De bestuurder van het busje dat maandagnacht een fietser uit de Filipijnen dood reed, is in Sa Kaeo door de politie aangehouden toen hij wilde vluchten naar Cambodja. De man was door rood licht gereden en reed na de aanrijding door.

De opgepakte bestuurder is een beroepschauffeur die werd ingezet voor de vervoer van passagiers tussen Sa Kaeo en Bangkok. Tegen de eigenaar van het busje had hij verteld dat hij een koe had aangereden. Het busje werd naar een garage in Min Buri (Bangkok) gebracht voor reparatie.

De verdachte van de dodelijk aanrijding verklaarde drugs te hebben gebruikt. Hij gaat vervolgd worden voor roekeloos rijden met een dodelijk slachtoffer tot gevolg, doorrijden na een ongeluk, door rood licht rijden, drugsgebruik en het niet melden van een aanrijding.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Wegpiraat die Filipijnse fietser dood reed aangehouden”

 1. bert pot zegt op

  Is mijzelf ook over komen,die mij aanreed was een Rus hij reed ook door rood licht,ik ben er redelijk goed van afgekomen,wel 5 ribben gebroken,en mijn Bekken gebroken,en heb nog last van evenwicht stoornis,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. teun zegt op

  Verkeerslichten worden in Thailand meestal anders benaderd dan bijvoorbeeld in Nederland.

  * Groen: dan rij je door zonder overigens al te goed op te letten op verkeer van links/rechts.
  * Geel: in Nederland betekent dat remmen/stoppen want het wordt zo rood. In Thailand betekent het “gasgeven want het wordt zo rood”.
  * Rood: in Nederland absoluut stoppen. In Thailand “gasgeven want de andere lichten staan misschien nog niet op Groen!

  Thais beschouwen Geel als sein om gas te geven en Rood vormt voor velen een “uitdaging”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website