Bidden voor regen op zijn Thais

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
8 mei 2018

In deze periode van het jaar vinden er door heel Thailand talloze ceremonies plaats om Phaya Thaen, god van de regen. Dat bidden om regen gebeurt op meerdere manieren, zoals bijvoorbeeld in het noordoosten van Thailand (Isaan) doet men dat met veel Bun Bang Fai (raket) Festivals.

De raketten (fallus) zou men al wel enigszins seksueel getint kunnen, maar er zijn ook parades met duidelijk seksueel suggestieve figuren. Een bijzonder geval hiervan gebeurt in het dorpje Mae Phoon, Lap Lae in de provincie Uttaraddit. Foto’s online toonden de manier waarop de dorpelingen trachten de goden te overtuigen om hun plicht volgens de seizoenen te doen en voor regenval te zorgen.

De dorpelingen kwamen samen om naakte figuren uit klei te maken, waarmee Phor Mek – Vader van de Wolken en Mae Fon – Moeder van de Regen.- werden uitgebeeld. Deze naakte figuren die naar de hemel wijzen en naast elkaar liggen, werden vervolgens versierd met fruit en groenten en haar om ze realistischer te maken. Nogal pikant voor Thaise begrippen!

Lokale kamnan (districtshoofd) Anan Khamngern trad samen met een monnik op tijdens een ceremonie, bijgewoond door ongeveer 150 mensen. Het verhaal was te zien op Facebook op “Uttaradit 24 Hours” en werd gevolgd door TNews.

Bron: Tnews

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bidden voor regen op zijn Thais”

 1. Rob V. zegt op

  Pikant? Die ongemanierde Isaaners toch! Logisch dat Bangkok op die minder ontwikkelde boeren neerkijkt.
  Ze doen dit soort fratsen al sinds jaar en dag:

  Tino had daar een mooi stuk over, helaas doen de plaatjes het niet meer:
  https://www.thailandblog.nl/cultuur/bijzondere-muurschilderingen-op-isaanse-tempelgebouwen-deel-4/

  Alternatief voorbeeld:
  http://sinxay.com/photos-of-wat-photaram-murals/

  Van mij mogen ze, hulde aan de vrije geest.

  • Gringo zegt op

   Dit gebeurde in de provincie Uttaradit, dus niet in Isaan!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website