Wie denkt dat smog en fijnstof een probleem is van de hoofdstad Bangkok heeft het mis. Hoewel de smog in de hoofdstad wel wat is verminderd, blijkt dat Khon Kaen, Phrae en Nakhon Sawan forse problemen hebben.

In Khon Kaen werd zelfs een fijnstofwaarde van 79 microgram PM 2,5 per kubieke meter lucht gemeten. Dat is ver boven de door de PCD aangehouden veiligheidsmarge van 50 en nog veel hoger dan de door de WHO gehanteerde veiligheidslimiet van 25. De provincie kampt ook met PM 10 fijnstofdeeltjes dat verspreid wordt door bouwplaatsen.

Gouverneur Somsak heeft 37 meter hoge kraan tegenover de Khon Kaen universiteit laten inzetten die water sproeit. Hij zei dat de smog ook goed te zien is, zoals boven de Nong Khot vijver in tambon Ban Pet en hij begrijpt dan ook dat de bevolking in Khon Kaen erg bezorgd is door door de slechte luchtkwaliteit.

De hoop is nu gevestigd op weeromslag. Voor volgende is flink wat regen voorspeld in het Noordoosten.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Smog in Bangkok minder maar zorgelijk in Khon Kaen, Phrae en Nakhon Sawan”

  1. ceesvankampen zegt op

    Gisteren terug uit Khon Kaen,vanuit het vliegtuig ziet het er slecht uit, allemaal brandhaarden en zwarte resten. Rondweg om KK alles zwart en smook.Onze tuin vol as .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website