Wie wel eens met de taxiboot in Bangkok gevaren heeft, weet dat je snel moet zijn en goed op moet passen bij het in- en uitstappen.

De Thaise staatssecretaris van transport Ormsin maakt zich er nu opeens druk om. Hij klaagt over de korte tijd van 30 seconden die passagiers van de veerboten op het Saen Saep kanaal hebben om van en aan boord te gaan.

Gisteren wilde hij het zelf ervaren en maakte ook de boottrip. Volgens de mensen die hij sprak zijn er al lange tijd geen passagiers in het water gevallen. Dat komt soms voor als de waterstand laag is.

Ormsin heeft de betrokken departementen opgedragen om met de exploitant over veiligheid en andere zaken te overleggen, waaronder de wachttijd bij elke steiger (dat zijn er 28 over een afstand van 18 kilometer).

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “In- en uitstappen taxiboot Bangkok, gevaarlijk of niet?”

 1. KhunBram zegt op

  Iets langer wachten zou voor wat ouderen en te raden anderen misschien verstandig zijn.
  Anderen moeten niet zeuren, maar opletten.

  KhunBram.

 2. Bob bekaert zegt op

  Onze ervaring is, we zijn al ouder, dat er wel rekening met onze fysieke mogelijkheden wordt gehouden.
  Of men ook zo welwillend is voor het eigen volk, wij hebben onze twijfels.

 3. Yvon zegt op

  Ik ben wel een paar keer met de boot mee geweest, maar krijg mijn man niet zover om ook in te stappen. Het gaat voor hem allemaal veel te snel, dus voor vele buitenlanders zal het een uitkomst zijn als er meer tijd is om in en uit te stappen.

 4. flepp zegt op

  Diverse keer bij deze taxiboot ingestapt altijd goed gegaan doch wel wat meer tijd gegund mag worden om plaats te nemen als je wat ouder bent en niet zo vlot meer kan reageren

 5. Fransamsterdam zegt op

  Voor wie het fenomeen niet kent een filmpje op YouTube gevonden. Hier wordt een volle kade door vier boten weggewerkt. Gemiddelde tijd dat een boot min of meer stil ligt: 12 seconden.
  Het probleem is natuurlijk dat je het best wel op z’n boerenfluitjes zou kunnen doen, maar dat maakt de wachttijden aanzienlijk langer. Ik vind het wel een mooi voorbeeld van simpele efficiëntie met een stukje noodzakelijke discipline. Zolang er niet geduwd wordt en er na het fluitsignaal niemand meer aan boord gaat lijkt het te werken. Voor minder goed ter been zijnden is dit niet echt een geschikt, maar wellicht dat er in voorkomende gevallen, zoals iemand al opmerkte, rekening mee gehouden wordt.
  Van hogerhand een minimumtijd van bijvoorbeeld 30 seconden opleggen gaat het natuurlijk nooit worden. Als na 12 seconden de boot vol zit en je moet volgens de regels nog 18 seconden wachten voor je mag vertrekken, tsja, dat is niet realistisch.
  .
  https://youtu.be/haKkQryYeME

 6. Peter zegt op

  Gewoon opletten, hup hup, aan boord. Als het bij iedere steiger langer gaat duren is het veel minder leuk.

  Dat is het hele idee van deze veerdienst, jezelf even snel verplaatsen. Niet zeuren, gewoon doen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website