Thailand is op de Global Cybersecurity Index van de International Telecommunication Union van de VN gezakt op de ranglijst van 165 landen. Uit de lijst blijkt dat Thailand kwetsbaarder is voor cyberaanvallen dan Maleisië en Singapore. De punten in het rapport waarop Thailand achterblijft zijn: onvoldoende samenwerking en een slechte organisatie.

Een nieuwe wet over cybersecurity die door de nationale hervormingsraad is voorgesteld voorziet in een national cyber security protection committee onder voorzitterschap van de premier. De strijdkrachten zijn al begonnen zogeheten cyber warriors te trainen.

NBTC-voorzitter Thares laat weten dat Thailand bij de strijd tegen de cyberaanvallen samenwerkt met Japan, Noorwegen, Rusland en enkele andere landen.

Een ander zwak punt zijn de grote aantallen en meestal ongeregistreerde mobiele telefoonnummers die in omloop zijn: 113 miljoen. Misbruik ligt dan op de loer.

Een Amerikaanse cyber expert dringt erop aan dat Thailand haast moet maken met de beveiliging van particuliere sector, vooral commerciële banken en particuliere ziekenhuizen.

Organisaties voor mensenrechten maken zich zorgen over de privacy van internetgebruikers.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand scoort slechter op het gebied van Cybersecurity”

 1. Khun Peter zegt op

  Toch geen fijn idee als jouw vermogen op een Thaise bank geparkeerd staat.

 2. David H. zegt op

  Gaa we weer paniekzaaien over Thai banken …?….ok test hier dan eens op deze security testsite , voer je Thai of andere bank hun url address in en je krijgt gedetailleerde lijst …

  https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=online.kasikornbankgroup.com

  • Facttester zegt op

   Beste David H.
   Ik heb zojuist uw link geopend en ik moet u vertellen dat ik absoluut helemaal niets snap van alles wat ik daar lees. Misschien bent u een deskundige op het gebied van ICT, ik ben slechts een domme leek voor wie dit soort jargon niet besteed is. En velen met mij?
   Hoezo paniekzaaien? Mensen die dat doen behoeven begrijpelijke informatie, niet dit soort vaktaal!
   Ik was niet in paniek, maar de info in uw link stelt mij ook geenszins gerust.
   Ooit gehoord van hackers? Van de onveiligheid van openbare WiFi’s? Van de gevaren van cyberbanking?
   Wie stelt ons domoren gerust?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website