In zowel Bangkok als Chiang Mai zijn de afgelopen dagen in vallen gedaan in huizen van personen die verdacht worden van drugshandel en het witwassen van geld. Een team van tweehonderd agenten, militairen en personeel van Amlo deden invallen op zestien plaatsen in Bangkok, Nonthaburi en Chiang Mai.

De operatie in Chiang Mai was gericht op een netwerk dat wordt geleid door de beruchte drugshandelaar Weera Mueanjada. Deze man is een schoonzoon van de leider van de Wa Army, een militie die in Myanmar actief is en haar inkomsten verwerft uit de teelt van en handel in drugs. Weera wordt beschouwd als een van de toptien drugshandelaren in Thailand. Tegen hem loopt sinds 2007 een arrestatiebevel. Zijn netwerk bestaat uit honderd personen.

Ook de eigenaren van Wiset 168, een pub en restaurant in werden gearresteerd. Verder zijn bezittingen ter waarde van meer dan een miljard baht in beslag genomen, waaronder enkele luxe auto’s (foto).

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website