Het Thaise gerecht heeft donderdag een 52-jarige man tot achttien maanden cel veroordeeld omdat hij vorige maand, tijdens de overstromingen, twintig paar schoenen heeft gestolen uit het ondergelopen appartement van een politieman. Dat meldt de plaatselijke radio.

Het strafhof in Bangkok veroordeelde Suphatpong Pothisakha aanvankelijk tot een gevangenisstraf van drie jaar, voor het stelen van de schoenen met een totale waarde van 6.000 baht (150 euro). Maar toen de man schuldig pleitte, werd de straf gehalveerd.

Schoenen op plank

Suphatpong was het verlaten appartement van de politieman in Bangkhen, het noorden van de hoofdstad Bangkok, op 8 november binnengedrongen. Toen hij de schoenen zag staan op een plank die boven het water uitstak, besloot hij ze mee te nemen. De volgende dag al werd hij opgepakt.

Veel voorsteden van Bangkok hadden in oktober en november af te rekenen met overstromingen. Duizenden mensen moesten hun woning verlaten, heel wat van die huizen kregen vervolgens inbrekers over de vloer.

Bron: Belga

7 reacties op “Thai krijgt achttien maanden cel voor het stelen van schoenen tijdens overstroming”

 1. Johnny zegt op

  Ik denk dat dit wel juist is, ik heb geen woorden voor plunderaars. Ik heb zelfs op tv gezien dat dit soort lui de auto’s leeg roofden van de mensen die hun spulletjes probeerden droog te houden. Wat een schande.

  • Ron Tersteeg zegt op

   Je hebt volkomen gelijk!!
   Maar het is wel zo dat een ieder zijn eigen oordeel heeft te meer omdat de gemiddelde Thai
   het niet zo breed heeft ,laten we eerlijk zijn!

 2. Dick C. zegt op

  Kunnen de rechters van het strafhof in Bangkok, even les komen geven aan rechters in Nederland?
  Hier had de politieman moeten bewijzen dat het zijn schoenen waren. Misschien had hij ze terug kunnen kopen. En een goed advocaat zou kunnen beweren, “die politieman had twintig paar schoenen, mijn cliënt geen enkel paar, edelachtbare ik zie het probleem niet”. Uitspraak van de politierechter; foei toch, nooit meer doen, en tenslotte, twintig paar schoenen poetsen als taakstraf.
  Een goed lezer begrijpt dat ik iets overdrijf, maar de kern van mijn betoog is wel degelijk van toepassing. Waar het ene land (te) zwaar straft, kent ons land een wel (erg) milde vorm van bestraffing in gelijksoortige situaties.

  • Ron Tersteeg zegt op

   Hier vind ik de visie van Dick C. een beetje vreemd! waarom? Ik vind de beslissing van de rechter niet meer als terecht,want het is nog altijd zo BLIJF MET JE POTEN VAN ANDERS MANS SPULLEN AF!!! Even vergeten dat het hier om een politie agent gaat ,misschien heeft de rechter nog in overweging genomen in wat voor een situatie het gebeurde dan vind ik het juist dat de straf dan zwaarder moet wegen.
   Je zal altijd mensen houden die misbruik van de situatie gaan/willen maken.
   En de straf die jij dan voorstelt is een uitspraak naar onze normen (ja toch!) Je weet donders goed dat het straf recht in Thailand zeer streng kan zijn ook corrupt,maar keer op keer een voorbeeld stellen.

  • hans zegt op

   Als je in dan Nederland het nog het lef hebt om een inbreker in je eigen huis een paar gratis blauwe ogen mee te geven, dan is die inbreker nog eerder weer op straat dan jijzelf.

   Gewoon te belachelijk voor woorden..

 3. Dick C. zegt op

  Beste Ron,

  Als je goed leest zie je dat ik een vergelijk maak tussen de Thaise straf en een mogelijke vergelijkbare straf in een Nederlandse situatie.
  Ik ben in het algemeen een voorstander van een streng maar rechtvaardig strafbeleid. En dat maakt echt niet uit in welk land dit van toepassing is. Ben verheugt dat meerdere er zo over denken.

 4. Andy zegt op

  Hij had inderdaad niet mogen stelen. Maar hier is weer sprake van klasse justitie. Schiet 100 khon deng neer, geen probleem
  Rijd onbevoegd in een auto en dood daarmee 9 personen, jammer dan.
  Split met jouw dikke porsche een meisje in 2 stukken door veel te hard rijden. Geef een paar duizen euro en klaar is kees.
  En dan nog maar de vraag of de mensen die hem veroordelen, zelf niet enorm vuile handen hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website