Er is ophef ontstaan om de verkoop van gegrilde zeepaardjes op de Floating Market in Pattaya. Er verschenen foto’s van het met uitsterven bedreigde diertje op social media. Inmiddels heeft de exploitant van de drijvende markt de verkoop van de ‘lekkernij’ die vooral vooral in trek is bij Chinezen, verboden. De verkoper heeft ook zijn zaak moeten sluiten.

Volgens de bewuste verkoper kocht hij de zeepaardjes in Bangkok voor 80 baht en verkocht hij ze in Pattaya voor 150 baht. De kopers zijn vooral Chinezen. Die denken dat het eten van zeepaardjes een geneesmiddel is tegen astma en ook goed is voor de potentie. Ook worden ze gebruikt als lekkernij in de keuken. Gevangen zeepaardjes worden ook levend gedroogd en verkocht als souvenir. Daarnaast worden zij gevangen voor aquaria, maar daar zijn ze niet voor geschikt.

Zeepaardjes worden niet beschermd door de Thaise wetgeving, maar import of export is verboden door een handelsverdrag die ook door Thailand is ondertekend.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Verontwaardiging om verkoop van gegrilde zeepaardjes in Pattaya”

 1. Henk zegt op

  Snap ik even niet ,de zeepaardjes zijn niet beschermd bij de Thaise wetgeving en toch mag de zaak ze niet verkopen en moet zelfs sluiten .rararara wie weet het antwoord ??

  • Khun Peter zegt op

   Omdat de eigenaar van de drijvende markt geen zin had in negatieve publiciteit.

 2. Ton Egbers zegt op

  Goede actie van die markteigenaar!

 3. Cornelis zegt op

  Ik vind de ‘ophef’ toch wat hypocriet, kijkend naar wat er al het ‘dierlijks’ dat ter consumptie wordt aangeboden. Een gegrilde vis is OK, een gegrild zeepaardje niet? Ik eet geen van beide en misschien is het wel daarom dat ik het verschil in benadering niet begrijp………….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website