Sutiwat Jutiamornloes / Shutterstock.com

Het aantal Thaise kinderen dat lijdt aan een computergame verslaving is vorig jaar met 400 procent gestegen. Het Department of Mental Health die dit percentage bekend heeft gemaakt wil strengere regels.

Volgens een woordvoerder melden steeds meer kinderen zich met een verslaving bij hulpverleners zoals psychologen. Volgens hem is de Sport Authority of Thailand (SAT) mede de oorzaak van deze trend omdat zij in juli vorig jaar videogames formeel classificeerde als e-sport. Veel kinderen spelen e-sports omdat er geld mee te verdienen valt.

De classificatie van video-games als e-sport wordt fel bediscussieerd door voor- en tegenstanders. Een aantal internationale sportevenementen, zoals recent de Asean Games, nemen e-sport demonstraties op in hun programma. Maar ander landen zoals Japan en Zuid-Korea beschouwen de games nog niet e-sport.

De afgelopen maand alleen al zijn door bedrijven zestig e-sport evenementen georganiseerd voor studenten. De helft vond plaats op scholen en Rajabhat universiteiten.

Volgens Newzoo, leverancier van games en e-sport analyses, stond Thailand in 2017 wereldwijd qua uitgaven op de twintigste plaats. Ruim 18,3 miljoen gebruikers waren goed voor een omzet van US$ 597 miljoen dollar (19,8 miljard baht).

Het Department of Mental Health zegt dat Thailand 1 miljoen e-sport spelers telt, waarvan 200.000 gezondheids- en carrière risico’s lopen, en 20.000 zwaar verslaafd zijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Steeds meer Thaise kinderen met een computergame verslaving”

  1. chris zegt op

    Net als in andere landen is de oplossing NIET strengere regels (die in Thailand niet worden negeleefd en ook niet wiorden gecontroleerd) maar:
    – meer sportfaciliteiten in dorpen en na schooltijd
    – naschoose activietieten
    – meer contact en activiteiten tussen ouders en kinderen samen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website