Vice-premier Somkid heeft de Thaise Spoorwegen (SRT) toestemming gegeven om de tarieven te verhogen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat ook de service verbetert.

De  staatsspoor bedrijf SRT maakt al jaren verlies en heeft een behoorlijke schuld opgebouwd. Het bedrijf moet daarom met oplossingen komen voor dit probleem. De prijs voor een treinticket verhogen ligt daarom voor de hand. De prijs is al vele jaren hetzelfde.

De tariefsverhoging gaat vermoedelijk in wanneer de verdubbeling van het spoor klaar is en er nieuwe treinen zijn aangekocht.

Somkid pleit tevens voor opheffing van het verbod uit 1998 op het aannemen van nieuw personeel, zodat de SRT vijfduizend nieuwe medewerkers kan aannemen. Die zijn nodig als de spoorwegen kunnen beschikken over dubbelspoor. Nu heeft de SRT 14.000 werknemers in dienst.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Treintickets in Thailand worden duurder en er komt meer service”

  1. chris zegt op

    Mijn Thaise collega komt vaak met de trein naar de universiteit. Zijn kaartje kost 2 baht. Echt waar, niet 22, niet 20 maar 2 baht. Die prijs kan wel wat omhoog……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website