Het is een waarheid als een koe, als ik zeg, dat fietsen goed is voor je conditie en uithoudingsvermogen. Ook in Thailand zie je steeds meer mensen, die er op een moderne uitvoering van een “stalen ros” individueel of in groepsverband op uit trekken. Maar hoe goed is fietsen voor je seksleven en heeft het positieve voordelen voor je prestaties in romantische sferen van het leven, dus niet denkend aan vet, tandwielen, lekke banden of dat stampen op die vervelende stukken bergop.

Van fietsen in het verleden werd altijd gezegd, dat het niet bevorderlijk was voor het   “gereedschap” van mannen. Betere fietsen en betere kleding hebben inmiddels veel van dat bezwaar wel doen verdwijnen. De journalist Baz Daniel beweert in een artikel in de Phuket Gazette, dat recente wetenschappelijke onderzoeken aantonen, dat regelmatig fietsen je seksleven beter kan maken

Slaapzak

Voordat ik wat meer op het artikel inga, nog even een anekdote. Een bevriend echtpaar, dat net als ik gepensioneerd is, heeft onlangs een fietstocht voltooid van bijna 5000 km. In totaal bijna 4 maanden zijn ze van Alkmaar naar Lissabon gefietst. Ze maakten daar regelmatig een verslag van en in het laatste verslag noemden ze nog een aantal cijfers van hoeveel overnachtingen in de tent, in hotel, in Airbnb, hoeveel km per dag, wat het allemaal gekost had en nog zo wat cijfers.

Ik ben gek op dat soort cijfers en ik vroeg om nog meer bijzonderheden. Als laatste stelde ik een vraag – waar ik geen antwoord op verwachtte – over hun seksleven tijdens die tocht. Hoe vaak en waar (in de tent, hotel of in de buitenlucht?) hebben jullie “het” gedaan? Toch kreeg ik prompt antwoord op deze prangende vraag.

“Tijdens fietsdagen nul keer dus! Weet je wat er met je zak gebeurt als je een uurtje of 8 op een zadel zit? Ik noem het een slaapzak. Ik weet dat Tour de France renners de meest fantastische erotische fantasieën op de fiets hebben, maar ik niet. Hahaha Maaaaar we hadden gelukkig genoeg rustdagen!!”

Seksuele opwinding

Het rijden op een fiets maakt je fit en als je fit bent krijg je meer zelfvertrouwen. Uit een studie van meer dan 400 mannen en vrouwen hebben onderzoekers aan de Universiteit van Arkansas is gebleken, dat mensen, die fysiek fit waren eerder seksueel opgewonden raken dan diegenen, die minder fit zijn. Zelfs een paar keer per week fietsen zou de sekswens al vergroten. Navenant zouden de bedprestaties van actieve fietsers ook ver boven het gemiddelde uitstijgen.

Seksuele aantrekkingskracht

Fietsen is een manier om aantrekkelijker te worden voor het andere geslacht. Uit een enquête onder 600 mannen en vrouwen in opdracht van de British Heart Foundation bleek, dat de respondenten van mening zijn, dat fietsers 13 procent intelligenter en cooler zijn dan andere mensen. Drieëntwintig procent zei dat ze liever een afspraakje maken met een actieve fietser dan met andere sporters. en ongeveer twee derde van de respondenten zei te kicken op de vaak strakke fietskleding van fietsers.

Geestverruimend

Er is een reden waarom veel mensen geestverruimende stoffen innemen om ‘alvast in de stemming te komen voor de liefde’ – het ontspant hen en vermindert stress en remmingen. Nou, fietsen is een gemakkelijker manier om hetzelfde effect te bereiken.

Een fietser produceert in zijn lichaam endocannabinoïden (die, zoals de naam al doet vermoeden, in dezelfde categorie thuishoren als de geestverruimende stoffen, waarmee wietrokers “high” worden) waardoor de stress vermindert en je een ontspannen gevoel krijgt.

Uit onderzoek blijkt, dat minder stress leidt tot gemakkelijker seksuele opwinding. Dat betekent dat je meer kans hebt om vaker in de stemming te komen en te genieten van een ondeugende stoeipartij. Natuurlijk kun je deze endocannabinoïden ook via een andere vorm van lichaamsbeweging zoals hardlopen krijgen.

Energie

Bij fietsen bewegen je benen, terwijl andere gewrichten minder belast worden. Het hart pompt op een hoger niveau, waardoor je energie opbouwt. Bovendien bevordert het de cardiovasculaire gezondheid en verhoogt de bloedstroom, waarvan wetenschappelijk is aangetoond, dat het goed is voor je seksleven zijn. Duke University onderzoekers ontdekten dat mannen die 30 minuten per dag gedurende vier dagen per week een meerderheid meer zin in seks hadden dan leeftijdgenoten, die niet aan lichaamsbeweging deden. Onderzoek toont ook aan, dat vrouwen die fysiek actief zijn makkelijker opgewonden raken, vooral kort na het fietsen. Kortom, mensen die fietsen of een andere sport beoefenen hebben meer seks dan anderen.

Leeftijd is geen belemmering

Een Harvard studie van 160 mannelijke en vrouwelijke zwemmers toonde aan, dat zwemmers boven de 60 jaar net zo vaak seks hadden als de zwemmers , die 20 jaar jonger waren. Je mag er gerust van uitgaan, dat fietsen net zo goed werkt om op hogere leeftijd seksueel actief te blijven. Niet voor niets is 22 procent van de netto-groei in de wielersport wereldwijd te danken aan mensen boven de leeftijd de 60 jaar.

