Volgens gouverneur Aswin van de gemeente Bangkok gaat de aanleg van de omstreden promenade langs de Chao Phraya rivier definitief door. Volgens hem kan de eerste paal in juli de grond in. De New Landmark of Thailand, zoals de promenade van zeven kilometer gaat heten komt aan beide zijden van de Chao Phraya met een fiets- en wandelpad, musea, winkels en uitzichtpunten.

De gemeente verwacht dat de aanleg achttien maanden gaat duren, de promenade moet vanaf eind volgend jaar of begin 2019 gereed zijn. De Thaise overheids heeft budget beschikbaar gesteld.

Er is veel weerstand in Bangkok tegen het project. Tegenstanders vinden het een aanslag op de geschiedenis en cultuur van de beroemde rivier en zijn bang voor een verstoring van het ecosysteem.

De gemeente wuift de kritiek weg en ziet vooral voordelen: de promenade gaat uitzicht bieden op het nieuwe parlementsgebouw, historische plaatsen met elkaar verbinden en biedt stadsbewoners ruimte voor recreatieve activiteiten. Maar het belangrijkste is bouw van een aantal musea. Dat worden de nieuwe landmarks van Bangkok, die het toerisme moeten stimuleren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Promenade aan de Chao Phraya in Bangkok komt er”

  1. Nico zegt op

    Nu maar hopen………

    Dat ze de hele promenade op palen bouwen, zodat het water er vrijelijk onderdoor kan en het geen bottleneck gaat worden bij hoog water.

    Want dan houden wij het in Don Muang en Lak-Si niet droog.

    Groetjes Nico, vanuit Lak-Si


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website