We zijn niet allemaal hetzelfde en dat is maar goed ook. De wereld zou maar saai zijn. Wat wij op Thailandblog delen is onze passie voor Thailand. Sommigen gaan daarin wat verder dan anderen.

Zoals deze kleurrijke Nederlander die woont in het gehucht Busch en Dam. Midden tussen de weilanden van Noord-Holland, staat het onderkomen van Oeg van de Berg (65). Oeg is een ouderwetse avonturier. Al jong ging hij varen en ontdekte hij de liefde. Nu droomt hij van zijn Thaise vriendin die hij in Thailand achter liet. Deze stoere man is voor niemand bang, maar als het over Thailand en zijn vriendin gaat, laat hij zijn tranen de vrije loop.

Thailand

Thailand is zijn droom omdat, zoals Oeg zegt: “De mensen altijd blij zijn. Ze hebben niets maar ze zijn altijd blij. Net zoals ik. Je moet tevreden zijn. Een tevreden mens is een gelukkig mens.”

Om te sparen voor zijn reizen, leeft hij als een kluizenaar in een kleine caravan. Al zijn bezittingen heeft hij gevonden of gekregen. Zelfs zijn eten verzameld hij uit afvalcontainers van supermarkten. Alles moet wijken voor zijn doel: leven in Thailand en weer samen zijn met zijn vriendin.

Joris’ Showroom

In Joris’ Showroom portretteert Joris Linssen bijzondere Nederlanders. We krijgen niet alleen een inkijkje in hun manier van leven, maar ook in hun bijzondere zienswijze op het leven. Showroom werd eerder uitgezonden door de NCRV van 1977 tot 1983. Toen gingen Jan Fillekers en Henk van der Horst het land in op zoek naar excentrieke figuren.

Bekijk de video uit Joris’ Showroom van 15 december

Get Microsoft Silverlight

3 reacties op “De liefde voor Thailand gaat soms ver…(video)”

  1. Mocht je de video niet kunnen bekijken: http://jorisshowroom.ncrv.nl/ncrvgemist/15-12-2011/joris-showroom

  2. Trees zegt op

    Khun Peter,
    2 presentjes op een dag. Eerst het verhaal van Gringo en heb net de video over Oeg bekeken. Wat een man en wat een verhaal he? Schiterend!

    • @ Hallo Trees, ja prachtig dat er mensen zijn die (kunnen) leven zoals ze dat zelf willen. Oeg wens ik veel geluk in Thailand. Een bijzondere kerel…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website