Over het verkeer in Thailand kan je dagelijks wel iets schrijven, echter dit tragische ongeluk geeft nog maar eens aan hij slecht het gesteld is met de verkeersmoraliteit van veel Thai.

Een moeder, onderweg van Sa Kaeo naar Ayutthaya, vervoerde maar liefst zes personen op haar motorfiets, waaronder een baby van 10 maanden (eentje van een tweeling) in een draagzak die om haar nek hing. Twee zoontjes van 2 en 7 jaar zaten in het midden van de motorbike en achterop een meisje van 11, dat in een draagzak de andere tweeling van 10 maanden droeg.

De moeder viel in het district Prachantakham vermoedelijk in slaap en knalde met de motorbike tegen de betonnen rand van de middenberm. Het meisje van 11 beschermde met haar lichaam de baby maar kwam met haar hoofd op het wegdek terecht en overleed ter plekke. De overige vijf liepen verwondingen op. Geen van allen droeg een helm.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Tragisch ongeluk met motorbike: Meisje van 11 beschermt baby maar komt zelf om”

 1. Jacques zegt op

  Met z’n zessen op 1 motorfiets is ook wat vreemd, toch?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. odil zegt op

  Wanneer gaan die grote eens wakker worden en de politie hun werk doen zoals het moet.

  Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat ze strenger optreden.

  Of is dit voor hen normaal met 7 op een motorbike.

  Voor een thai misschien wel,ik hoop dat deze moeder zwaar gestraft word,spijtig voor dat kind.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Frans Nico zegt op

   Even goed lezen, Odil. Het gaat om een moeder als bereider van de motobike met vijf van haar kinderen (passagiers), totaal zes personen. Uiteraard onbestaanbaar veel natuurlijk.
   Dat de moeder vervolgt moet worden staat voor mij buiten kijf. Het straffeloos haar kinderen aan de gevolgend van haar daden bloot stellen moet hard aangepakt worden. Maar wat stel je voor als “zware straf”? De zwaarste straf is mijns inziens de kinderen ter bescherming van hun leven bij de moeder weghalen. Het gaat volgens mij niet enkel om het straffen van de “dader”, maar ook en vooral een daad stellen ter voorkoming van gevallen waarbij (tot nu toe) geen slachtoffers zijn gevallen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Ger zegt op

    Blijkbaar kent Frans Nico Thailand en de Thaise mensen niet. Er gebeurd verder niets , geen aanklacht of wat dan ook zodra er geen buitenstaanders bij betrokken zijn. Het is gewoon zoals het is dus het leven gaat verder.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
    • Frans Nico zegt op

     Beste Ger,

     Goed lezen is voor de meeste Thailandbloglezers kennelijk een hele opgaaf. Dat geldt voor Odil en dat geldt voor Ger. Ik geef in mijn reactie niet wat er al of niet gebeurt maar wat zou moeten gebeuren. Maar dat verschil wordt veelal niet ontdekt.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Jacques zegt op

  Nou, de moeder is al genoeg gestraft.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 4. John Chiang rai zegt op

  Dit is weer typisch een van de vele ongelukken, waarbij ik expats niet begrijpen kan,die dit controle vrije leventje ook nog genieten,omdat ze in Europa iedere verkeers controle eigenlijk overdreven vinden.
  Geen helm dragen,met meerdere personen op de motorbike,dronken achter het stuur van de auto,en als het even kan,de rest van de familie achter op de laadbak van de pick up.
  Heerlijk dit controle vrije leventje,waar niemand haast aan regels gebonden is,en mocht je volgens deze expats toch bedenken hebben,kun je beter oprotten,en nooit meer terug komen naar Thailand.
  Vraag mij alleen af,hoe deze z.g.n. vrijheid genieters zouden reageren,als een van hun eigen kinderen,of hun vrouw kreupel gereden wordt,door een van deze vrijheid ridders.
  Anders als in Europa zijn de meeste invaliden in Thailand uitsluitend aangewezen op de goedwilligheid van hun familie,en hebben ze van geen enkele sociale instantie,of overheid iets te verwachten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 5. Jacques zegt op

