De 51-jarige Noor waarover wij maandag schreven, is toch gebeten door een haai. Het gaat waarschijnlijk om een zwartpunt rifhaai. De man was aan het zwemmen bij het strand van Sai Noi toen hij in zijn voet gebeten werd. Plaatsvervangend gouverneur van de provincie Prachuap Khiri Khan, Chotnarin Kertsom, bevestigde dit dinsdag.

Voor zover bekend is dit de was de eerste aanval met haaien in de zee bij Hua Hin. De autoriteiten reageerden snel en plaatsten waarschuwingsborden in het Thais, Engels en Chinees op de stranden. Toeristen moeten het diepe water vermijden en niet verder dan 20 meter van het strand te zwemmen.

Volgens een Dr. Thon Thamrongnawasawat, vice-decaan van de faculteit Visserij van de universiteit van Kasetsart, was het waarschijnlijk de aanval van een zwartpunt rifhaai, die normaal gesproken geen mensen aanvallen. Het is geen agressief dier maar kan natuurlijk wel bijten. Waarschijnlijk zag hij de voeten van de zwemmer aan voor een vis.

Thon deed een beroep op toeristen om niet in paniek te raken. Zo’n incident, zoals nu op het strand Sai Noi, is zeldzaam. De zwartpunt rifhaai is geen gevaarlijke soort en zouden normaal gesproken nooit een mens aanvallen. Volgens de expert was de laatste keer dat er in Thailand een dodelijke haaienaanval plaatsvond in 1965. Een man in Chonburi werd toen aangevallen door een tijgerhaai. Ook is in Phang-nga een keer een man in zijn been gebeten door een haai.

Bron: Der Farang

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Toerist in zee Hua Hin toch gebeten door een haai”

  1. Ruud tam ruad zegt op

    Er is een video van de haai in khao tap

  2. Ruud tam ruad zegt op

    Khao thao bedoel ik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website