrouw Pha! Dus die vermaledijde Tuk-Tuk was helemaal niet door een onopgevoede onwetende onbegrijpende en onwillende Thai aan zijn lot overgelaten, maar nota bene door één van onze oosterburen, die toch een gedegen reputatie hebben als het over Sauberkeit gaat…. Zelfs afval is in Thailand niet wat het lijkt!

Ik las mijn eigen verhaaltje nog eens. Het leek zo simpel als één en één twee is, en dan zit je er nog faliekant naast. Mijn laatste zin, waarin ik eigenlijk bij voorbaat de moed al opgeef om de eigenaar van de Tuk-Tuk aan z’n verstand te brengen dat zijn reclameobject een averechtse werking heeft, zou misschien ook wel een foute inschatting van de werkelijkheid zijn, en nu ik toch activiteiten aan het ontplooien was in plaats van geagiteerd achterover te leunen kon dit er ook nog wel bij.

Het email adres was snel gevonden en ik waagde er een berichtje aan:

=====

Dear Madam/Sir,

When I am on holiday in Pattaya, I regularly drink a beer in Wonderful 2 Bar, Soi 13.
From there I had a look at your Tuk-Tuk located at Second Road. Probably it’s there for promotional reasons.
However, the Tuk-Tuk looks like a garbage dump. This will definitely NOT attract people to your hotel. It suggests that your rooms will be as dirty and bad serviced as the Tuk-Tuk.
I would urgently advise you to clean and service the Tuk-Tuk as soon as possible, or to remove it, before it goes viral on the social media.

Photo attached.

Kind regards,

Fransamsterdam

=====

Nog geen twee uur later ontving ik een mailtje van Stephan, waarin hij mij bedankte voor de tip en aankondigde het vehikel binnen een paar dagen weg te halen en wellicht te willen verkopen.

Zover is het nog niet, maar er is hoop en ik houd het in de gaten.

Tsjonge jonge, Frans Amsterdam die zich in Pattaya ontpopt als milieuactivist. Gekker moet het toch niet worden…


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Van reclame tot afval (2)”

 1. Rob zegt op

  Hoi Frans ,
  Heel leuk verhaal, en ik hoop dat het je lukt dat de tuk tuk in ere hersteld wordt of verwijderd gaat worden, dan heb je toch iets bereikt, en wie weet toch een klein eerste stapje op weg naar een schoner Thailand.

  Groetjes,
  Rob

 2. peter zegt op

  Go Frans !
  Tukje op zich ziet er nog wel redelijk uit,ok heeft lege banden.
  Zal wel meer mee zijn. Lijkt me wel geinig zo’n tukje uit te voeren met een Hayabusha blok !

 3. NicoB zegt op

  Da’s nou onverwacht, de medaille heeft 2 kanten, zo zie je maar weer, Thailand, of moet ik zeggen Germany, in Optima Forma. Prachtig initiatief, we horen vast nog nader, ga zo door.
  NicoB

 4. Jack G. zegt op

  Frans wordt straks nog de echte burgemeester van Pattaya. Ik had altijd de indruk dat hij één van de nachtburgemeesters was maar nu pakt hij door met zijn mail om zaken die bij daglicht wel enorm opvallen te veranderen. Pattaya is nog niet schoon maar alle kleine eerste stapjes zijn een begin. Ik ben benieuwd naar Frans zijn volgende actie. En nee, ik ben niet sarcastisch maar ik hoop dat door allerlei kleine stapjes uiteindelijk iets groots bereikt wordt. De eerste actievoerders in het olifantengebeuren en tijgerstempelverhaal waren ook kansloos maar nu zie het toch veranderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website