Als ik nieuwkomers vertel over hoe het uitgaansleven in Pattaya was tijdens mijn eerste bezoeken begin jaren tachtig, dan praat ik steevast over Walking Street.

Dat was – althans in mijn herinnering – de enige “ondeugende” plek, waar je makkelijk in contact kwam met prachtige jonge Thaise dames. Een uitzondering maakte ik altijd voor de enige gelegenheid buiten Walking Street en dat was Tahitian Queen, een paar honderd meter verder op Beach Road.

In 1978 geopend

Tahitian Queen wordt wel de geboorteplaats van de wereldberoemde gogo-bars in Thaise stijl genoemd, dat in 1978 werd geopend. Het is de langst geopende bar van Pattaya geweest, ook ik kwam er in de jaren 80 en 90 regelmatig. Het was er goed toeven. De gracieuze dame beleefde 42 jaar lang allerlei avonturen met talloze buitenlanders, overleefde syfilis, gonorroe, herpes en HIV, maar heeft nu de strijd met Covid-19 verloren. Het is op 29 december 2020 (definitief?) gesloten.

Lockdown

Vorig jaar, na vier maanden lockdown in Pattaya, was Tahitian Queen een van de eerste uitgaansgelegenheden, die weer openging in juli. De eigenaar van het pand was zo vriendelijk om de huur te halveren en ook het hele personeel ging akkoord met de helft van hun salaris.

Het leek goed te gaan, maar het aantal bezoekers was onvoldoende om de kosten goed te maken en er werd maandelijks verlies geleden. Men hield de komst van een vaccin als een laatste redmiddel voor ogen, maar de recent opgelegde beperkingen werden fataal.

Tragisch einde

Het was een tragisch gebeuren op dinsdag 29 december 2020 toen het personeel voor het laatst hun werkplek bezocht om het hen toekomende eindsalaris in ontvangst te nemen. Er waren vele tranen en omhelzingen toen de deuren voor de laatste keer werden gesloten en het personeel vertrok naar een onzekere toekomst.

Tenslotte

Er gaan nog geruchten, dat de sluiting van Tahitian Queen niet definitief zou zijn. Laten we maar hopen, dat er een dag komt met een volgende heropening. Mijn herinneringen aan die fameuze a gogo bar zullen levend blijven.

18 reacties op “‘Tahitian Queen in Pattaya aan corona bezweken’”

 1. bert zegt op

  Jammer had mooi schilderij van Bill Wyman hangen

  • leonthai zegt op

   Ik was er al in 1979, een toffe en aangename bar….vergeten zal ik hem niet.

 2. jfmotten zegt op

  Ja , inderdaad zal ik deze bar ook nooit vergeten , het was mijn aller eerste keer dat ik een gogo bar had bezocht en daar ook nog eens in contact ben gekomen met een thais meisje waar ik nog lang contact mee heb gehad .

  E.e.a. was in 1986 !!

 3. Jacques zegt op

  Ik zou kunnen schrijven opgeruimd staat netjes, maar dat klinkt een beetje hard moet ik gelijk toegegeven. Nee ik heb wel te doen met mensen die zonder werk komen te zitten hierdoor en moeilijk iets anders kunnen vinden vanwege moverende redenen. Laten we hopen dat er een andere bestemming een gegeven zal worden en herinneringen die zijn altijd blijvend toch. Dus nagenieten kan altijd.

  • Bert zegt op

   Jacques, ik kan me bijna niet voorstellen dat jij vrijwillig in het Sodom en Mogora van Thailand bent gaan wonen en dat je er gelukkig bent.
   Heb je wel een goed vooronderzoek gedaan voordat je je vestigde in Pattaya.

   • Jacques zegt op

    Maakt u zich over mij geen zorgen, het gaat mij doorgaans goed af en ik hou me bezig met andere zaken. Ieder zijn meug toch. Pattaya is meer dan een barkolonie, al zal niet iedereen het met mij eens zijn. Ik vertegenwoordig een minderheidsgroepering dat ben ik mij bewust die andere waarden en normen heeft en dat geluid mag ook gehoord worden. Vandaar dat ik hier negatief op reageer in tegenstelling tot al die positieve geluiden. Zo te lezen heeft u ook geen problemen gehad met uw vooronderzoek, voor wat dat waard was. U en ik weten toch wel dat dit oppervlakkige wereldje niet is wat het lijkt, dus van mij dit keer niet iets positiefs en natuurlijk laat ik u uw eigen mening.

    • Bert zegt op

     Ik heb geen enkel vooronderzoek gedaan. Na 20 jaar samen in NL zijn we 8 jaar geleden vertrokken naar TH. Mijn vrouw vroeg waar ik wou wonen, mijn antwoord was simpel: Bij jou.
     Zelf twijfelde tussen Hat Yai (waar moeder en bijna de gehele familie woont) of BKK (waar dochter lief woont). Hier ga ik me echt niet mee bemoeien, al had ik wel een lichte voorkeur.
     De keuze is uit eindelijk op BKK gevallen en het enige waar ik naar gekeken heb is dat het huis fatsoenlijk was afgebouwd en dat er een tuin bij zat, niet te klein maar ook niet te groot.
     We wonen nu in een rustige moo baan op een perceeltje van 300 m2, prima naar mijn zin en voor de rest maakt het mij allemaal niet uit wat andere er van zeggen of denken.

