Het Meteorological Department voorspelt dat de temperatuur in Noord Thailand flink gaat dalen: met 5 tot 8 graden. In de hogere gelegen gebieden is nachtvorst zelfs mogelijk. Tot vrijdag blijft het koud.

Het koude weer trekt ook toeristen aan, vooral Thai. De noordoostelijke provincie Kalasin waaronder Laem Non Wiset, trekt veel bezoekers, met name het Lam Pao stuwmeer is populair.

Zuid-Thailand: Regen en wind

Het Zuiden van Thailand verwacht slecht weer. De bewoners van de provincie Prachuap Khiri Khan, waar Hua Hin onder valt, en de rest van het Zuiden moeten zich vandaag opmaken voor veel regen, harde wind en hoge golven. In Prachuap Khiri Khan zijn op het strand vlaggen geplaatst om toeristen te waarschuwen dat zwemmen in de zee gevaarlijk kan zijn.

13 reacties op “Weersverwachting Thailand: Koud in het Noorden en regen in het Zuiden”

 1. Jacques zegt op

  Vanochtend om vijf uur weer wezen joggen in mijn woonwijk te Pattaya. Ik liep een uurtje te genieten van het koele weer, iets onder de twintig graden. Van mij mag het voor langere tijd zo blijven. Op het middelste deel van Thailand is het altijd al het beste kwa weer. Wel weer triest voor de bewoners in het zuiden van Thailand want die weten inmiddels wel hoe regen eruit ziet.

 2. Nicky zegt op

  Heerlijk. Wij wonen in Chiang Mai, en zijn blij dat de winter er eindelijk is. 5 graden hoeft nu ook weer niet, maar ik neem aan dat dit nachttemperaturen zijn

 3. Jantine los zegt op

  Wij zijn al een paar dagen in Prachuap en t is prachtig weer, inderdaad wel stormachtige wind…schitterende koppen op de golven en t water wat over de boulevard slaat….

 4. Joop zegt op

  Vandaag op Koh Samui half bewolkt en nog steeds een piek van 32 graden. Heerlijk.

 5. thaiehans zegt op

  Het word tijd dat ze hier ook standaard verwarming in de auto’s bouwen, mijn vrouw en ik hebben het nu vaak koud in de auto.

 6. Daniel VL zegt op

  CM airport verwacht 9° koudste temp deze week.

 7. teun zegt op

  Is hier in Chiangmai al te merken. Ik zie de beelden alweer voor me:
  * kleumende Thais met ijsmutsen bij houtvuurtjes buiten (binnen natuurlijk te gevaarlijk in de houten huizen)
  * op zelfde wijze uitgedoste Thais met foto-apparatuur kruipend over de grond om rijp te fotograferen op Doi Inthanon.

  Ikzelf zal mijn openhaard alvast prepareren. Daar keken mijn buren destijds vreemd naar, maar in deze periode (vaker koud) meestal lichte jaloezie. Die falang was toch niet zo gek als hij leek.

 8. Nicky zegt op

  Enkele jaren geleden was het ook zo koud. truien en lange broek boven gehaald. En gelukkig nog een electrisch blaaskacheltje om de badkamer te verwarmen

 9. Pompoei zegt op

  Ik woon ook tegen Pattaya aan en volgens mij is het in de ochtend bijtend koud hier. Moet in de nacht zelfs een deken gebruiken. Dat die winter maar snel gedaan is. Zelfs nu al, juist 19 uur en nog maar 24 graden. Brr ijskoud.

 10. T zegt op

  En dan nog heb je mensen die de klimaatverandering ontkennen, en dit is niet alleen in Thailand.
  Maja kunnen de buffers voor watervoorraad flink bijvullen nu, hopelijk zijn deze nu groot genoeg voor als over een tijdje weer extreme droogte is. Maar Thai kennende is niet zo ver vooruit gedacht die klagen nu waarschijnlijk over de regen en volgend jaar weer over de extreme droogte en water tekort…

  • Francois Nang Lae zegt op

   Wat klagen over het weer betreft lijken ze dan veel op Nederlanders.

 11. rori zegt op

  In Uttaradit is het nu 14 graden.
  Hebben hetelucht kachels daar naar toe gebracht.
  Van die kleintjes maar genoegom het binnen behaaglijk te krijgen.

 12. hans steenman zegt op

  super om te kitesurfen.eindelijk eens wind in bangsare(30 km onder Pattaya)
  het beste kun je dan bij de bergen(militair terrein)gaan.
  daar is de wind aanlandig!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website