In Thailand is ophef ontstaan over een ruzie op een parkeerterrein in Chon Buri afgelopen zaterdag, waarbij een 17-jarige jongeman werd doodgeschoten door een technicus (50) die op een parkeerterrein ruzie kreeg met een groep tieners. 

Op de social media worden nu discussies gevoerd of er sprake is van zelfverdediging omdat de man bedreigd werd. In een videoclip is te zien dat de man en zijn vrouw kwaad werden omdat de auto van de tieners zijn wagen sneden. Een andere videoclip geeft een ander beeld en laat zien dat het busje van de tieners dubbel geparkeerd stond. In de video is te horen dat de vrouw zegt ‘Take the gun out’ en de man ‘Got it, let’s shoot them?’

De politie heeft de man in eerste instantie beschuldigd van moord en illegaal bezit van een vuurwapen. De aanklacht kan worden afgezwakt als er ontlastend bewijs komt, aldus politiewoordvoerder Krisana.

Het is nu een waar mediaspektakel aan het worden. De moeder van het slachtoffer vertelde in een tv-programma dat haar zoon “een aardige jongen” was en slechts wilde bemiddelen in de ruzie. Ze vroeg zich ook af waarom de man een wapen bij zich had.

Politiewoordvoerder Krisana vraagt de Thaise bevolking niet te speculeren over de schuldvraag. Eerst moet het politieonderzoek worden afgerond.

De verdachte zegt dat hij ernstig wordt bedreigd en wil politiebescherming. De permanent secretaris van Justitie laat weten dat getuigenbescherming pas ingezet kan worden gegeven na de tenlastelegging.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thai (50) schiet tiener dood (17), zelfverdediging of moord?”

 1. Louis49 zegt op

  Loopt die kerel nog vrij rond?Die moet vast zitten,iemand die met een pistool in zijn auto rond rijd?En getuigenbescherming hij is geen getuige maar de dader die nog veel pretentie heeft ook ,levenslang vastzetten,is een gevaar voor de samenleving

  • Roy zegt op

   Wat zou je zelf doen als je ook nog je vrouw en je kind in je auto hebt zitten en er plots 12 jonge kerels met een kort lontje uit een busje springen.

  • Bc zegt op

   Raar met wapen??
   he, we zijn in Thailand!
   Vele automobilisten hebben een wapen bij zich, is hier normaal.

 2. Van dijk zegt op

  Is dat niet wat kort door de bocht levenslang vastzetten.
  We kennen de omstandigheden niet, tegenstrijdige berichten,
  En dan de falang heeft het al snel gedaan,
  Onder het motto. Dat doen Thais niet.
  Afwachten lijkt mij een goede oplossing

 3. teun zegt op

  Te zien is, dat de man zijn auto stopt langs de stoep. Het busje gaat er voorbij en stopt op de hoek, waarna er een aantal gasten met een “bepaald doel” voor ogen uitstappen. En dat zag er bepaald niet uitalsof die jongelui de man wilden uitnodigen om een biertje te gaan drinken. Dat maakt het op zichzelf niet acceptabel, dat er door de man wordt geschoten en er een dode valt. Maar van een bedreigende situatie is hier zondermeer sprake.

 4. T zegt op

  Sorry voor alle roze Thaise brillen hier maar dit soort zaken zijn in Thailand gewoon aan de orde van de dag.
  Laatst nog een interessant rapport over het aantal incidenten ( lees moorden ) met vuurwapens, dat ligt qua percentage in vredig Thailand dus zelfs hoger als in het vuurwapengekken USA!

 5. Leo zegt op

  Ik reed geregeld ‘s ochtends tussen 03:00 en 06:00 uur van Pranburi naar Bangkok.
  Kwam onderweg regelmatig situaties op de weg tegen waar pure moordzucht vanaf druipt.
  Dus oppassen in het verkeer..

 6. Frans Maarschalkerweerd zegt op

  Wat er niet bij wordt gezegd, dat de moeder soms 10 keer per maand op school moest komen van haar zoon. Omdat hij zo aardig was.

 7. Jasper van Der Burgh zegt op

  Er zijn geschat ongeveer 10 miljoen vuurwapens in omloop in Thailand, waarvan meer dan 6 miljoen illigaal. Dat is dus pak weg 1 op de 7 Thai die een vuurwapen bezit. Tel daar het beroemde kort thaise lontje bij op, en kom tot de conclusie dat je beter geen ruzie kunt maken, en dat het absoluut voordelig is om een heer of dame in het verkeer te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website