Graphic: Bangkok Post

De Thaise media wordt momenteel beheerst door het bericht dat in juni een Britse backpacker van 19 jaar is verkracht en beroofd op Koh Tao. Het eiland dat bekend staat als duik- en snorkelparadijs is de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws gekomen. In 2014 werd een Brits stelletje op het strand vermoord.

De politie van Surat Thani doet momenteel onderzoek en gaat de Britse vrouw die in juni op Koh Tao volgens haar zeggen is verkracht en beroofd op het Sairee strand, oproepen voor verhoor. Ook haar vriend wordt verzocht naar Thailand te komen. Beiden zijn in juli teruggekeerd naar Engeland.

De verkrachting is op 23 augustus is bekend geworden door een publicatie in de Engelse krant ‘The Sun’. Volgens het artikel werd de vrouw met een pilletje in haar drank gedrogeerd, ontkleed, beroofd en verkracht op Koh Tao. Toen ze daarvan aangifte wilde doen bij de politie van Koh Tao, weigerde die haar aangifte in behandeling te nemen, aldus de Sun.

Het 19-jarige slachtoffer logeerde in ‘The Hive’ op Koh Tao, waar zij en vier vrienden verbleven. De Thaise eigenaresse van de accommodatie had haar aangeraden om aangifte doen van de verkrachting. Volgens de eigenaresse deed de jonge vrouw echter geen aangifte omdat ze geen tijd had en snel naar Koh Phangan moest om haar vriend en anderen te ontmoeten voor de Full Moon Party. De eigenaresse laat verder weten dat de Britse, bij herhaaldelijk verzoek van haar kant om aangifte te doen, ook twijfelde of de verkrachting wel had plaatsgevonden.

Commandant Apichart van de provinciale politie van Surat Thani bracht gisteren met een team van politie, leger en ambtenaren een bezoek aan het Sairee Beach. Hij bezocht ook het politiebureau van Koh Phangan waar de vrouw had geprobeerd aangifte te doen van de diefstal van haar mobieltje en 3.000 baht, om zo een bewijs te hebben voor haar verzekering. Maar ook die aangifte kon niet behandeling worden genomen omdat de diefstal in een ander rechtsgebied had plaatsgevonden.

De politie onderzoekt de zaak en kan pas met een verklaring komen als alle betrokken zijn gehoord.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Thaise media in de ban van vermeende verkrachting Britse vrouw (19) op Koh Tao”

 1. Tino Kuis zegt op

  Er is inderdaad een team van wel 12 ambtenaren uitgerukt om over de stranden van Koh Tao te wandelen.

  De politie heeft ook gezegd dat als de verkrachting niet bewezen kan worden de aanklaagster, die 19-jarige vrouw waarvan de naam al wel in de Thais-talige pers staat, een aanklacht tegemoet kan zien omdat ze ‘ de goede naam en reputatie’ van Koh Tao en Thailand heeft beschadigd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • pascal zegt op

   Beste Tino

   ‘De politie heeft ook gezegd dat’ en ‘ de goede naam en reputatie’ zijn nutteloos, geen enkele waarde in deze uitspraken.

   Van die 12 ambtenaren mogen ze gerust 120 ambtenaren maken, komen ze nog maar aan 5 effectieve ambtenaren indien het meevalt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. lung addie zegt op

  Deze zaak krijgt enorm veel aandacht op Thaivisa. Als je het allemaal goed leest zijn er wel een boel vragen over de diepere grond van deze zaak. Bepaalde zaken worden nogal verschillend weergegeven. Zo zou ze GEEN aangifte hebben gedaan van een verkrachting, enkel van de diefstal van geld en een mobieltje. Zo zou ook die ‘boyfriend’ een EX-boyfriend zijn …. Volgens sommige bronnen was ze niet enkel gedrogeerd maar ook reeds ladderzat vooraf …. ‘Big Joke’, nu op het eiland, zal het uitzoeken …. Ben heel benieuwd naar het vervolg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Koen Lanna zegt op

   Het vervolg is (lees het ook maar) dat de juffrouw in kwestie terug in Engeland is, geen aangifte heeft gedaan en nu door de Thaise authoriteiten verzocht is vóór 25-09 alsnog aangfite te komen doen -anders vervalt de aangifte termijn- hetzij in persoon of via de ambassade. Er zit dus wel een merkwaardige kant aan het verhaal en gedrag van deze Britse.
   Terecht dat de Thais -in het geval alles fake is- er een punt van maken: het is hun (ei)land en hun reputatie.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Tino Kuis zegt op

    Koen,
    Zij is min of meer gevlucht van Koh Tao naar Koh Phangan. Op dat laatste eiland wilde ze aangifte doen van de verkrachting maar de politie weigerde dat en zei dat ze dat op Koh Tao, de plaats van het delict, moest doen. Ze was, terecht, bang terug te gaan. De Thaise wet stelt helemaal niet dat je aangifte van een misdaad moet doen op de plaats waar het heeft plaatsgevonden. Maar ik ben het met je eens dat er een merkwaardige kant zit aan het verhaal. Dat is niet ongebruikelijk bij verkrachtingen.
    Koh Tao en in wat mindere mate Koh Samui worden beheerd en bestuurd door een maffia, daar is vrijwel iedereen het over eens.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. Jan Hoekstra zegt op

  9 moorden of verdachte zelfmoorden sinds 2012 op zo’n klein eiland is toch wel erg vreemd. Als ik een dochter zou hebben zou ik haar verbieden dit eiland te bezoeken, er gebeurt gewoon te veel op Koh Tao.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. ruud zegt op

  Al met al is het bewijs natuurlijk flinterdun.
  Ze heeft een T-shirt met DNA zegt ze.
  Daar zal ongetwijfeld DNA op te vinden zijn, maar bewijst dat verkrachting?
  En hoe komt ze aan dat T-shirt?
  Ik mag aannemen, dat iemand die haar verkracht en berooft zijn shirt toch wel mee zal nemen, en niet in zijn blote bast naar huis gaan?

  Ik heb ook niets gelezen over een medisch onderzoek.
  Ook niet over een bloedonderzoek naar een pilletje in haar drank.
  Ze kan ook teveel gedronken hebben en gefeest hebben, en in slaap gevallen zijn.

  En het is zelfs mogelijk dat degene waarmee ze heeft zitten drinken sex met haar heeft gehad in haar niet nuchtere toestand.
  De vraag is, of dat ook verkrachting is volgens de Thaise wet, en dan nog zou ze daar in dronken toestand mee kunnen hebben ingestemd, en het later niet meer weten.

  Op zich heeft de politie dus waarschijnlijk wel gelijk, als ze zeggen dat er geen bewijs is.
  Domweg, omdat het er niet is, en niemand weet wat er werkelijk is bebeurd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website