Wellicht hebt u in het nieuws gezien of gelezen, dat eerder deze week een 49-jarige Amerikaan en een 19-jarige Thaise vrouw stierven op Soon Karn Kha Road in Ban Chang in de provincie Rayong. De motor raakte met hoge snelheid een betonblok en de motorrijder en passagier kwamen om het leven.

De lokale bevolking is het er over eens dat dit ongeval niet op toeval berust. Het is volgens hen een angstaanjagend geval van “Tua Tai Tua Thaen” – het werk van een rusteloze geest die een andere ziel opeiste.

Twee ongevallen op dezelfde plek

Een lokale motorbike taxirijder, Suthon Suklonleua, ​​zei dat de Amerikaan met een 800 CC Red Kawasaki op weg was naar Pattaya nadat hij de tiener uit een bar had gehaald. Of de Amerikaan te veel gedronken had of niet, feit is dat begin 2017 op exact dezelfde plek een Thaise man op een 800 CC rode Ducati is overleden. Afgezien van de overeenkomsten van de specificaties van de motoren, gebeurden beide ongevallen op exact hetzelfde tijdstip.

Geen toeval

Suthon legt uit dat het dus geen toeval kan zijn geweest, dat het ongeluk op die plaats heeft plaatsgevonden. Daar komt nog bij dat vlak bij de lichamen van de slachtoffers de nummers 18 en 58 op het wegdek waren geschilderd. Deze werden daar geplaatst door aannemers die de weg gaan asfalteren.

Hij zei dat velen in de buurt – mensen die hier ’s nachts niet zouden durven rijden – ervan overtuigd waren dat dit maar één ding kon betekenen. De nummers komen in de volgende loterij, dus de nummers zijn nu zeer gewild en zullen moeilijk nog te koop zijn. Zo kan een zwaar motorongeluk toch voor enkelen nog veel geluk brengen.

Bron: Thai Rath

3 reacties op “Leidt zwaar motorongeval in Rayong naar loterijwinst?”

 1. Kees zegt op

  In een land met een redelijke tot goede educatie gaat men dan analyseren of men wellicht verbeteringen aan kan brengen die de verkeersveiligheid ten goede komen. In een land met weinig tot geen educatie gooit men het op ‘geesten’.

 2. John Chiang rai zegt op

  Iedereen mag natuurlijk geloven wat hij zelf wil,en dit was voor mij in het begin ook wel eens interessant om te weten te komen,hoe mijn vrouw en haar familie daar over dacht.
  Vaak heb ik mij verwonderd dat direct na een ongeluk haast het hele dorp leeg stroomt om het auto kenteken nummer van de verongelukte Chauffeur te noteren.
  Dit nummer zou zoals velen geloven het grote geluk brengen,omdat de geest van de overledene dit volgens veel Thai beinvloeden kan.
  Moch dit werkelijk waarheid in zich verbergen, dan zouden met de vele verkeersdoden die Thailand,meer als in andere landen te betreuren heeft,de meeste Thai’s van het geluk in rijkdom baden kunnen.
  Beter horen,zien,en zwijgen want veranderen kun je dit bijgeloof wat ze met de eerste rijstsoep hebben mee gekregen,toch niet.
  Zelfs diegenen die om je tevreden houden zeggen,dat ze het niet geloven,blijven in het geheim toch aan het zelfde mysterie denken en handelen.
  Als het te gek wordt,zoek ik om mijn bloeddruk in toom te houden,zolang het hazenpad,en kom eerst terug tot ze van het zoveelste lottery verlies de nuchterheid terug gekregen hebben.

  • Leo Th. zegt op

   Beste John, inderdaad verstandig om je aan het (bij) geloof van anderen niet over op te winden. Komt je bloeddruk zeker ten goede. Heb aan jou overigens wel een vriendelijk verzoek. Zou je in je reacties een spatie willen inlassen na de komma. Zou de leesbaarheid bevorderen. Soms doe je het wel maar meestal niet. M.vr.gr.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website