In zeven provincies zijn de voorbereidingen om droogte te voorkomen al in volle gang. Er moet voldoende waterreserve worden opgebouwd voor consumptie en irrigatie en gelukkig is dat zo, aldus regeringswoordvoerder Sansern.

Het gaat om de provincies Chiang Mai, Phitsanulok, Khon Kaen, Nakhon Sawan, Kanchanaburi, Chanthaburi en Prachuap Khiri Khan. Dat zijn de belangrijkste provincies voor de distributie van water naar regio’s met veel landbouwgrond. In Nakhon Sawan wordt sinds 1 maart geprobeerd regen op te wekken, wat erg vroeg is.

De regering heeft boeren en bewoners nu al gevraagd zuinig met water om te springen. Boeren hebben het dringend advies gekregen de verbouw van rijst buiten het seizoen te beperken om zo water te besparen. Op sommige plaatsen is het verstandiger gewassen te verbouwen die tegen de droogte bestand zijn, zegt Sansern.

Somsak heeft de lokale leiders gevraagd nu al bezig te zijn met waterbeheer om beter voorbereid te zijn op de verwachte droogte deze zomer. Hij zegt dat er ook goed nieuws is: het regenseizoen kan dit jaar vroeg beginnen. Voorspeld is dat de eerste regens al eind volgende maand gaan vallen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website