Fraude op luchthaven in Manilla

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
12 december 2015

Reizigers die van de Filipijnen naar Thailand of elders vlogen stonden in sommige gevallen bloot aan fraude en corruptie op de luchthaven van Manilla.

Hoewel het al langer bekend was dat op het vliegveld Ninoy Aquino International Airport (NAIA) te Manilla passagiers gechanteerd werden, is vanuit onverwachte hoek deze praktijken aan het licht gebracht, namelijk vanuit de katholieke kerk op de Filippijnen.

Medewerkers van het vliegveld stopten munitie in de koffers van onwetende passagiers. Bij de veiligheidscontrole werd de munitie “ontdekt” en werden de passagiers apart gezet. Ze moeste vervolgens een hoge boete betalen wegens het in bezit hebben van verboden goederen. Deze praktijken waren al enige tijd gaande en bezorgden het vliegveld een slechte naam. Echter de directeur van het vliegveld ondernam niets.

Totdat bisschop Broderick Pabillo, leider van de machtige katholieke kerk op de Filippijnen, zich ermee ging bemoeien. Hij pleitte in het openbaar voor het ontslag van deze directeur, die volgens de kerkleider incompetent is. Hij ondernam niets en bezorgde daarmee de luchthaven een slechte naam. Dat er door het optreden van een Filipijnse katholieke hoogwaardigheidsbekleder koppen gaan rollen moge duidelijk zijn. De Filippijnen is een overwegend katholiek land.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Fraude op luchthaven in Manilla”

 1. Fons zegt op

  Ik heb zelfs mee gemaakt dat ik 20dollers moest betalen voor mijn hand bagage.IK wist zeker dat het niet kon .Maar door een hoop gezeik heb ik dat maar betaald.Maar ook de laatste keer ik vloog toen met KLM.

 2. yves zegt op

  Het is natuurlijk van de gekke , dat er als je vanuit de aiport bij aankomst naar buiten loopt er recht voor je neus taxi staan waar minmaal 5 keer de prijs moet worden betaald ,Onder 1000 peso kom je daar niet weg, terwijl als je naar boven loopt er taxi voor de ” normale manila prijzen te krijgen zijn” vanaf 100 peso minmaal, afhankelijk waar je naartoe gaat
  .Als je voor de eerste keer komt weet je dit niet , zodat iedereen meteen opgelicht wordt als fijne eerste kennismaking van het land

 3. Rick zegt op

  Nou dat is dan ook eens mooi werk van de R-K kerk, vlieg zelf o.a. op Manila komend jaar dus misschien toch maar gewoon weer mijn koffer laten sealen. sowieso slotjes erop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website