De Thaise politie laat bij monde van commissaris Srivara Rangsipramanakul weten dat de politie hard gaat optreden tegen alcoholgebruik. Politie-agenten die dronken bestuurders niet bekeuren worden zelf ook gestraft.

De politiecommissaris waarschuwde dat als er dronken bestuurders binnen een straal van één kilometer van een politiecontrolepost worden aangetroffen, het personeel van dat checkpoint ook wordt aangepakt.

Het weigeren van een blaastest komt gelijk te staan aan dronken een auto besturen. Ook kunnen drankrijders de volgende straffen tegemoet zien:

 • Als je betrapt wordt met alcohol achter het stuur dan riskeer je een gevangenisstraf van maximaal een jaar en/of een boete van 20.000 baht. Je rijbewijs wordt voor 6 maanden ingetrokken.
 • Mocht een dronken bestuurder een ongeval veroorzaken, dan riskeert hij/zij een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en/of een boete van 100.000 baht. Je rijbewijs wordt voor een jaar ingetrokken.
 • Rij je iemand dood onder invloed van alcohol, dan kan je 3-10 jaar gevangenisstraf tegemoet zien en een boete van maximaal 200.000 baht. Je rijbewijs wordt dan levenslang ingetrokken.

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thaise politie gaat drankrijders harder aanpakken”

 1. chris zegt op

  De meeste doden (circa 70%) tijdens de 7 zwarte dagen zijn jaar, jaar uit: JONGEREN tussen 15 en 25 jaar, die te hard rijden en/of dronken zijn op hun BROMMER,op een lokale weg in hun eigen district, op de dagen 3,4 en 5 van de gevaarlijke week.
  Wat gaat de politie doen: rijders van voertuigen met tenminste 4 wielen controleren op drankgebruik testen van 8 tot 20 uur, op snelwegen.
  je hioeft je niet af te vargen of dit effectie is.
  Ben op 28 december met de auto naar Udonthani gegaan. Vertrokken om 3 uur ‘s nachts in Bangkok. Tot 9 uur waren de politieposten onderweg onbemand. Van 3 tot 9 drie ongelukken gezien onderweg; geen politie om ook maar iets te doen of te checken.

 2. chris zegt op

  De meeste doden (circa 70%) tijdens de 7 zwarte dagen zijn jaar, jaar uit: JONGEREN tussen 15 en 25 jaar, die te hard rijden en/of dronken zijn op hun BROMMER, op een lokale weg in hun eigen district, op de dagen 3,4 en 5 van de gevaarlijke week, veelal tussen middernacht en 8 uur ‘s ochtends..
  Wat gaat de politie doen: rijders van voertuigen met tenminste 4 wielen controleren op drankgebruik van 8 tot 20 uur, op snelwegen.
  Je hoeft je niet af te vragen of dit effectief is.
  Ben op 28 december met de auto naar Udonthani gegaan. Vertrokken om 3 uur ‘s nachts in Bangkok. Tot 9 uur waren de politieposten onderweg onbemand. Van 3 tot 9 drie ongelukken gezien onderweg; geen politie om ook maar iets te doen of te checken.

 3. Marcow zegt op

  Volgens mij loopt dit in Chiang Mai al twee jaar. Ik krijg steeds meer het idee dat Chiang Mai als probeersel wordt gebruikt om landelijk nieuwe regels door te voeren.

 4. Pompoei zegt op

  En wat gaan ze doen als de politieman zelf dronken rond rijdt?

 5. fred zegt op

  Vandaag nog meegemaakt. Oversteekplaats voor voetgangers met lichten. 1 op de 2 zware pick-ups rijdt gewoon door zelfs zonder af te remmen. Voetgangers moeten springen voor hun leven. 30 meter verder staan 4 politiemensen scooterrijders tegen te houden die geen bloempotje op hun hoofd hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website