Walking Street op Silom road

De nieuwe Walking Street op Silom road in Bangkok lijkt een schot in de roos en dat smaakt naar meer. Het stadsbestuur van Bangkok (BMA) liet daarom gisteren weten dat er vijf nieuwe locaties bijkomen.

Het was een ideetje van premier Prayut (althans hij claimt het) om drukke straten in Bangkok tijdelijk af te sluiten en er een voetgangersgebied van te maken vol met marktkraampjes. Dit douceurtje van de premier is speciaal bestemd voor de armere Thai die graag hun eten of snuisterijen op marktjes verkopen aan rijkere Thai of toeristen. Toeristen blij en de minder bedeelde Thai ook blij. Een klassieke win-win dus.

De andere kant van de medaille is dat er wat goed te maken viel. Een aantal straten in Bangkok zijn schoongeveegd waardoor straatverkopers zonder inkomsten kwamen te zitten. Dat was noodzakelijk omdat er een levensgevaarlijke situatie was ontstaan. Hulpdiensten zoals brandweer en ambulances hadden door de vele kraampjes geen vrije doorgang meer, met alle gevolgen van dien.

Echter, broodroof is niet goed voor het imago van de politiek verantwoordelijken en er werd een plan gesmeed: tijdelijke markten oftewel Walking Streets. De eerste verscheen in Silom op 22 december vorig jaar. De wijk Silom, het zakelijk hart van Bangkok, transformeert nu iedere zondag in een straat gevuld met kraampjes en uitstallingen waar bezoekers van alles kunnen kopen en proeven, waaronder kunstnijverheid en lokale producten uit de 50 districten van Bangkok.

Na het succes van Silom Walking Street zijn er vijf nieuwe locaties aangewezen: Chaengwattana 5 (Noord Bangkok), Yaowaraj Road in China Town (Centraal Bangkok), Ramkhamhaeng 24 (Oost Bangkok), Bang Khunnon road (Zuid Bangkok) en onder de Rama 9 brug tevens in het zuidelijke deel van Bangkok.

Of er nog meer Walking Streets bijkomen is niet duidelijk. De vraag is echter wel of de andere markten en marktkooplui wel blij zijn met de extra concurrentie van de tijdelijke Walking Streets in Bangkok. Mochten zij gaan mopperen dan moet de BMA of Prayut weer een kadootje uit de hoge hoed toveren.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nieuwe Walking Streets in Bangkok een succes of opportunisme?”

 1. Arjan zegt op

  Ik ben er net overheen gelopen en het was erg gezellig en heel veel eetkraampjes waar werkelijk van alles te kopen is.
  In Lumpinipark was een folklore evenement met afvaardigingen uit alle streken van Thailand. Vandaag de laatste dag.

 2. Cor van Kampen zegt op

  Beste Khun,
  Ik haal even een stukje uit het nieuws eruit.
  Een aantal straten in bangkok zijn schoongeveegd. Dat ging over voetpaden.
  Omdat er een gevaarlijke situatie was ontstaan voor hulpdiensten.
  Rijden nou de de hulpdiensten over het voetpad?
  Zou het niet beter zijn om de vluchtstroken te gebruiken.
  Die worden ingenomen door mensen in de file.
  Zelfs op de hoofdweg van Sattahip naar Pattaya staat er bij een stoplicht een file dan gaan we
  op de vluchtstrook staan. Opzij voor hulpdiensten. Nooit van gehoord. Wij Thaien denken alleen maar aan ons zelf.
  Cor van Kampen.

 3. Leo Th. zegt op

  Vraag me alleen af hoe aankomende of vertrekkende gasten met bagage van hotels aan deze “walking streets” met een taxi bij het hotel kunnen komen dan wel verlaten.

 4. Dirk zegt op

  Er werd een tijdje terug ook al gefluisterd dat ze van soi 4 – Sukhumvit, een” Walking street” wilden maken. En dan alleen het eerste stuk vanaf Sukhumvit, langs het Nana plaza tot zo’n beetje de Hillary bar met de life muziek. Probleem zal inderdaad de hotels zijn die geen taxi’s meer voor de deur krijgen (bijvoorbeeld Nana of de Dynasty)

 5. chris zegt op

  Ik heb de heer Phrayuth via de dor hem aangegeven, digitale advieskanalen in overweging gegeven om – naar het voorbeeld van vele grote en kleinere steden in de wereld – een wandelparadijs te maken van de MBK tot aan BTS Asok. Alleen openbaar vervoer en taxis mogen op 1 strook en in 1 richting het gebied in; de strook wordt uitgerust met een elektronisch systeem dat andere voertuigen weert.
  Het lijkt er op dat er een beetje geluisterd wordt, ook naar expats.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website