Conclusie

Wat moet je met dit soort onderzoeken? Eigenlijk niets, want de zin in seks zit hem niet alleen in lichamelijke conditie, maar is ook afhankelijk van andere prikkels. Ik fiets niet, ben ook boven de zestig……euhh zeventig en heb niets te klagen over mijn seksleven. Integendeel, zou ik zeggen! Hoe dan ook, het verhaal was een aardige verpakking voor de anekdote over de “slaapzak”.

Bron: vrij vertaald artikel in de Phuket Gazette

7 reacties op “Is fietsen goed voor je seksleven?”

 1. Rien van de Vorle zegt op

  Tijdens mijn pubertijd mocht ik mezelf ‘wielrenner’ noemen. Op mijn 16de had ik al vaste verkering. Toen werd in Brabant de week doorgesneden op woensdagavond wat ‘stieren avond’ genoemd werd. Daar deed ik uiteraard ook aan. Tijdens mijn 1ste jaar bij de ‘Amateurs’ (op m’n 18de) werd ik benaderd door iemand die mijn talent erkende en hij had verscheidene lokale wielrenners naar de top gebracht en bood mij zijn begeleiding aan. Ik moest me gedurende de winter elke week 1 maal in Drunen melden en tijdens een langdurige massage werd er van alles besproken. Zo kwam ook het ‘sexleven’ van een wielrenner aan de orde. (De man zelf was een 50+ alleenstaande) Hij vertelde me dat ‘een natte droom’ de meest natuurlijke weg was om bevredigd te worden. Ik vroeg hem wat een natte droom was? Ik haalde die winter mijn rijbewijs. Ik kreeg een nieuwe vriendin die mijn grootste supportster was, ik schafte 2 professionele fietsen aan en verwachtte veel van het nieuwe seizoen maar onderkende al heel snel, dat ik geleefd werd. Er was iemand in mijn leven gekomen die controle over mij wou hebben en ook over mijn sexleven! Ik ben in het voorjaar na 5 wedstrijden acuut gestopt en besloot dat de lol van het sporten er af was. Ik ga mijn toenmalige drang en sexuele prestaties niet vergelijken tot die van anderen die veel minder op de fiets zaten maar ik kwam heel goed aan mijn trekken en vriendin(nen) zeiden ook heel tevreden te zijn. Kijk eens naar de Wielrenners die b.v. aan de Tour mee doen. Hoeveel zijn die van huis en lijken dus veel minder kans te hebben om met hun vriendin of vrouw……maar de meesten hebben een gezin met kinderen! Wat de foto betreft, ik heb al gauw gezien dat het ook heel prikkelend kan werken. Ik zie het dameswielrennen ook heel graag. Er gaat in Brabant een mop over nonnen in een ommuurd klooster die heel veel giechelden en lachten op de binnenplaats en omwonenden begrepen er niets van totdat de tuinman van de nonnen zei dat de nonnen allemaal een nieuwe fiets hadden gekregen en toen de zadels niet goed bevielen, hadden ze hem gevraagd om de zadels te verwijderen….. dat was de oorzaak van het gegiechel. Het gaat dus ook om het goede materiaal en de goede zit.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Als je op ‘fietsdagen’ niets voor elkaar krijgt is het misschien niet zo gek dat je na een weekje fietsen meer zin hebt in seks dan leeftijdsgenoten die niet gefietst hebben.

 3. henk zegt op

  Mijn vrouw is 66 jaar en ziet er jammer genoeg niet meer uit als bovenstaande foto [ ik ook niet] toen ze er nog uitzag als op de foto hoefden we echt niet gaan te fietsen om gemeenschap te hebben.
  De geleerden kunnen mij vertellen wat ze willen maar het ligt veel aan je leeftijd en wat je in het gezin meemaakt .Wij zijn nu 46 jaar getrouwd en het word echt veel minder maar dat belet ons niet om van elkaar te blijven houden. Maar als fietsen echt helpt ga ik elke dag fietsen.

  groetjes en veel fietsen.

 4. PATRICK zegt op

  Leuk artikkel … dank *****

 5. Sjaak S zegt op

  Nou zeg, als je achter zo’n achterwerk gaat fietsen, kan ik me voorstellen dat fietsen goed voor je seksleven is…. Ik ga meestal alleen en ik ben dan daarna zo moe, dat ik niet aan seks wil denken… dus voor mij is het niet zo goed…
  Ben nu weer op mijn crosstrainer thuis begonnen. Maar ook dat helpt me niet verder. Ik ben daarna moe en nat gezweet en wil alleen nog maar lekker douchen..
  Iets doe ik hier verkeerd… hahaha

 6. Arkom zegt op

  Wij (prille 40-tigers) worden moe van zowel seks als fietsen. Als je dan een keuze moet maken ? Haha.
  Leuke anekdote wel van de slaapzak, zeker als je op trektocht bent.

 7. HJ de tuinman zegt op

  Beetje onzorgvuldig artikel. Echt Thais. Iets beweren en dan niet onderbouwen. Correlatie tussen leeftijd en aantal wippen per week? Leeftijdsverschillen irt wippen. Verbruikte watts irt wippen. Man x jaren ouder dan vrouw en omgekeerd irt wippen. En in extremis, was het een geveerde fiets?
  Maar ja, leuk kontje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website