Gokken is officieel verboden in Thailand maar nu vandaag het WK voetbal in Rusland start, zal dit ook de goklust bij veel Thai aanwakkeren.  In Thailand barst het van de illegale goksites. De politie maakt er jacht op, maar dat heeft weinig effect.

De Thai Health Promotion Foundation waarschuwt dan ook dat dankzij internet het illegaal gokken enorm is toegenomen. In 2015-2016 telde Thailand 213.000 online goksites en dat aantal is volgens de stichting alleen maar gestegen ondanks campagnes gericht op jongeren.

De politie heeft bekend gemaakt zo’n honderd bekende Thai op te zullen roepen die promotie maken voor illegale goksites. Tussen 1 mei en gisteren zijn al 722 personen aangehouden, zowel gokkers als beheerders van goksites.

Het Centre for Economic and Business Forecasting van de UTCC denkt dat door het gokken dit jaar, bijna 80 miljard baht extra in  de Thaise economie zal circuleren. Het Centre for Gambling Studies van de faculteit Economie, Chulalongkorn universiteit schat dat vorig jaar het aantal voetbalgokkers, ten opzichte van 2015, is toegenomen met 24,3 procent. Daarvan zijn 609.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

Een van de meest populaire goksites is Sbobet, een internationale online bookmaker, actief in Azië en gelicenseerd door de Filipijnen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “WK voetbal: Overheid vreest dat jonge Thai massaal gaan gokken”

 1. chris zegt op

  Een interessante vraag voor de politie en juristen lijkt me wanneer sprake is van gokken dan wel van een deskundige onderbouwde voorspelling.
  Via de genoemde websites kan op allerlei onderdelen van een voetbalwedstrijd geld worden ingezet: de uiteindelijke winnaar, het gezamenlijke aantal doelpunten bij rust en aan het eind, het gezamenlijek aantal aantal corners, aantal gele en rode kaarten en/of wie de tos wint. Dit inzetten van geld kan voor aanvang van de wedstrijd maar ook nog tijdens de wedstrijd. Een aantal van deze elementen is ook door een deskundige nauwelijks te voorspellen; zelfs als je weet dat een bepaalde scheidsrechter gemiddeld genomen meer gele en rode kaarten uitdeelt en dat een van de spelende teams altijd wel voor problemen zorgt.
  Het ligt wat anders met het ‘gokken’ op het aantal doelpunten en de uiteindelijke winnaar. Er zijn statistieken en natuurlijk geven deze geen garantie maar als Spanje nog nooit van Australie heeft verloren in het verleden (naast het verschil in ranking van de FIFA) is de kans toch wel klein dat dat nu in Rusland wel gaat gebeuren. Is mijn geld inzetten op Spanje wetenschappelijk gezien dan gokken of niet? Kan het kwartje evengoed linksom of rechtsom vallen?
  Als je je geld inzet op het aantal doelpunten aan het eind van de wedstrijd terwijl de wedstrijd nog aan de gang is (gebaseerd op wat je kunt zien op TV op dat moment en de historie van beide teams in scoreverloop en aantal doelpunten) kun je in de rust vrij redelijk voorspellen hoe de wedstrijd zal aflopen. Ik ken mensen die met deze ‘methode’ tenminste hun geld terugverdienen en meestal winst maken. Als het beeld in de eerste helft niet helder is, zet je gewoon geen geld in.
  Als dit laatste als gokken wordt gezien heeft mijns inziens de Thai Stock Exchange ook een groot probleem.

 2. Erik zegt op

  Na 26 jaar Thailand is me wel duidelijk dat het ‘aanpakken’, uiteraard met de Thaise slag en hier en daar met de tempel in het midden, slechts een druppel verlichting brengt. Kijk naar wat men nog meer gokt zoals met hanen en buffels, de illegale loterij op de SET-cijfertjes, de Thai gokt op alles wat los en vast zit en is in staat zijn schoonma te vergokken.

  Verbieden van websites is het niet; men zoekt in het dorp de ‘tussenman’ en zo is er helemaal geen controle meer. Vroeger al las ik van gezinnen die bij het volgende WK pas de schuld van het vorige hebben afbetaald en dan met frisse moed opnieuw beginnen.

  Legaliseer het gokken! Alleen heeft dat een bekend probleem: tussenpersonen die zelf niet gokken en de zakken vullen met procenten…..

  Brood en spelen zei ooit … Dat laten ze zich echt niet afpakken. Al gaat het ten koste van schoonmama……

  • pete zegt op

   Sptbet.com van malaisia
   Hotline88 singapore
   Tegenwoordig virtueel voetbal waarbij je inxet op 1 of meerdere wedstrijden
   B.v madrid-rome inzetten vanaf 20 baht tot 100.000 baht
   Wedstrijd start te zien op pc 1 minuut later half time 1 minuut later fluitsignaal voor eind wedstrijd waarbij je kunt zien of je hebt gewonnen
   Voordel zeer snel resultaat en geen last van matchfixing
   Nadeel door de zeer korte tijdsduur word er 10x meer gegolt

 3. rentenier zegt op

  Wat is gokken en niet gokken? wat zijn de definitie’s en kennen de Thai de wetten wat dat betreft? Als het zo verkeerd is en zelfs illegaal, waarom blijft men het dan doen maakt de politie op de een of andere manier deel uit van de hele business? Toen ik vorige week door Rayong reed en een 4 baans weg potdicht zat en ik me afvroeg wat er aan de hand was, bleek dat er dubbel, 3 dubbel geparkeerd werd om even loten te kopen want waarschijnlijk omdat het regende, hadden alle loten verkopers zich op het voetgangers gebied voor de gevels van winkels en banken genesteld, hartje Rayong! Is dat legaal? Men gokt toch overal en alles!? De enigste reden voor veel Thai om ‘n tempel te bezoeken is om het ‘lucky number’ van ‘n z.g.n. gerespecteerde monnik te krijgen.Hoeveel gok organisatie’s in Westerse landen zijn hoofdsponsors in sport terwijl gokken uit de sport verbannen moet worden? Men zou er geen reclame voor moeten mogen maken. Dat is toch ook krom?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website