 4. Maikel zegt op

  Ja jammer.
  TQ was ook mijn eerste GOGO bar. Ik heb daar in 2001 mijn eerste vrouw leren kennen.
  We zijn 12 jaar samen geweest en ze is ook in Nederland komen wonen.
  Er is ondertussen veel gebeurd en we zijn ook niet meer bij elkaar, maar de TQ was wel een eerste indruk die ik nooit meer zal vergeten.

  In 2009 ben ik nog met mijn ouders daar geweest om te laten zien hoe ik haar toen heb leren kennen.

  Mooie herinneringen.

  Gr Maikel

 5. keespattaya zegt op

  Ik ben er slechts 1 keer binnen geweest. Niet echt bijzonder. Jaren daarvoor , ongeveer 1996 , wilde ik er eens naar binnen met mijn ex-vriendin. Ik mocht wel binnen , maar mijn Thaise vriendin werd geweigerd. Onnodig om te vertellen dat het voor mij toen ook niet meer hoefde.

 6. Harry Romijn zegt op

  Ik ben bang, dat die hele “low”down in de horeca en toerisme nog wel enige tijd zal duren. In Europa zie ik ook deze zomer “kieperen”, en voor verder weg: in vele landen zal een vaccinatieprogramma dit jaar niet klaar zijn, dus terugkomen daarvandaan kan quarantaine tot gevolg hebben ingeënt of niet.

  Dus, hard gezegd: tent dicht, vaste kosten zo laag mogelijk en t.z.t. zien we wel weer, wie er dan weer in dienst kan komen, nieuwe of “oude” krachten zwaar in financiële problemen.

 7. Frank zegt op

  Helaas is dit niet de enige bar, gogo in Pattaya die zijn deuren zal sluiten voor altijd. Verschrikkelijk voor de eigenaar, maar ook voor het personeel, zowel in hetro als gay scene. Zij hebben nagenoeg geen alternatief als terug naar home city. Pattaya zal nooit meer het zelfde zijn. Het was al ruim 10 jaar aan het veranderen, maar door corona zal het voorgoed een giga klap krijgen.

 8. Henk van U zegt op

  Goh wat jammer. Dat is waarschijnlijk de zoveelste.
  Heel vervelend voor het personeel.
  Maak me sowieso zorgen over de uitgaans-branche.
  Ik was in Pattaya toen alles gesloten werd (maart). Alle gezelligheid was weg.
  Hoop, na de vaccinaties, in oktober weer naar Thailand te kunnen.

  Zijn er heel veel cafe’s, massagesalons, gogo-bars over de kop gegaan?

  • Petertje zegt op

   @Henk van U
   Vele hebben de deuren gesloten en wachten op een heropening in de toekomst. De farang eigenaren hebben echter meer dan genoeg geld om niet failliet te gaan en de meesten van hen kunnen het ook zonder bar of resto prima uitzingen in Pattaya. Voor hen is het niet meer dan een soort dagbesteding en ze zouden net zo goed fulltime kunnen genieten van al het schoons wat Pattaya te bieden heeft.

 9. Kees zegt op

  Het Gringo,
  Je komt daar dan net zolang als ik.
  Jomtien heb ik zien bouwen, ik begreep niet waarom want het stond jaren leeg.
  Nu weet ik beter. Ik sliep in soi 2 noord Pattaya in de Cabana die nog afgebouwd moest worden.
  Nu staat er een bigg C welke aan renovatie toe is. Het land heeft mijn hart veroverd.
  Ik heb mijn paspoorten nog en tel 214 visa stempels van Thailand waarvan een beetje dubbeltelling.
  Via Thailand naar Burma, Cambodja, Laos en Vietnam en dan weer terug.
  De taal spreek ik nauwelijks want als ik dat wil leren ga ik er nog vaker heen.
  Cambodja is volgens mij booming maar zal Thailand nooit inhalen.
  Maar leuk van je ervaring dat je die deelt. Ik wens je nog veel plezier in Thailand.

 10. Johan Massop zegt op

  Tim Bar Beer, op de Second Road (vlakbij The Avenue) is een andere iconische bar die al sinds maart dicht is. Nog niet definitief, maar dit zou weleens kunnen gaan veranderen. Begonnen op Beach Road in 1980 als een klassieke beer bar, en in 1997 verhuisd naar Second Road. Unieke bar, met een beer bar pal aan de straat, daarachter (als je naar binnen loopt) een grote gogo bar en daar weer achter een poolhal (met extra ingang aan de achterkant). Altijd dezelfde eigenares gehad, de legendarische Tim zelf. Ik heb prachtige herinneringen aan deze bar en eigenares, die in de loop der jaren een goede vriendin van me is geworden, maar vrees dat Covid-19 ook hier weleens het einde kan gaan betekenen voor de bar.

  • egbert zegt op

   Klopt Johan, helaas veel zal nooit meer hetzelfde zijn,maar de herinneringen blijven,dat dan weer wel.

 11. Alex V.H. zegt op

  Ik was voor het eerst in 1978 eind maart in Thailand en heb T.Q. weten open gaan,herinner me half april, ook spijtig voor andere zaken die al zijn gesloten of nog moeten sluiten.

 12. T zegt op

  Heel jammer maar ik vrees dat dit niet de laatste zaak is die dit jaar zal overlijden aan de corona (lockdown) gevolgen.
  Die naar mijn mening zowel in Nederland en in Thailand absoluut binnen proportie zijn!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website