Door Khun Peter

Ondanks het uitroepen van de noodtoestand zeggen de UDD leiders door te gaan met de demonstraties.

UDD voorman Natthawut Saikua heeft zijn aanhangers opgeroepen om morgen (vrijdag) naar het Ratchaprasong kruispunt te komen morgen en de huidige regering de genadeslag te geven. “We zullen Songkran en de overwinning te vieren”, zei hij.

Het lijkt er op dat het ingrijpen van leger en politie nog maar een kwestie van tijd is.

Met het uitroepen van de noodtoestand heeft de Thaise overheid onder leiding van premier Abhisit meer bevoegdheden dan onder de noodwet, de Internal Security Act. Als men tot ingrijpen besluit dan lijkt het er op dat de volgende stappen gezet gaan worden:

  • De ontruiming van het Ratchaprasong kruispunt.
  • Het verbieden van demonstraties en samenscholingen.
  • Een avondklok.
  • UDD-TV uit de lucht halen.
  • De belangrijkste Redshirtleiders arresteren.

Hoewel premier Abhisit nogmaals benadrukte geen geweld te willen gebruiken, is het nog maar de vraag hoelang dit vol te houden is indien de roodhemden niet vrijwillig weggaan.

In de Nederlandse pers is er nu ook volop aandacht voor de situatie in Bangkok. Nederlandse toeristen en touroperators laten weten geen hinder te ondervinden van situatie in Bangkok. Op VVD-Europarlementariër Hans van Baalen na dan, want die moest ook vluchten na de bestorming van het parlement.

De roodhemden staan inmiddels met buitgemaakte wapens te zwaaien. Een moment voor de leiders om in te grijpen en de wapens af te pakken en terug te geven aan de autoriteiten, lijkt mij.

Met Songkran in aantocht is de druk op beide kampen toegenomen. Onder druk worden soms verkeerde keuzes gemaakt. Ook de temperatuur neemt toe en op sommige dagen is 40 graden in Bangkok. Nu maar hopen dat het hart en het hoofd koel blijven.

Bestorming Parlement


.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website