De vakantiebestedingen van Thai zullen tijdens de nieuwjaarsvakantie stijgen naar 132 miljard baht en dat is het hoogste bedrag in dertien jaar. Ruim 57 miljard baht wordt in het binnenland besteed, waarvan 16 miljard baht aan winkelen, 9 miljard baht aan feestjes, 7 miljard aan boeddhistische rituelen. Thai geven ook nog  37 miljard baht uit aan buitenlandse reizen, aldus een onderzoek van de University of the Thai Chamber of Commerce.

Volgens premier Prayut is dit het bewijs dat het beter gaat met de economie. Volgens regeringswoordvoerder Sansern zijn dit jaar meer mensen naar hun geboortedorp zijn afgereisd. Velen kopen op lokale markten verse producten om die thuis te bereiden en ze geven in winkelcentra ruimschoots geld uit aan cadeaus voor familie en vrienden.

Het binnenlands toerisme doet het goed en vooral rafting is populair (zie foto). Raften is een sportieve activiteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van een opblaasbare boot om bijvoorbeeld een snelstromende rivier te bevaren. In Phatthalung bieden veel vakantieparken sportactiviteiten aan, waaronder rafting. De hotels zijn in tegenstelling tot vorig jaar volledig volgeboekt. In het district Pa Phayom waren alle veertig parken die rafting activiteiten bieden, volgeboekt.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Record aan vakantiebestedingen tijdens nieuwjaar”

 1. janbeute zegt op

  Ik was gistermiddag nog even in de plaatselijke Tesco lotus .
  Was er behoorlijk druk dat mag gezegt worden , maar ik had niet de indruk dat er veel gekocht werdt .
  Meer kijkers dan kopers . En volgens mijn ega horende van marktkooplui , werdt er op de locale markten ook niet zo veel meer verkocht dan anders .
  Hoe ze nu al aan die cijfers komen op 1 Januari 2018 zet mij wel aan het denken .

  Jan Beute .

 2. l.lagemaat zegt op

  Op de lokale markten en ook in de winkels Lotus, 7/11, e.d. valt daar weinig van te merken.

  Mogelijk dat de rijkere Thais een vertekend beeld veroorzaken door het inkoopgedrag.

  Prayut Chan-o chan vertelt graag wat hij zelf wil horen!

 3. fred zegt op

  Hij heeft gelijk. Het aantal villawijken condominiums en showrooms met luxewagens en motoren schieten als paddestoelen uit de grond. En er wordt verkocht wees daar maar zeker van

 4. Henk zegt op

  Het aantal aankopen verschilt tussen de Thai en de toerist.
  Zelfs de Thai vond het rustig in de central plazas.
  In bv mbk was het erg druk qua mensen. Echter er werd weinig gekocht maar iedereen ging binnen rondlopen vanwege het slechte weer.
  Op lokale markten wordt goed verkocht daar ze elkaar met oud en nieuw presentjes geven.
  En de komende maand zal het aantal aankopen stijgen daar velen een bonus krijgen welke ein januari uitgekeerd wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website