Vele honderdduizenden Thai zijn gisteren weer teruggekeerd naar de grote steden nu de nieuwjaarsvakantie ten einde is. Dat zorgt voor overvolle luchthavens, spoorwegstations en busstations. Op de wegen richting Bangkok staan veel files. Tijdens de eerste zes dagen van de ‘seven dangerous days’ kwamen 375 weggebruikers om het leven. 

De Spoorwegen hebben voor de nieuwjaarsvakantie de dagelijkse capaciteit verhoogd naar 120.000 passagiers. Op drukke spoorlijnen werden extra treinen ingezet. Maandag reisden 95.923 vakantiegangers per trein naar Bangkok en op 2 januari 115.000. Vandaag worden 110.000 treinreizigers verwacht.

De Transport Company, die het interlokaal busvervoer verzorgt, verwacht dat 160.000 passagiers op de drie busterminals in Bangkok arriveren: Chatuchak (Noorden en Noordoosten), Ekamai (Oosten) en Boromratchonnanee (Zuiden).

Ook op de luchthavens is het een drukte van belang. Op Don Mueang landen volle vliegtuigen. Gisteren was 90 procent van de stoelen op de binnenlandse vluchten volgeboekt. Veel passagiers moesten na aankomst lang wachten op een taxi.

De politie controleerde de afgelopen periode streng de naleving van de verkeersregels. Er zijn 2.000 controleposten opgezet. Auto’s en motorbikes bestuurd door dronken bestuurders werden in beslag genomen. Die krijgen ze na de vakantie terug.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Topdrukte op de weg, spoor en in de lucht door terugkerende Thaise vakantiegangers”

 1. janbeute zegt op

  En nog steeds is het aantal verkeers doden en gewonden veel te hoog .
  De controles van de RTP zijn nog steeds maar sumier .
  Ik heb er in mijn direkt omgeving geen een gezien van de RTP op patrouille .
  Wel stevig aangeschoten jongeren racende op hun brommers .
  Jan is mooi met zijn motor thuis gebleven deze dagen .
  Liever Bloo Jan dan Dooi Jan .
  Op Thaivisa.com staat een mooie daschcam movie wat er zo al kan gebeuren na een klapband van een volgeladen pickuptruck met mensen .
  Gebeurde eergisteren .

  Jan Beute .

 2. johank zegt op

  Ik was “toevallig” gisteren in Bangkok, en moest van Avani Atrium (New Petchaburi Rd) , naar Suvarnabhumi.
  Ik keek mijn ogen uit en had het idee dat heel Bangkok leeg was, en was er binnen 20 minuten, en kon dus overal heerlijk doorrijden.
  Uiteraard wist ik dat heel veel mensen op vakantie waren, maar dat dit zo’n groot effect had op de verkeers-drukte had ik mij niet voor mogelijk gehouden!
  Was Bangkok maar elke dag zo.

  • Fransamsterdam zegt op

   In een artikel op dit blog enkele dagen geleden stond dat meer dan 80% van de Bangkokianezenaren dezer dagen de stad verlaat. Dat is wel erg veel, maar niemand zal aan uw waarnemingen twijfelen.

 3. herman69 zegt op

  Dangerous day, laat mij niet lachen het is 365 dagen dangerous day.

  Sommige idioten kijken naar niks, zij doen maar, zonder er bij stil te staan wat zij doen.

  Geef een klein kind een vuurwapen, hij doet er ongelukken mee
  Geef een thai een auto hij veroorzaakt ongelukken.

  Een auto is voor mensen die nadenken, een thai kan dat niet, bolt er maar op los.
  Zij maken daar een moordwapen van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website