Vrouwen lopen tijdens Songkran een grotere kans op seksuele intimidatie dan tijdens normale dagen. De Women and Men Progressive Foundation en het Stop Drink Network vragen daarom in een petitie aan het Office of Women’s Affairs and Family Development aandacht voor dit probleem. Zo willen ze dat vrouwen tijdens Songkran beter worden beschermd.

De 25-jarige Ying zegt dat veel vrouwen bang zijn voor het komende waterfestijn. Tijdens Songkran lopen er nogal wat dronken mannen op straat en die worden nog wel eens vervelend en handtastelijk.  Zelf had ze twee jaar geleden een nare ervaring met een groep mannen. Ze is nog steeds angstig op straat door het incident van destijds. Vrouwen vinden ook dat het bandeloze gedrag tijdens Songkran zorgt voor een negatief imago van het festival bij buitenlandse toeristen.

Uit een recent onderzoek onder 1.793 vrouwen tot 40 jaar is gebleken dat 51 procent tijdens Songkran te maken heeft met een of andere vorm van seksuele intimidatie.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Vrouwen vrezen seksuele intimidatie tijdens Songkran”

 1. Geert zegt op

  Het wordt echt tijd dat er iemand ingrijpt,het huidige songkran heeft helemaal niets meer te maken met het songkran feest zoals het bedoeld is.
  Het wordt steeds extremer en is een vrijbrief voor dronkenlappen om alle remmen los te laten.
  De ieder jaar oplopende cijfers van dodelijke ongevallen,verkrachte vrouwen en geweldsdelicten zouden de regering moeten aansporen om iets aan dit “feest” te gaan doen.

 2. henry zegt op

  Het zijn vooral de buitenlandse toeristen die zich op de toeristische hotspot gedragen als een kudde losgeslagen oerwoudbewoners, met een totaal gebrek aan enige vorm van aanvaardbaar sociaal gedrag.

 3. Marc zegt op

  Jammer Henry, maar ik ben het niet met je eens. Het zijn juist de Thaise haantjes die zich niet meer kunnen beheersen met een grote slok te veel in de maag (en het bloed). Uiteraard zullen er ook niet Thaise “kerels” over de schreef gaan, maar het zijn toch vooral Thaise mannen. Als je het lijstje met verkeersincidenten bekijkt tijdens Songkran zijn daar voornamelijk zatte Thaien bij betrokken. Ook de Thaise vrouwen beamen dat het vooral de Thaise mannen zijn die zich misdragen.
  Er moet inderdaad iets gedaan worden; TV campagnes, duurdere alcohol, zware boetes of beter nog gevangenis straffen, enzovoort.

 4. Tino Kuis zegt op

  Songkran is al honderden jaren een feest waarbij iedereen uit zijn dak ging met alle, soms nare, gevolgen van dien. Een beetje als carnaval. Doen wat je anders nooit mocht en zou doen. Daar werd vroeger ook al over geklaagd. Er is geen ‘zoals het ooit bedoeld was’. Maar dat het in sommige oorden waar beschaafde westerlingen zich ophouden nog ruiger is, is ook waar.

  Zie hier Chiang Mai resp. 1975, 1927, 1927

  https://www.youtube.com/watch?v=o7KUpM5bKjQ
  https://www.youtube.com/watch?v=awYbhc7B4fs
  https://www.youtube.com/watch?v=daB-edS3C-o

  • Tino Kuis zegt op

   Sorry, nr 2 en nr 3 zijn hetzelfde……..ik heb weer eens te veel gedronken….:)

   • danny zegt op

    beste Tino,

    Bedankt voor de leuke en waardevolle bijdrage van songkran van vele jaren terug.
    Plastic emmertjes waren er in 1975 maar nog geen enkel waterpistool.
    Het enthousiasme bij de bevolking is altijd gelukkig hetzelfde gebleven.
    Ik vergeef u drankgebruik…de video s waren een geslaagde bijdrage.
    Proost van….Danny

 5. Piloe zegt op

  Ik heb zeker al 25 Songkranfestivals meegemaakt, meestal in Chiangmai.
  De Thaise jreugd viert uitbundig, maar korrekt. Wie opvallen door een totaal gebrek aan aanvoelen aan wat kan en niet zijn de toeristen ! Vooral Engelsen en Americanen.
  Songkran is het Thaise Nieuwjaar. Iedereen trekt zijn leukste kleren aan, zelfs als ze weten dat ze kletsnat gaan worden. Dat is voor de Thaise jeugd ook belangrijk om succesvol op meisjes-of jongensjacht te gaan.
  Die onbeschaafde toeristen begrijpen dat niet en lopen halfnaakt rond, zuipen zonder schaamte met hun flessen in de hand, brullen buitenlandse dronkemansliederen en spuiten water in je oren of ogen..en gaan daarmee door als het donker wordt en de Thais ermee stoppen.

  Ik ben het dus helemaal niet eens met Geert. Die heeft het waarschijnlijk op de buitenlanders in Pattaya.
  In Chiangmai is Songkran de leukste belevenis van het jaar, als je je houdt aan de tradities.

 6. bona zegt op

  Reeds enkele jaren gaan wij met Songkran, naar de familie is een rustg dorp in de Isaan.
  Wat vreugde, vele gelukswensen, een weinig water over de polsen en ietwat wit poeder op de wangen en het voorhoofd.
  Allen samen met een hapje en een drankje.
  ZALIG !!!

 7. Hermanus zegt op

  Na div. Songkrans te hebben meegemaakt
  De -dames-vooral de bar-dames laten zich ook niet onbetuigt
  Ontdoen zich vaak van de schamele kleding-stukken die ze nog aan hebben, drinken zich een ongeluk en storten zich in het feestgedruis.

  Dan vragen ze erom dat sommige mannen aantastelijk worden, alhoewel er natuurlijk zijn die juist nu hun kans pakken
  Dat zijn de zuipende, respectloze -toeristen–

  • Tino Kuis zegt op

   ‘Dan vragen ze erom dat sommige mannen aantastelijk worden….’ Je bedoelt waarschijnlijk handtastelijk?

   Ik vind dit een uiterst lullige opmerking. Doet me denken aan de uitspraak van premier Prayut die een paar jaar geleden zei dat mooie vrouwen niet in een bikini moeten rondlopen want dat zou een uitnodiging voor verkrachting zijn. Hij bood later zijn excuses aan voor zijn woorden.

   Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

 8. Wil zegt op

  Gewoon één dag Songkran vieren en niet 6 dagen zoals in Pattaya. Dit is natuurlijk makkelijk
  na te leven en heb je maar één dag ellende wat het feest natuurlijk niet hoort te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website