Temidden van de indrukwekkende skyline van Bangkok, die boven de talrijke kraampjes en drukke straten uittorent is er één, die erg opvalt. Het is de niet voltooide wolkenkrabber met de naam Sathorn Unique, door de lokale bevolking ook wel de “Gost Tower” genoemd. De bouw van dit 50 verdiepingen hoge gebouw werd in de jaren negentig gestopt vanwege de economische crisis, waar nog een rechtszaak tegen de investeerder bijkwam.

Jason Paul en Shaun Wood van de freerunners Farang Team beklommen deze wolkenkrabber en maakten een indrukwekkende video vanuit het freerunners perspectief, dat vele malen op diverse media te zien is geweest.

Farang Team

De twee jongens maken deel uit van een groep freerunners, dat zich het Farang Team noemt. De freerunners staan een nieuwe kunst voor, het herontdekken van de wereld. Ze hebben een levensstijl ontwikkeld, die buiten de norm ligt. Men wil geen passieve consument zijn, maar de wereld zien als een grote speeltuin.

In een verklaring op hun website zeggen ze het volgende: “Farang betekent buitenlander of buitenstaander. Meestal wordt het gebruikt met een vernederende ondertoon, maar wij vinden het juist een versterking van ons streven. De wereld zien met een frisse blik, kansen oppakken om buiten de norm creatief te leven en te houden van wat je doet. Het leven is te waardevol om tijd te verspillen aan dingen, die je eigenlijk niet leuk vindt”.

Aanklacht

Deze actie om de Sathorn Unique Tower te beklimmen kwam in het nieuws, omdat de eigenaar van het gebouw een aanklacht bij de politie indiende wegens het zich onbevoegd toegang verschaffen tot de bouwplaats en het gebouw. Dat gebeurt wel vaker, want het gebouw is een ideale plaats voor fotografen. Toegang is verboden, maar een kleine vergoeding aan de security-mensen doet wonderen. De eigenaar wil vooral voorkomen, dat anderen de actie van het Farang Team gaan nadoen.

Meer over het Farang Team vindt u op hun website: www.farangclothing.com/team

Zie hieronder de video, waarbij (althans bij mij) de rillingen soms over je rug lopen:

Video: Farang Team beklimt de Sathorn Unique wolkenkrabber

[youtube]https://youtu.be/XYUxHhF0LZk[/youtube]

Bron: Coconuts Bangkok en website Farang Team

1 reactie op “Farang Team beklimt de Sathorn Unique wolkenkrabber”

  1. Simon zegt op

    Gringo, een prachtige bijdrage aan het blog.
    Je was niet de enige die de rillingen over je rug voelde lopen.
    Mijn maag kromp samen, ofschoon je weet dat het goed afloopt, anders was de video er niet geweest.
    Geweldig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website