  In de veronderstelling dat al die kinderen van haar zijn zal ze wel gedacht hebben: zo’n reisje dan kan er altijd wel een afvallen. Er zijn er nog genoeg over. Nee alle gekheid op een stokje, verschrikkelijk dit weer te lezen. Maar nadenken dat is toch voor velen in dit land een te grote opgave. Niet in de opvoeding meegekregen. Dus klooien ze maar wat aan. De drogreden dat ze te arm zijn en wel met zijn allen op de motorbike moeten rijden en natuurlijk zonder helm en natuurlijk de autoriteiten die niet optreden en de media die hier niets aan doet, want hoeveel voorlichtingsfilms over veilig rijden heeft u al gezien in Thailand en op de Thaise TV, dat zegt genoeg. Een moeder die faalt in de bescherming en opvoeding van haar kinderen zal moeten leven met dit verlies en er zal in ieder geval opgetreden moeten worden teneinde de kinderen te beschermen tegen dit soort ouders.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • willem zegt op

   Ik oordeel niet zo snel omdat dit “rijgedrag” schering en inslag is in Thailand.
   Bovendien is de moeder al genoeg gestraft door de dood van haar dochtertje.
   Dit ongeluk geeft gewoon Thailand weer.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 6. Marijke zegt op

  Afgelopen feb zagen we een aanrijding in Changmai.Een moeder of oma met een klein jongetje achterop werd door een auto aangereden.Het kind lag op de weg helemaal overstuur en de vrouw gewond aan haar voet.Wij bekommerde ons om het kind wat gelukkig mee viel.De bestuurder van de auto nam zelfs de moeite niet om uit te stappen en naar het kind of vrouw te kijken of ze gewond waren.Gelukkig stopte er een thaise jongen met een brommer om hun te helpen.De schade aan de brommer viel mee alleen de spiegel kapot.Zo dat ze hun weg weer konden vervolgen.Ik zou denken kijk dan in ieder geval naar het kind wat overstuur is door het gebeurde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. Henk zegt op

  Alweer een te triest verhaal ,maar lezen en snel naar het volgende onderwerp van Thailandblog verdergaan om zo snel mogelijk te vergeten .
  Zolang iedere Thai de mentaliteit heeft van ::: er worden iedere dag weer nieuwe Thaien gemaakt dus waar maak je je druk om en waar bemoei je je mee , is het voor ons als farang vergeefse moeite om ons daar aan te ergeren of wat dan ook ,dus snel lezen en naar het volgende onderwerp ,sommige dingen snappen wij niet ook al wonen we 50 jaar hier in Thailand .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. Franky R. zegt op

  Waarom die moeder met vijf kinderen op de brommer zat?

  Heel simpel…Omdat ze geen auto kon betalen en het OV buiten de grote steden totaal ‘ruk’ is. Geloof mij maar dat die vrouw veel liever in een auto reed.

  Maar ik verbaas mij wel over het gegeven dat ze in slaap zou zijn gevallen..Of eigenlijk niet. Weer zo’n moedertje dat tot diep in de nacht achter een kraampje eten staat te verkopen.

  En dan gebeurt er dit…jammerlijk!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 9. Janinne zegt op

  Heel erg triest, maar deze moeder ging vast de deur niet uit met de gedachte ik laat vandaag maar eens een dodelijk ongeluk veroorzaken. Het is toch heel normaal in Thailand met meerderen op een scooter.
  Bij gebrek aan beter weten….
  Pas geleden las ik een stuk dat Thailand niet blij was omdat deze op de 2 de plaats stond met de meest dodelijke ongelukken op de wereld. Per 100.000 inwoners 36,2 gevolgd door Libië 73,4
  Daar kan Thailand simpel iets aan doen door een gedegen opleiding in tevoeren en een boetes uit te delen en een minimum leeftijd in tevoeren en niet die snotjongen op de weg te laten rijden die de gevaren niet inzien. Over het algemeen vind ik het wegennetwerk best wel in orde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ernstig geval, maar kijk eens naar de foto, er is helemaal geen betonnen middenberm rail.
  Enne waarom ligt die scooter in de middenberm en niet aan de zijkant?
  Aan de zijkant is een vluchtstrook, waar altijd de scooters rijden.

  Als iemand het fijne weet graag.

  Groetjes Gerrit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website