Vice-premier Kittiratt Na-Ranong

Krokodillentranen of niet? Dat zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar opmerkelijk is het wel. Zeker omdat Thai zelden of nooit hun emoties tonen in het openbaar.

Vice-premier Kittiratt Na-Ranong huilde tranen met tuiten, toen een Japanse investeerder hem kritische vragen stelde over de overstroming van de industrieterreinen in Ayutthaya. Kittiratt, die ook minister van handel is, bezocht de Hi-Tech industrie in Ayutthaya. Bij het aanschouwen van het totaal overstroomde gebied, waar het water op sommige plekken drie meter hoog staat, hield hij het ook niet meer droog.

De bescherming van de vier kilometer lange ‘floodwall’, die het water van Chao Phraya rivier buiten de deur moest houden, is onvoldoende gebleken. Een enorm industriecomplex staat nu onder water. Met als gevolg: een economische ramp voor Thailand, boze buitenlandse investeerders en ernstig gezichtverlies voor vice-premier Kittiratt Na-Ranong.

 

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Vice-premier Thailand barst in huilen uit”

 1. nok zegt op

  Niou deze keer geen “mai pen rai”- mentaliteit maar snel aktie ondernemen zou ik zeggen. En wees slim en laat een ontwikkeld land het uitvoeren.

  2 miljard schade in 1 jaar tijd, dus ieder jaar opnieuw als het tegen zit. Ik zou zeggen ga eens wat offertes en plannen laten maken door experts.

 2. marcos zegt op

  Reizigers op Suvarnabhumi. Vooralsnog gaat het luchtverkeer gewoon door. © afp
  Thailand heeft muren van 3,5 meter hoog opgetrokken rondom het internationale vliegveld Suvarnabhumi bij Bangkok, om het te beschermen tegen overstromingen.

  Het vliegverkeer gaat vooralsnog gewoon door. Zware regenval en overstromingen hebben al aan ongeveer 270 mensen het leven gekost. In buurland Cambodja zijn al zeker 200 mensen omgekomen.

  De Thaise premier Yingluck Shinawatra zei dat ‘de situatie ernstiger is dan bij een tsunami omdat een tsunami komt en gaat, maar overstromingen langer duren.’ Een grote hoeveelheid water uit hoger gelegen gebieden zal Bangkok naar verwachting binnen enkele dagen bereiken, terwijl hoogwater de afvoer van het water naar zee bemoeilijkt. Ook wordt zware regenval verwacht.

  Zo’n 700.000 zandzakken moeten de miljoenenstad Bangkok beschermen tegen het wassende water.
  (ANP/Redactie) .

  Het wordt steeds spannender. De premier zegt dat dit erger is dan een tsunami………U hebt helemaal gelijk, dat heb ik in 2004 gezien en laatst weer in Japan!

  • marcos zegt op

   heb ik geplakt vanuit de ad.nl

  • @ Marcos, wil je reageren op het onderwerp. Jouw reactie is off-topic.

   • marcos zegt op

    Excuses Khun Peter, weet eigenlijk niet goed bij welk blog ik dit moet plaatsen.Wil eigenlijk alleen maar zeggen dat als men zo een uitspraak doet, tja is men dan wel capabel om een land te leiden? Ik doel echt op die tsunami uitspraak!

 3. GerG zegt op

  Het verbaas mij meer en meer dat de Thaise bevolking zelf ook niet in opstand komt. In Nederland had dit niet moeten gebeuren of het hele volk was over de regering gevallen.

  • marcos zegt op

   Hoe bedoelt u dit John?Je kunt het namelijk van 2 kanten bekijken…..De uwe is?

 4. Joo zegt op

  Ik heb geen idee wat de investering zal zijn om de waterloop te keren. Maar indien dit aangepakt gaat worden, mag dat bedrag een paar keer verdubbeld gaanworden. Daar ligt het echte probleem helaas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website